Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

ÇOCUKLAR İÇİN İSTANBUL'DA DOĞA DOSTU MEKANLAR

ÇOCUKLAR İÇİN İSTANBUL'DA DOĞA DOSTU MEKANLAR

Çocuğunuzun güvenle ve rahatça oynayabileceği, enerjisini dengeleyebileceği doğa harikası yerleri sizin için araştırdık...


AKATLAR SANATÇILAR PARKI
Eğlenceli oyuncakları, heykelleri ve bahçe düzenlemesiyle 48 bin metrekare üzerine kurulu olan, etrafı çevrili Akatlar Sanatçılar Parkı, çocuklara keyifli bir oyun ortamı sunuyor. Yürüyüş alanlarının yanı sıra, açıkhava sergisi, imza günleri ve çeşitli etkinliklerinin de yapıldığı bir mekan.
Nerede: Akatlar, Etiler-Beşiktaş
Çalışma Saatleri: Haftanın her günü ziyaret edilebilir.
Giriş Ücreti: Ücretsiz

BALTALİMANI JAPON BAHÇESİ
Japon bahçesi; Sarıyer - Balta limanında bulunuyor. Türk ve Japon iki ulusun kültürel iletişimi gerçekleştirmesi ve birbirlerini daha iyi tanıyabilmeleri adına planlanmış. Tasarımında Japon bahçelerinde sıklıkla kullanılan bitkiler yer alıyor.
Nerede: Baltalimanı / Sarıyer
Çalışma Saatleri: Haftanın her günü ziyaret edilebilir.
Giriş Ücreti: Ücretsiz

BEBEK PARKI
Bebek sahilinde yer alan Bebek Parkı cafeleri ve sakin, huzurlu ortamıyla ziyaretçilere boğaz havası eşliğinde seyir zevki yaşatıyor.
Nerede: Bebek sahili / Beşiktaş
Çalışma Saatleri: Haftanın her günü ziyaret edilebilir.
Giriş Ücreti: Ücretsiz

DARICA FARUK YALÇIN HAYVANAT BAHÇESİ VE BOTANİK PARKI
Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’na İstanbul’dan bir saatte ulaşılabiliyor. Burası, Türkiye'de Avrupa Birliği Hayvanat Bahçeleri Birliği'ne üye tek parktır. 3 binin üzerinde hayvan ve 500 çeşit bitki türü bulunmaktadır.
Nerede: Emtaş Boğaziçi Hayvanat Bahçesi A.Ş. Tuzla Cad N:15 Bayramoğlu-Darıca / Gebze Kocaeli
Çalışma Saatleri: Haftanın her günü 09:00-16:00 saatleri arasında ziyarete açık.
Giriş Ücreti: 0-4 Yaş: Ücretsiz
5-17 Yaş: 10 TL
18 Yaş Üstü: 15 TL
Telefon: (0262) 653 66 66

CADDEBOSTAN DALYAN PARK
Avrupa Standartlarında 4 Adet Çocuk Oyun Grubu var. Kauçukla ya da kumla kaplanmış tabanları sayesinde çocukların tehlikelerden uzak bir şekilde aktif oyun oynaması mümkün. Bisiklet Yolu, Suni Çimden Koşu Parkuru, 4 Adet Basketbol ve Tenis Sahası ile her yaş için çok ALTERnatifli aktiviteler sunuyor.
Nerede: Bağdat Caddesi / Kadıköy
Çalışma Saatleri: Haftanın her günü ziyaret edilebilir.
Giriş Ücreti: Ücretsiz

EMİRGAN PARKI
İstanbul Boğazı kıyılarında, Emirgan-İstinye semtleri arasında yer alır.
Nerede: Emirgan Korusu / Sarıyer
Çalışma Saatleri: Her gün 08:00-17:00 saatleri arasında açık
Giriş Ücreti: Araçla girildiğinde ücretli

FENERBAHÇE PARKI
Fenerbahçe Parkı, Kadıköy Fenerbahçe'de denize sıfır bir parktır. Aynı zamanda Fenerbahçe Spor Kulübü Faruk Ilgaz Tesisleri ve Kalamış Marina’ya komşudur.
Nerede: Fenerbahçe / Kadıköy
Çalışma Saatleri: Haftanın her günü ziyaret edilebilir.
Giriş Ücreti: Ücretsiz.

