Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

Kamp hayatı çocukları geleceğe hazırlıyor!..
BU ÇOCUKLAR “GELECEĞİN YILDIZLARI”...

BU ÇOCUKLAR “GELECEĞİN YILDIZLARI”...

26 yıldır Türkiye’de kamp sektörünün öncüsü Geleceğin Yıldızları, 5 - 17 yaş grubuna Uludağ, İstanbul, Alaçatı, Kuşadası, Datça, Mersin, Londra ve Los Angeles’da spor, sanat, İngilizce ve doğa programlarını içeren 19 farklı kamp seçeneği ile ayrıcalıklı bir okul dışı eğitim olanağı sunuyor. Yaz ayları için harika bir seçenek olan "yaz kampları" öncesinde kampçılık hayatı ile ilgili merak ettiğiniz her şeyi Geleceğin Yıldızları Genel Müdürü Osman Gözet’ten öğrendik...


- Geleceğin Yıldızları’nı kısaca tanıtır mısınız?
1989 yılında kurduğumuz Türkiye’de kamp sektörünün öncüsü Geleceğin Yıldızları, 5 - 17 yaş grubuna Uludağ, İstanbul, Alaçatı, Kuşadası, Datça, Mersin, Londra ve Los Angeles’da spor, sanat, İngilizce ve doğa programlarını içeren 19 farklı kamp seçeneği ile ayrıcalıklı bir okul dışı eğitim olanağı sunuyor. Türkiye’nin ve dünyanın birçok farklı ülkesinden çocukları bir araya getiren Geleceğin Yıldızları, çocuklara ve gençlere ömür boyu hatırlayacakları renkli hatıralar ve deneyimler yaşayabileceği bir ortam sağlıyor. 26 yıllık kamp tecrübesiyle bugüne kadar 67 ülkeden farklı kültür ve yaştaki çocukları buluşturan Geleceğin Yıldızları, hem değişik ülke ve şehirlerden hayat boyu sürecek arkadaşlıklara ortam hazırlıyor hem de çocukların içinde olan ilgi alanlarını keşfetmelerini sağlıyor.

Her yıl aralarında Almanya, İtalya, Fransa, Rusya, ve ABD gibi ülkelerin de yer aldığı birçok farklı ülkeden dünya çocukları ve Türkiye’nin değişik illerinden gelen çocuklar, uluslararası standartlara sahip Geleceğin Yıldızları kamplarımızda buluşuyor. Kampçılara, dünyanın çeşitli ülkelerinden farklı alanlarda uzmanlık sahibi deneyimli eğitmenler ve üniversite öğrencilerinden oluşan dinamik ve geniş bir kadro koçluk yapıyor. Geleceğin Yıldızları’nın tüm kampları, ortalama 5 yıllık deneyimli koçlarıyla dünya standardının üst seviyesi olan 4:1 kampçı/eğitmen oranına sahip.

5 YAŞINDAN 17 YAŞINA KADAR…
- Hangi yaş grupları kamplara gidebilir?
Geleceğin Yıldızları’nın İstanbul, Alaçatı, Kuşadası, Datça, Mersin, Londra ve Los Angeles’da yapılan kampları 5-10 yaş, 10-13 yaş, 13-16 yaş ve 16-17 yaş olmak üzere dört farklı yaş grubuna ayrılıyor. Çocuklar, kamp programlarına 5 yaşından itibaren İstanbul Summer City Camp programı ile başlayabiliyor.  28 Haziran’da Uludağ’da başlayan yaz kamplarına ise 7-17 yaş arasındaki tüm çocuk ve gençler, farklı kamp programlarından birini seçerek katılım gerçekleştirebiliyor.

- Hangi çocuklar kampa gitmemeli? (maddeler halinde: alerjisi olanlar, engelli olanlar vb…)
Geleceğin Yıldızları olarak yıllardır edindiğimiz tecrübeler ve üyesi olduğumuz Uluslararası Kamplar Derneği araştırmalarına göre her çocuğa uygun bir kamp programı olduğuna inanıyoruz. Sağlık ya da özel sebepler dolasıyla sağlık uzmanları tarafından aileden ayrılması uygun olmayan çocuklarımızın katılımını ailelerinin detaylı değerlendirmesini tavsiye ediyoruz.

