Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

CİNSEL EĞİTİM & ÇOCUKLUKTAN ERGENLİĞE

CİNSEL EĞİTİM & ÇOCUKLUKTAN ERGENLİĞE

Çoğumuz büyüme serüvenimiz içinde filmlerdeki öpüşme sahnelerinde anne babalarımızın ve aile büyüklerinin boğaz temizleme seslerine, “Cık cık, ayıp” sözlerine tanık olduk. Cinselliğin neredeyse hiç konuşulmadığı, annelerin kız çocuklarına adet dönemiyle ilgili kısa ve korkutucu açıklamalar yaptığı, evlenmeden önce “Kadının kocasına karşı kadınlık görevlerinin” neler olduğuna dair yetersiz ve ürkütücü açıklamaların yapıldığı aile ortamlarında büyüdük.


Çocukluk ve ergenlik döneminde merakı yeterince giderilmemiş ya da olumsuz bilgi ve yaklaşımlarla karşılaşmış kişilerde cinselliğin pek güzel bir şey olmadığı, ilgilenilmemesi, konuşulmaması gereken konular olduğu düşüncesi gelişir. Bu düşünce kişinin ileride sağlıklı ve mutlu bir yuva kurmasında olumsuz bir etki yaratır.

Cinselliğin konuşulabilecek doğal bir konu olduğu mesajını çocuklarımıza verebilmek için hem cinsel gelişim dönemleri hakkında bilgi edinmeli, hem de sordukları ve soracakları soruları nasıl yanıtlayacağımız konusunda bilgi sahibi olmalıyız. Cinsel Eğitim & Çocukluktan Ergenliğe bu soruların cevabını veriyor.

DUYGU ÇALIŞIR KİMDİR?
1995 yılında İstanbul Üniversitesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünden mezun olmuştur. Öğrencilik yıllarında özel eğitim alanında staj yapmış ve mezun olduktan sonra bir özel danışmanlık merkezinde özel eğitimci olarak çalışmalarını sürdürmüştür.

İki yıl özel bir ilköğretim okulunun rehberlik servisinde okul rehberliği yaparken aynı dönemde özel eğitim çalışmalarına da devam etmiştir. 2000 yılından beri Özel Mavi Aile Danışma Merkezi’nde özel eğitim çalışmaları ile birlikte anne baba danışmanlığı çalışmalarını sürdürmektedir.

 

Otizm, gelişimsel problemler, zihinsel gerilikler, okula hazırlık ve öğrenme güçlükleri konularında çalışmakta, 0-6 yaş çocuklarında görülen ruhsal-davranışsal sorunlara yönelik psikopedagojik çalışmalar ve ailelere danışmanlık yapmaktadır. Ayrıca erken dönemde ortaya çıkan dikkat ve öğrenme sorunlarına yönelik eğitimsel terapi ile bu çocukların ailelerine yönelik danışmanlık çalışmaları da yürütmektedir.

Çeşitli anne bebek dergilerine çocuk gelişimi ve çocuklarda görülen ruhsal ve davranışsal sorunlara yönelik yazılar yazmakta, televizyon ve radyo programlarına uzman konuk olarak katılmaktadır.

PREP (Psikolojik Rehabilitasyon ve Eğitim Programları) Derneği üyesidir. Dernek bazında çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde uygulamacı ve süpervizör olarak çalışmaktadır.


Yazan: Pedagog Duygu Çalışır
Söyleşi: Nur Onur
Yayınevi: Profil Yayıncılık



BİLGİLİ ÇOCUK & SÜPER ANNE BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.