GÖZTEPE GÜL BAHÇESİ
Türkiye'deki ilk gül bahçesi örneği olan bahçe, eğitim ve tanıtım amacında olup, 117 çeşit gülden 17 bin adet barındırıyor.
Nerede: Cemil Topuzlu Caddesi, 60. yıl parkı içi, Bağdat Caddesi üzeri Göztepe / Kadıköy
Çalışma Saatleri: Haftanın her günü ziyaret edilebilir.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Telefon: (0216) 363 35 37

LOKMAN HEKİM TIBBI BİTKİLER BAHÇESİ
Türkiye'nin ilk lokman hekim bahçesinde 200 çeşit tıbbi bitki türü bulunuyor. Egzotik tıbbi bitkilerin sergilendiği iki adet sera, çayevi ve satış ünitesi de olan bahçenin alanı 14 bin metrekare olup, tıbbi bitkilerin sergilendiği alan 5 bin 625 metrekareden oluşuyor.
Nerede: Merkezefendi / Zeytinburnu
Çalışma Saatleri: Haftanın her günü ziyaret edilebilir.
Giriş Ücreti: Ücretsiz

MAÇKA PARKI
Gümüşsuyu tepesi ve Maçka/Taşlık denilen bölge arasındaki vadide kalan alanda yüzyıllık ağaçlar, çimenlik alanlar ve patikalarla hem düzenleme, hem konum hem de yeşillik anlamında rakipsiz sayılabilir. Parkın iki yakası arasında bir de teleferik bulunuyor.

Nerede: Gümüşsuyu tepesi, Maçka/Taşlık/Beşiktaş
Çalışma Saatleri: Haftanın her günü ziyaret edilebilir.
Giriş Ücreti: Ücretsiz.

MİNİATÜRK PARKI
Antik Çağdan Roma’ya ve Bizans’a, Selçuklu’ya, Osmanlı’ya değin, bu topraklarda hüküm sürmüş ve iz bırakmış her medeniyetin kültürlerinden günümüze kalan zengin mimari mirası bir araya getiren Miniaturk, 02 Mayıs 2003 tarihinde ziyarete açıldı. ‘Büyük Ülkenin Küçük Bir Modeli’ sloganıyla yola çıkan Miniaturk, Türkiye’nin Vitrini oldu. Miniaturk’te, binlerce tarihi eser arasından, bilinirliğine, dönemini temsil yeteneğine ve maketi yapılabilirliğine göre seçilen 114 mimari eserin, 1/25 oranında küçültülmüş minyatür modellerine yer veriliyor. Eserlerin yanındaki sesli rehberlik sistemi de ilk kez Miniaturk’te uygulanıyor. Sistem, Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca, Rusça ve Arapça olmak üzere altı farklı dilde bilgi veriyor.
Nerede: İmrahor Caddesi, Sütlüce Mah. / Beyoğlu
Çalışma Saatleri: Haftanın her günü ziyaret edilebilir.
Giriş Ücreti: Tam bilet ücreti: 5 TL
Sivil gruplar bilet ücreti (10 kişi üzeri): 4 TL
Öğrenci, Öğretmen, Askeri Personel giriş ücreti: 3 TL
Okul grupları giriş ücreti (10 öğrenci üzeri): 2 TL
Yabancı uyruklu ziyaretçi giriş ücreti: 10 TL
Telefon: (0212) 222 28 82

NEZAHAT GÖKYİĞİT BOTANİK BAHÇESİ
50 Hektar orman üzerine kurulan Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi (NGBB) 2002 yılında hatıra parkı olarak ziyarete açılmış. İstanbul’a yüzde 17 oranında yeşil alan sağlayan bu kocaman bahçe, Türkiye'nin doğal ve endemik bitkilerinin yanı sıra çeşitli ülkelere ait ağaç, çalı ve otsu bitkiler içeriyor.
Nerede: Ataşehir Atatürk Mahallesi, Fatih Sultan Mehmet Caddesi, TEM Otoyolu Anadolu Otoyol Kavşağı / Kadıköy (Ulaşım: Anadolu tarafından girince TEM otoyolu üzerinde, Anadolu otoyol kavşağı (Çamlıca ayrımı))
Çalışma Saatleri: Haftanın her günü 09:30-18.30 saatleri arasında ziyaret edilebilir.
Giriş Ücreti: Ücretsiz.
Telefon: (0216) 456 44 37

