ATV TURU
Çocuğunuzla birlikte ATV (arazi aracı) ile bir tura ne dersiniz? Arazi turlarına 11 yaş üstü çocuklarla katılabiliyor. 6 yaş üstü çocuklar için ise özel mini ATV turları ile düz alanda ona keyifli zaman geçirtebilirsiniz.
Atv nedir ?
Atv iki ve dört çekerli, üstü açık, küçük arazi araçlarıdır. Yani tüm arazilerin aracı. Her türlü arazide ilerleyebildiği için bu adı almıştır. Çölde, karda, çamurda ve düz yollarda bu araçlarla safari turları yapabiliyorsunuz. Atv'leri kullanmak aslında oldukça basit. Motosiklet ya da bisikletlerde olduğu gibi önde iki elinizle kavrandığınız bir düzeneği var. Sağ elinizle kavradığınız kolun hemen alt tarafında, ön, arka ve boş olmak üzere üç vitesi bulunmaktadır
Atv Drag: Hazırlanan parkuru en kısa zamanda tamamlamak amaçtır.
Define Bulma: Orman içerisinde verilen plan yardımı ile defineyi en kısa sürede bularak takımına puan kazandırmak amaçtır.
Atv Safari hergün 8 tur olarak yapılıyor. Bütün turlarda gruba rehber eşlik ediyor.
Tur saatleri:
Tur: 07.30-08.45
Tur: 09.00-10.15
Tur: 10.30-11.45
Tur: 12.00-13.15
Tur: 13.30-14.45
Tur: 15.00-16.15
Tur: 16.30-17.45
Tur: 18.00-19.15 ( yazın )
Adres : Smart Atv Club Şile yolu üzerinde Polenezköy girişinden 500 m ileride. Sırapınar Köyü Ömerli-İstanbul
Tel : (0216) 435 77 55-(0216) 435 73 22
seckin@atvtur.com
http://www.atvtur.com
LUNAPARK’A GİDİN
Babalarla gidilince çılgınlar gibi eğlenilecek bir diğer mekan da lunaparklardır.
Biri çocuk ruhlu diğeri zaten çocuk iki partnerin enerjisi eve dönüp son kez boğuşana kadar bitmez. Bir yanda çarpışan arabalar, diğer yanda dönmedolap. Ayıcıkları avladığınız makine ya da küçük trenler. Haydi babalar, itiraf edin lunaparkları siz de çok seviyorsunuz.
BALIĞA ÇIKIN
Yapılabilecek en keyifli etkinliklerden biri de balık tutmaktır. Çocuğunuza balık tutmayı öğretebilirsiniz, tabii güvenliğini sağlayacak önlemleri aldıktan sonra... Hatta İstanbullular’a özel en güzel balık tutulabilecek mekanları sıralayalım:
GALATA KÖPRÜSÜ: Yer bulmak çok zordur. Özellikle de hafta sonlarında. Ama sabahın ilk ışıklarında gitmek, rahat ve güzel bir yer kapmak için şarttır. Bir de balık ya sabah erken saatlerde ya da akşam daha çok olur. Özellikle Marmara'ya bakan tarafını öneririz. Temmuz-Ağustos ayları dışında çinekop, kefal ve istavrit bolca bulunur. Çapari’nin yanında sarkıtma, sallama, şamandıralı, mantarlı olta da kullanılabilir.
BEBEK AKINTIBURNU: Akıntıburnu İstanbul Boğazı’nın tam dönüş noktası. Boğaz’dan geçen akın balıklarına olta sallamak çok keyifli. Oldukça geniş bir alan olduğu için rahat rahat balık tutmanın keyfine varabiliyorsunuz. Arabayla gelirseniz hemen Akıntıburnu’nun önündeki parka veya Arnavutköy’ün sokaklarına park edebilirsiniz.
KULELİ ASKERİ LİSESİ ÖNÜ: İstanbul Boğazı’nın en güzel yerlerinden biri. Anadolu Yakası’ndaki balıkçılar bu noktayı fazlaca tercih ederler. 12 ay boyunca istavrit, iskorpit; Ekim-Nisan arasında da çinekop rahatça avlanabilir. Bir tarafında Kuleli Askeri Lisesi, balık tutulan yerde ise park alanı var. Kendi çayınızı ve sandviçinizi yapın ve hem manzaranın hem de balık tutmanın keyfini çıkarın.
HAVACILIK MÜZESİ’NE GİDİN
Pazartesi ve Salı günleri dışında her gün 09.00-11.30 ve 13.00-16.30 saatlerinde ziyarete açık olan Havacılık Müzesi, çocukların ilgisini çekecek ve içinizdeki çocuğu kanatlandıracak nitelikte!
Müze’de sergilenen uçakların bazıları uçabiliyor, bazıları ise dünyada eşi kalmadığı için antika değerine sahip. 1930`lu yıllara ait uçakların da bulunduğu Müze, 12 bin metrekare açık ve 3 bin metrekare kapalı alan üzerinde kurulu. Ayrıca Türk havacılık tarihi ile ilgili çeşitli değerli eşya, maket, fotoğraf ve tarihi belgeler de sergileniyor. Açık alanda ise jet savaş uçakları, kargo ve savaş uçakları, helikopterler, uçaksavar, füze ve radar ziyaretçileri bekliyor.Müzede ayrıca 50 kişilik sinema ve konferans salonu, uçak maketleri ve hatıra eşya satışının yapıldığı hatıra eşya satış reyonu, yazlık ve kışlık kafeterya bulunuyor.
Adres: Hava Harp Okulu Komutanlığı, Yeşilyurt-İstanbul
Tel: (0212) 663 24 90/22 15
www.hho.edu.tr/muze/muze.htm
|