- İdeal bir kampın süresi ne kadar olmalı?
Geleceğin Yıldızları’nda tercih edilen programa göre kamp süresi, 1 ila 15 gün arasında değişiyor. Araştırma ve 26 yıllık gözlemlerimize dayanarak 7 yaşından itibaren her çocuğun planlı-donanımlı eğitmen gözetiminde yatılı kampları rahatlıkla ve keyifle tamamladığını söyleyebiliriz. İlk kez katılanlar için 2 haftalık kamp uygun olabilir, aile ve çocuğun talebine göre kamp süresi daha da uzatılabiliyor.

NEDEN YAZ KAMPI?
- Çocuklar yaz kampına neden gitmeli?
Kamp çocuklara eşi benzeri olmayan deneyimsel bir eğitim ortam sunuyor. Çocuklar ve gençler, özellikle onlar için tasarlanmış olan bir çevrede bağımsızlık, liderlik ve kendine güven gibi hayat dersleri öğrenir, sosyal ve fiziksel gelişimlerini devam ettirirler. Kampların neredeyse her anı öğretici ve eğlenceli anlarla donatılmıştır. Eğlence ve ilk elden edinilen deneyimler sayesinde kampçılar, ilerde üretken ve başarılı yetişkinler olmalarını sağlayacak becerilerini geliştirmek için bir fırsat yakalamış oluyorlar.

Yaz döneminin kaliteli zaman geçirerek değerlendirilmesi konusunda önemli rol oynayan kamplar, öğrencileri öğrenmeye iterek, onları yeni şeyler denemeleri için cesaretlendiriyor ve gizli kalmış yeteneklerinin ortaya çıkmasını sağlıyor. Kamplar çocukların fit ve aktif kalmalarına, aynı zamanda da yaratıcılıklarını geliştirmelerine yardım eden koçlar sayesinde daha da değerli hale geliyor. Kamplar, uzun yaz tatillerinde meydana gelen öğrenme kaybını da önemli ölçüde azaltıyor.

GELİŞİMLERİNE KATKISI ÇOK BÜYÜK…
- Kamplar çocukların kişisel gelişimine nasıl katkı sağlıyor?
Kamplar gençlere yeteneklerini, ilgilerini ve değerlerini keşfetme imkanı sunuyor. Okulların bunların hepsini birden karşılaması mümkün değil. Bu tür kamp deneyimleri olan çocuklar daha sağlıklı, daha zinde ve problem çözme becerisi yüksek insanlar olarak hayata hazırlanıyorlar. Aynı zamanda kamplar takım çalışması, liderlik, uzlaşma ve saygı gibi değerlerin gelişmesine yardımcı oluyor.

- Aileler kamp seçerken nelere dikkat etmeli?
Yaz kampı seçimi ailelerin okul seçiminde gösterdiği hassasiyeti gerektirecek kadar önem teşkil ediyor.  Öğrencilerin keyifli ve faydalı bir kamp tecrübesi yaşayabilmeleri için öncelikle olarak öğrencinin ilgi alanı ve ailenin kamptan beklentisi belirlenmelidir.  Ailenin kampın içeriğin hakkında hemfikir olmasının ardından bu programı sunan kurumlar incelenmelidir.  Kurumların yöneticileri, tarihçesi, kamçılık tecrübesi, kamp programının içeriği, kampların yapıldığı tesislerin konumu ve konforu önemli kriterlerdir. Ailelerin mümkünse kamp şirketlerini çocukları ile beraber ziyaret etmelerini ve yöneticileri ile tanışmalarını tavsiye ediyoruz.

Bunların yanı sıra öğrenciler ile kampı yaşayacak ekibin kampçılık tecrübesi ve bu alandaki deneyimleri araştırılmalı, kampçı-eğitmen oranı mutlaka öğrenilmeli. Kampa ulaşımda ve geziler sırasında kullanılan araçların seçimi, kampta sunulan sağlık hizmetleri ve sağlık sigorta kapsamı ailelerin kamp seçiminde göz önünde bulundurması gereken diğer konulardır.  Mutlaka her öğrenciye ve aileye uygun kamp mevcut, önemli olan ailelerin biraz zaman ayırıp araştırma sırasında hassasiyet göstermeleridir.

KAMP EĞİTMENLERİ…
- Koçları nasıl seçiyorsunuz, ne gibi özellikler arıyorsunuz?
Koçlar yani eğitmenler kampı özel kılan değerlerin en başında geliyor.  Geleceğin Yıldızları olarak, 26 yıllık bir kurum olmanın ayrıcalığı ile eğitmenlerimizi kurum içinden seçip yetiştiriyoruz. Geleceğin Yıldızları Liderlik Akademisi bu amaçla kurulmuş olup her yıl örnek gençler arasından seçilen liderler eğitimlerini tamamlayıp çocuklara hizmet veriyor.

