Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

SİZ DE ENGELLİLER İÇİN KİTAP OKUYABİLİRSİNİZ!

SİZ DE ENGELLİLER İÇİN KİTAP OKUYABİLİRSİNİZ!

Boğaziçi Üniversitesi bünyesinde 2006 yılından bu yana varolan Görme Engelliler Kütüphanesi için, Boğaziçi Üniversitesi’ne gitmeden evinizde, işyerinizde görme engelliler ve diğer tür engeli gereği basılı kaynaklardan sınırsızca faydalanamayan (felçli, disleksik) bireyler için ister çocuk, ister yetişkin kitabı okuyabileceğinizi biliyor muydunuz?


Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji Laboratuvarı (GETEM) e-kütüphanede, 500’e yakını çocuk kitabı olmak üzere yaklaşık 7.000 kitap bulunuyor. Bugüne kadar 600 okuyucu ile arşivini oluşturan e-kütüphanenin düzenli okuyucu sayısı ise 20-25.

Ancak Türk Telekom ve Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji Laboratuvarı (GETEM) işbirliğiyle “Telefon Kütüphanesi Projesi”nin hayata geçmiş olması şimdi talebi daha da arttıracak. “Telefon Kütüphanesi Projesi”, Türk Telekom’un görme engelli müşterilerine yüzlerce sesli kitabı ev telefonları üzerinden ücretsiz olarak dinleme olanağı sunuyor.

Yüzlerce sesli kitabın Türk Telekom’un görme engelli müşterilerine ücretsiz olarak sunulduğu uygulama, 0 800 219 91 91 numaralı telefon üzerinden hizmet veriyor. Hizmetten faydalanmak isteyenler, görme engelli olduklarına dair bir raporla GETEM’e başvurarak şifre alabiliyor.

Kullanıcılar aldıkları şifreyle 200’den fazla sesli kitaba ücretsiz olarak erişebiliyor. Sadece ev telefonları üzerinden faydalanılabilen Telefon Kütüphanesi’nin kullanıcıları; dilediği kitabı seçme, bir sonraki aramada kaldığı yerden devam etme ya da bölümler arasında ileri-geri gidebilme gibi gelişmiş özelliklerden de yararlanabiliyor.

Gönüllü okuyucu olmak için tıklayınız.

 

 

BİLGİLİ ÇOCUK & SÜPER ANNE BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.