Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

ÇOCUK RİTİM ATÖLYESİ

ÇOCUK RİTİM ATÖLYESİ

Ritim Atölyesi’nde Ebru Ayarcı ile 4-13 yaş arası çocuklar için ritim & perküsyon eğitimi...


Müzik eğitimi, bireyin gelişimi için çok önemlidir. Erken yaşlarda müzikle tanışan çocuklar yeteneklerinin gelişimi ve yaratıcılıkları konusunda ilerleme göstermektedirler. Duyduğu ritimleri aynı şekilde aktarabilme, zamanlama, tempoyu yakalayabilme, müzikle hareket edip durabilme, dinlemeyi öğrenme, bir enstrüman çalabilmeyi öğrenme ritim eğitiminin temel taşlarını oluşturmaktadır. Bu çalışmalar sonucunda çocuk üzerinde zamanlama duygusu, konsantrasyon süresinin artması, hafızanın gelişmesi, duyulan ritmin ya da müziğin beyin, kulak ve ellerle koordinasyonunun sağlanması, dinlemeyi öğrenme, grup çalışmasını öğrenme gibi çok önemli gelişimler gözlemlenir. Böylece çocuğun bir grup içerisinde birey olarak uyum sağlaması; özgüveninin gelişmesinde, sosyalleşmesinde, kendi yeteneklerini keşfetmesinde, paylaşmayı öğrenmesinde, kendini kontrol edebilmeyi, durabilmeyi öğrenmesinde büyük önem taşımaktadır.

Müzikal yetenek doğuştan gelmekle birlikte doğru yönlendirmeler ve eğitimlerle geliştirilmesi de mümkündür.

EBRU AYARCI HAKKINDA
Mimar Sinan Üniversitesi “Matematik” bölümü mezunu olan Ebru Ayarcı, üniversite yıllarında klasik gitar ve solfej eğitimi aldı. 1998 yılında Okay Temiz’in Türkiye’ye dönüşünden sonra Borusan Kültür Merkezi’nde başlattığı ritim kursu ile perküsyonla tanıştı, böylece müzik kariyerinin temelleri atılmış oldu. Perküsyon eğitimi almaya devam ederken bir yandan da “Bilgisayar Programcılığı” yapmaktaydı. 2001 yılında profesyonel mesleğini bırakıp hobisi olan perküsyonu işine dönüştürerek Okay Temiz ile çalışmaya başladı ve “Ritim Atölyesi”nin haftanın altı günü faaliyet gösteren Türkiye’nin en büyük ritim atölyesi olmasında öncülük etti.

Okay Temiz Ritim Atölyesi eğitmeni ve koordinatörü olarak 2002 yılında Okay Temiz önderliğinde, 206 ritim öğrencisi ve çeşitli ülkelerden sanatçıların da katıldığı 9. Uluslararası Caz  Festivali’nde Harbiye Açık Hava Tiyatrosu sahnesinin en kalabalık grup konserini organize etti ve öğrencileri yönetti. 2003 yılında yetişkinlere verdiği eğitimlerin yanı sıra Okay Temiz tarafından “çocuklara özel ritim eğitimi” konusunda yetiştirilerek çeşitli yuva, anaokulu ve kolejlerde 2-12 yaş arası çocuklara ve 13 yaş üstü gençlere ritim eğitimi vermeye başladı. 2004 yılından itibaren yurt içi ve yurt dışında Orff eğitimlerine katıldı. Deneyimlerini ve Okay Temiz’den aldığı ritim eğitimini, orff eğitimleri ile harmanlayarak kendi eğitim stilini oluşturdu.

Ayrıca, dünyaca ünlü perküsyonculardan yurt içinde ve yurt dışında workshoplara katılarak eğitimler aldı. Afrika'ya giderek Mamady Keita'dan "Djembe", "Dunun" eğitimleri aldı. Gine'de özel olarak "Balafon" dersleri de aldı.

Bugüne kadar Okay Temiz ile birlikte 200'ün üzerinde  firma eğitimine katıldı, birçok TV programı, gazete, radyo vb. basın organlarında yer aldı. Gönüllü projelere destek verdi. Açık Hava Tiyatrosu, CRR, Çubuklu Hayal Kahvesi, Babylon, Yeni Melek, Lütfi Kırdar, Aksanat, Mydonose Showland, TİM Show Center gibi önemli performans mekanlarında konserler verdi. “Okay Temiz ve Ritim Atölyesi”, “Yihhu”, “Doğa Koleji Şarkıları”, "Azize" albümlerinde de çalan Ebru Ayarcı; “Üç Deniz Topluluğu”, Okay Temiz'in kurucusu olduğu "Oriental Wind" grubu ve kendi kurmuş olduğu "Algo-Ritmo Perküsyon Grubu"nda perküsyon çalmaktadır.

Halen Okay Temiz Ritim Atölyesinde yetişkin ve çocuk gruplarına baş eğitmenlik yapan Ebru Ayarcı, aynı zamanda koordinatörlük görevini de yürütmektedir.

Nerede: Stüdyo Fanus – Ebru Ayarcı Ritim Atolyesi, Şahkulu Nakkas Çıkmazı No:10/3 Şahin İş Merkezi, Tünel-Beyoğlu-İstanbul
Yaş grubu: 4-5, 6-9, 10-13 yaş grupları
Telefon: (0539) 975 89 99
Not: Bilgi için: info@ebruayarci.com a mail atabilirsiniz.

BİLGİLİ ÇOCUK & SÜPER ANNE BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.