- Yatılı kamplarınızın dışında çocuk ve gençlere farklı kamplar düzenliyor musunuz?
Geleceğin Yıldızları olarak yatılı kamplarının dışında kendini henüz yatılı kampa hazır hissetmeyen ve yazın bir bölümünü İstanbul’da geçirmek durumunda olan 5 -12 yaş grubu çocuklar için 22 Haziran -  21 Ağustos tarihlerinde düzenlediğimiz Summer City Camp ile çocuklara hem şehrin hem yeşilliklerin içinde kampçılık ruhunu yaşatıyoruz. İstanbul'un en seçkin okullarından olan Beykoz Acarkent TED İstanbul Koleji kampüsü; spor salonları, sahaları, güzel sanatlar atölyeleri, İngilizce dersleri için ayrılmış sınıfları ve sosyal alanları ile Summer City Camp için ideal bir ortam oluşturuyor.

İNGİLİZCE KAMPLARI…
- Summer City Camp’in programı hakkında kısa bir bilgi verebilir misiniz?
5-12 yaş grubu çocuklara özel Beykoz TED İstanbul Koleji'nde düzenlenen Summer City Camp, 2’şer haftalık programlardan oluşuyor. Multi Aktivite programı; tüm gün basketbol, tenis, futbol, voleybol, hokey, müzik, resim, drama ve gezileri içeriyor. English in Action programında ise günün yarısında yabancı öğretmenlerle İngilizce eğitimleri, diğer yarısında da spor, sanat, eğlence ve gezi programları bulunuyor. Bu sayede çocuklar farklı alanlarda deneyimler kazanıp kamp boyunca her akşam başka biri olarak eve dönüyor. Farklı deneyimler edinmek isteyen çocuklar ailelerinin de desteğiyle programlarına kendileri karar veriyor.

- İngilizce kamplarınızdan bahseder misiniz? Nasıl bir program izliyorsunuz?
Geleceğin Yıldızları’nın 9 -15 yaş grubuna yönelik İngilizce içerikli kamp programları Kuşadası İngilizce Yaz Kampı ve Mersin İngilizce Kampı olarak, en fazla 12 kişilik küçük gruplarda İngiliz, Amerikalı ve Kanadalı öğretmenler eşliğinde yoğun İngilizce eğitimiyle gerçekleştiriyor. Kuşadası İngilizce Yaz Kampı’nda kamp süresince günün yarısında kendi seviyelerine uygun gruplarla İngilizce programına katılan kampçılar, günün diğer yarısında ise Kuşadası Alkoçlar Adakule Otel’in keyifli ortamında hem doyasıya spor yapıp eğleniyorlar hem de yeni arkadaşlar ediniyorlar. Mersin İngilizce Kampı’nda ise çocuklar yoğun İngilizce eğitiminin yanında ekolojik tarımın başarılı bir şekilde yapıldığı Pine Park’ta farklı spor aktiviteleriyle birlikte ağaç ve bitki dikiminden, bitki ve çiçeklerin yetişme tarzlarına kadar farklı gözlemler yapıp, doğayla iç içe bir kamp ortamı yaşıyor.

Benzer içerikli İngilizce programları Uludağ Kamplarında ise 2 şer haftalık dönemler olarak sunuluyor. Kampçılar, günün 3 saatini özenle seçilen yabancı öğretmenlerce verilen eğitimle geçirirken, kalan zamanlarını ise farklı aktivitelerle değerlendiriyorlar. Anadili İngilizce olan ülkelerden gelen seçkin öğretmen ekibi dersleri nasıl katılımcı, verimli ve eğlenceli hale getireceklerini bilen, her aktiviteyi bir öğrenme fırsatı olarak değerlendiren renkli kişilerden oluşuyor. Kamp boyunca yaş ve İngilizce düzeylerine göre oluşturulan 12 kişilik gruplarda yapılan 30 saatlik İngilizce öğretiminin yanında, eğitmenler, dil eğitimini aktivitelerle birleştirerek gün boyu sportif ve sosyal etkinliklerde onları pratik yapmaya yönlendiriyor.

YAŞAM BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.