Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

BABADAN KIZINA: "benim ATATÜRK kitabım"

BABADAN KIZINA: "benim ATATÜRK kitabım"

Toktamış Ateş’in kızına anlatımıyla kaleme aldığı “Benim Atatürk Kitabım” tekrar çocuklarla buluşuyor...


"Küçük hanımlar, küçük beyler!
Sizler hepiniz geleceğin bir gülü ve ikbal ışığısınız
Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizlersiniz"
Mustafa Kemal Atatürk

"Ben bu kitabı, salt kendi kızım için değil, tüm kızlarımız ve erkeklerimiz için daha doğrusu, tüm çocuklarımız için kaleme aldım. Zira, her şeyimizi borçlu olduğumuz Atatürk'ü anlamayan çocukların varlığı, beni çok üzüyor.

İlköğretim sıralarındaki çocuklarımızın ve bunları eğiten değerli öğretmenlerinin, "Atatürkçülüklerinden" kuşku duymuyorum. Ama özellikle çocuklarımızın fazla anlamadan ve salt ezbere dayanan Atatürk sevgileri; bir nokta geliyor, yerini "kuşkuya" bırakıyor ve uzaklaşmalara neden oluyor.

Umuyorum "Benim Atatürk Kitabım", çocuklar için yararlı bir kitap olur ve haklı olarak, "Türk milletinin bir şansı" olarak değerlendirdiğimiz Atatürk'ü anlamalarına katkıda bulunur."
Prof. Dr. Toktamış Ateş
(Tanıtım Yazısından)

Kitabın başkahramanı olan Ayşegül, babası Toktamış Ateş’e, Atatürk ve döneminin tarihsel olayları hakkında sorular sorarak o günleri öğrenmeye çalışıyor. Toktamış Hoca, Ayşegül’ü cevaplarken, büyük bir imparatorluğun çöküş yıllarının ardından uzun yıllar savaşan bir milletin çektiği acı ve yokluklardan sonra bir liderin etrafında toplanan insanların verdiği mücadeleyi de anlatıyor.

Yazar: Toktamış Ateş
Yayınevi: Kelime Yayınları
Sayfa Sayısı: 96 sayfa
Fiyat: 10 TL

BİLGİLİ ÇOCUK & SÜPER ANNE BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.