SELAMİÇEŞME ÖZGÜRLÜK PARKI
İstanbul Anadolu Yakası’nda Kadıköy Selamiçeşme’deki tren yolunun hemen yanında 120.000 m²’lik bir alanda konumlanan Özgürlük Parkı, Anadolu Yakası’nın bir nevi akciğeri. Yeşilliği ve büyüklüğü ile bölge halkı için bir çekim noktası olan park, özellikle hafta sonları ve yaz günlerinde kentin bütün bölgelerinden ziyaretçi akınına uğruyor. Parkta, futbol ve basketbol sahası, tenis kortu, yürüyüş kordonu, çocuklar için iki adet oyun alanı, yetişkinler için spor aletleri, bisiklet yolu, süs havuzları, amfitiyatro, hayvanların gezdirilmesi için özel alanlar, piknik alanı ve bir de kafeterya bulunuyor. Barındırdığı bu fonksiyonlarla her türlü yaş grubuna hitap eden park, sabahın ilk ışıklarından gece yarısına kadar hizmet veriyor.
Nerede: Göztepe, Selamiçeşme / Kadıköy
Çalışma Saatleri: Haftanın her günü ziyaret edilebilir.
Giriş Ücreti: Ücretsiz.
Telefon: (0216) 567 48 75

ŞİLE HAYVANAT BAHÇESİ
Şile Hayvanat Bahçesi, hayvan severlerin istek ve arzularını karşılamak, çocuklara hayvan sevgisini kazandırmak için, 1995 yılında Şile Ahmetli Köyü çıkışında kurulmuş. Hayvanat bahçesi 25 dönüm arazi üzerine, veterinerlik araştırmaları sonucunda kurulmuş. Burada papağan, mara, panda tavşanları, tavus kuşları, mandarin ördekleri, süs tavukları, ara papağanlar, sheplant mini poni atları, karacalar, geyikler, kuğular, her çeşit sülünler, yılanlar, keklikler, kanarya ve muhabbet kuşları, kaplumbağalar, iguanalar, balıklar, köpekler, kediler ve daha sayamayacağımız birçok hayvan türü üretiliyor.
Nerede: Ahmetli Köyü Çıkışı/Şile
Çalışma Saatleri: Haftanın her günü ziyaret edilebilir.
Giriş Ücreti: Yetişkin: 8 TL, Öğrenci: 5 TL
Telefon: (0216) 731 30 53

TÜRK BAHÇESİ
Türk Bahçesi üç aşamalı olup; ana giriş meydan tarzında, dış bahçe kademeli, iç bahçe avlu sisteminde tasarlanarak inşa edilmiş. Ana girişte sebil ve Türk bahçelerinde kullanılan bitkiler sergileniyor, zemin ise Türk bahçelerinde ve meydanlarında çokca rastlanılan arnavut kaldırımı tarzında döşenmiş. Dış bahçe kuru duvarlarla oluşturulan kademeli yeşil alanlardan meydana gelirken, Türk bahçelerinde sıkça kullanılan meyve ağaçları ve at kestanesi gibi büyük ağaçlarla, kuş evi, kameriye, çardak tarzında pergola ile çıkrıklı kuyu objeleri de bahçede yer alıyor. İç bahçe avlu sisteminde olup, bir bölümü revak -kameriye ile çevrilmiş. Diğer bölümü ise kaskatlı havuz, çinilerin sergilendiği çanak şeklindeki havuzlardan ve lale, sümbül, nergis gibi soğanlı bitkilerin sergilendiği yeşil alanlardan oluşuyor. Döşeme mermer-podima çakılı ile Türk motifleri oluşturularak tasarlanmış. Havuzun ve havuz çevresindeki yeşil alanların bulunduğu kısmın tamamı Türk motifi örneği... Avlu bahçesi ile dış bahçeyi de üç basamaklı mermer merdiven ve gül parterleri ayırıyor.
Nerede: Sahil yolu / Zeytinburnu
Çalışma Saatleri: Haftanın her günü ziyaret edilebilir.
Giriş Ücreti: Ücretsiz.

ULUS PARKI
Bakımlı ve yeşil olan park İstanbul Boğazı'na yüksekten bakan bir konumda bulunduğu için çok güzel bir manzaraya sahip. Parktan Boğaz Köprüsü, Topkapı Sarayı ve Üsküdar gözlenebilir. Ayrıca parkın içinde halka açık bölümlerinde yanısıra özel lokantalar da mevcut.
Nerede: Saygun Caddesi Ulus / Beşiktaş
Çalışma Saatleri: Haftanın her günü ziyaret edilebilir.
Giriş Ücreti: Ücretsiz.

YILDIZ PARKI
Burası vakti zamanında İstanbul'un tarihi parklarından, Osmanlı Devleti zamanında saraya mensup hanımların mesire yeriymiş. Yerinin güzelliği bakımından fevkalade olması, ağaçlarının gönüllere ferahlık veren hali, Üçüncü Selim Hanın annesinin dikkatini çektiğinden buraya ilk köşkü yaptırmış. Daha sonra İkinci Mahmud Han da başka bir köşk inşa ettirdi. Sultan Abdülaziz Han zamanında köşkler çoğaltılmış. Çadır, Malta, Şale, Bahçıvanbaşı, Talimhane, Acem köşkleri buradaki köşklerin en önemlilerindenmiş. Bugün bunlardan Çadır, Malta, Şale köşklerinden başka hepsi yıkılmış. Koru, usta bahçıvanların bakımı ile tabiiliği bozulmadan zenginleştirilip güzelleştirildiği için o zamanlar emsalsiz yerlerden biriymiş. Sultan Abdülhamid Han, Dolmabahçe Sarayında oturmayıp Yıldız'a yerleşmiş. Kısa zamanda küçük köşkler, Hamidiye Camii, ayrıca çini, marangozhane, tamirhane, bıçkıhane, dökümhane, kilithane ayar atölyeleri yaptırmış. Burada saray, köşk, atölyelerden başka 14.000'den fazla askerin barınacağı kışla varmış. Bu parktaki Talimhane köşkü, Alman İmparatoru İkinci Wilhelm İstanbul'a geldiği zaman resmigeçidi rahat seyredebilmesi için padişah tarafından üç günde yaptırılmış. Sultan Abdülhamid Han bazı akşamlar buraya gelir askerlerin talimlerini takip eder, yemek yiyişlerini seyreder, karavanalarını tadarmış. Eskiden Yıldız Parkında çini fabrikası ile Şale Köşkü arasında hayvanat bahçesi varmış. Burada çoğu hükümdarlar tarafından hediye gönderilen çeşit çeşit hayvanlar bulunuyormuş. Hayvanat bahçesinden günümüze kalan tek hatıra yıkık dökük bir iki kafestir.
Nerede: Çırağan Caddesi / Beşiktaş
Çalışma Saatleri: Haftanın her günü 10:00- 16:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.
Giriş Ücreti: Ücretsiz.

RÖNEPARK
Rönepark, Yeşilköy'de yemyeşil, deniz kıyısında, doğal ortamı ve mini hayvanat bahçesiyle sizleri bekliyor.  Ailenizle, ferah ortamında taze dem çaylarınızla tostlarınızı yerken, çocuklarınız gönül rahatlığıyla oyun parkından ve hayvanat bahçemizden faydalanır, geçen zamanın tadını alırsınız.
Nerede: İstanbul Cad. Yeşilköy / İstanbul / Türkiye
Çalışma Saatleri: Haftanın her günü ziyaret edilebilir.
Giriş Ücreti: Ücretsiz.
Telefon: (0212) 662 88 56

GÜLHANE PARKI
Gülhane Parkı, Topkapı Sarayı ve Sarayburnu arasında yer alan tarihî bir park.
Nerede: Eminönü, Hocapaşa, İstanbul
Çalışma Saatleri: Haftanın her günü ziyaret edilebilir.
Giriş Ücreti: Ücretsiz.

POLONEZKÖY TABİAT PARKI
Beykoz ilçesinde 1994'de kurulmuş. Kestane, Kayın, Gürgen, Ihlamur, Karaçam, Sahil Çamı, Meşe, hakim ağaç türleri olup, alt bitki örtüsü ise Katır Tırnağı, Koca Yemişi, Böğürtlen, Laden, Orman Sarmaşığı ve Defnedir. Yaban Domuzu, Karaca, Çakal, Tilki, Tavşan, Sülün, Şahin ve Keklik Yaban Hayatının başlıcalarıdır. Floranın çok zengin olması nedeni ile tabiat parkı ziyaretçilere üstün peyzaj güzellikleri sunar.
Nerede: Beykoz, İstanbul
Çalışma Saatleri: Haftanın her günü ziyaret edilebilir.
Giriş Ücreti: Ücretsiz.

TÜRKMENBAŞI TABİAT PARKI
Şişli ilçesi dahilinde Hacıosman Mevki’inde bulunur. Kızılçam, Karaçam, Karayemiş, Böğürtlen ve Sarmaşık hakim bitki örtüsüdür. Rekreasyonel açıdan önem taşır.
Nerede: Şişli / İstanbul
Çalışma Saatleri: Haftanın her günü ziyaret edilebilir.
Giriş Ücreti: Ücretsiz.

FATİH ORMANI TABİAT PARKI
Saplı meşe, sapsız meşe, çoruh meşesi, macar meşesi, gürgen, kestane, akçaağaç ve dişbudak, servi, kokarağaç, fındık, akasya, çınar ve ladin gibi türler vardır.
Nerede: Şişli / İstanbul
Çalışma Saatleri: Haftanın her günü ziyaret edilebilir.
Giriş Ücreti: Ücretsiz.

YAŞAM BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.