Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

AĞUSTOS AYI YOĞUN ENERJİLERLE DOLU

AĞUSTOS AYI YOĞUN ENERJİLERLE DOLU

Bu ay, 1 Ağustos’ta Aslan burcunun 9 derece 30 dakikasında oluşacak Yeniay ile birlikte gerçekleşecek Tam Güneş Tutulması ile başlıyor. Tutulma, geri giden Plüto ile yine geri giden Neptün’ü de tetikleyen bir gezegen birikiminde (stelyum) gerçekleşeceğinden etkisi bir hayli güçlü olacak.


Neptün ile olan açısı, önemli kararlar almak durumundaysanız, dikkatli ve gerçekçi davranmanız gerektiği konusuna işaret ederken, Plüto ile olan etkileşimi ya hep ya hiççi bir tutumla inatlaşmanın, güç savaşlarına girmenin zararlarına dikkat çekiyor. Tutulma ekonomik açıdan önemli bir döneme girildiğini de ifade ediyor.  Tutulmadan hemen herkes etkilenmekle birlikte, elbette ki en çok Aslan ve karşıt burçları olan Kovalar’ın yaşamlarına ciddi anlamda yenilikler ve değişimler getireceği açık. Ayrıca, kişisel doğum haritalarında bu burçlarda önemli kişisel gezegenleri olanlar da tetiklenmeyle birlikte hayatlarında neyi anlama, öğrenme zamanının gelmiş olduğunu deneyimleyecekler. Tutulma iki dakika kırkbeş saniye sürecek. Dolayısıyla etkisini yaklaşık ikibuçuk yıl kadar süreyle gösterecek. Güneş Tutulması Kanada’dan başlayarak, Rusya, Kazakistan, Moğolistan ve Çin’e kadar uzanan bir bölgede izlenebilecek. Afganistan, Avusturya, Belçika, İngiltere, İrlanda, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Finlanda, Fransa, Almanya, Macaristan, Hindistan, Pakistan, İran, Irak, Güney Kore, Hollanda, Polonya, Romanya, İsveç, Ukrayna ve Özbekistan’da ise parçalı olarak izlenmesi mümkün olacak.

2 Ağustos itibariyle Merkür’ün geri giden Jüpiter’i tetiklemesiyle sözlü veya yazılı kontratlarımızla ilgili konular gündeme oturabilir. Ayrıntılara çok dikkat etmeli, ileride doğabilecek hukuksal sorunlara ket vurabilmek için titiz ve özenli davranmalıyız.

6 Ağustos’ta gökyüzünde bir hayli yoğun enerjiler mevcut. Venüs 07:21 itibariyle Başak burcuna girecek. Aynı gün 22 derece 02 dakika ile 21:38’de Başak-Balık aksında Mars ile Uranüs karşıtlığı gerçekleşecek. Venüs kusursuzluk ve mükemmellik arayışında olan titiz ve eleştirel Başak burcunda rahat edemez. O nedenle ilişkilerde fazla seçici, didikleyici ve tepkisel olabiliriz. Sevgiyi ve sevdiklerimizi olduğu gibi kabullenmek, onları kendi isteklerimiz doğrultusunda değişmeye zorlamamak duygusal alışverişin daha rahat akmasını sağlayacaktır.

9 Ağustos itibariyle Merküryen enerjinin baskın olduğunu görüyoruz. Merkür, önce geri giden Plüto ile uyumlu açı yapacak, ardından 10 Ağustos’ta 13:50’de Başak burcuna geçecek ve  15 Ağustos’ta Satürn ile kavuşum içersinde olacak. 9 Ağustos önemli kararlar almak ve iletişimde sorunlar yaşıyorsak çözebilmek için ideal bir gün olarak gözüküyor. Merkür kendi yönetiminde olan Başak burcuna geçtiğinde hayatımızı ihtiyaçlarımıza göre planlayıp programlayabilmemiz ve verimli olabilmemiz kolaylaşacak.

13 Ağustos’ta “Büyük Öğretmen ve Zamanın Efendisi” Satürn, Venüs ile kavuşum yaparak duyguların kontrolü ve finansal anlamda düzenlemelere gitme konularını gündeme taşıyacak. Sevgi ve ilişkiler arenasında zorlanmalar yaşıyorsak, belki de artık bu konularda yeniden düzenlemelere gitmemiz gerektiğini anlayacağız.

15 Ağustos’ta ise, yukarıda değindiğim gibi, bu kez Merkür Satürn ile kavuşum içerisinde olacak. Ekonomik veya kişisel alanda kararlar alırken, sonradan başımızın ağrımaması için, enine boyuna, hiçbir detayı atlamamaya özellikle dikkat etmemiz gerekiyor. Mevcut mali sıkıntılarımızdan kurtulabilmek için ayrıntılı bir bütçe yapmak, yeni çözümler üretmek durumunda kalabiliriz. Satürn bulunduğu alanda korku ve yetersizlik duyguları getirebileceğinden kendimizi bir miktar depresif ve yorgun hissedebiliriz. Niye böyle hissettiğimizi sorgulayıp, sorunlarımızı ne şekilde aşabileceğimizi düşünebilmek için biraz kendi içimize yönelip dinlenmeye ihtiyacımız olabilir.

BIRAKMA ZAMANI
16 Ağustos’u 17 Ağustos’a bağlayan gece 00:10’da, 24 derece 18 dakika ile Kova burcunda Dolunay ile birlikte Parçalı Ay Tutulması gerçekleşecek. Tutulma parçalı olduğundan dünyanın her yerinden izlenemeyecek. Bu tutulma, başta Afrika olmak üzere, Güney Amerika, Yeni Zelanda ve Avusturalya’da gözlenebilecek. Dolunay hatırlayacağınız gibi, bitiş, tamamlanma, hasat anlamına gelmektedir. Başta Aslan ve Kovalar olmak üzere tüm sabit burçlar ve kişisel haritalarındaki önemli noktaları tetiklenen herkes, neyi bırakmaları veya neyin zamanını doldurduğunu anlamak durumunda olacaklar. Ay tutulmaları Güneş tutulmalarının aksine, daha kısa bir zaman etkisini sürdürür. Dolayısıyla altı ay kadar tamamlanma, olgunlaşma ve bir şeyleri geride bırakma ile ilgili deneyimler yaşayabiliriz. Bu tutulmanın da etkisi bir hayli güçlü. Zira, gökyüzünde Merkür, Venüs ve Mars gibi kişisel gezegenler bir T-Kare açıyı oluşutururken, Kova burcunda Chiron, Kuzey Ay Düğümü, geri giden Neptün ve Ay’dan oluşan bir gezegen birikimi de var. Aslan’ın ego, yani önemli olmak, sürekli ilgi görmek, dikkat çekmek ile ilgili zaaflarını herkesin özel, önemli ve bircik olduğunu anlayarak törpülemesi, hatta değiştirmesi gerekiyor.

17 Ağustos’ta Mars ile Plüto’nun Başak ve Yay burçlarında 28 derece 38 dakikayla oluşturacakları gerilimli açı oldukça zorlayıcı gözüküyor. Kendi doğrularımızı savunurken herkesin bir yolu ve buna uygun hareket ediş tarzı olabileceğini akılda tutmak gerekiyor. Kendi öfkemizin esiri olmamakta yarar var.

 

19 Ağustos’ta enerjinin ve hareketin temsilcisi Mars 13:04 itibariyle 5 Ekim’e kadar enerjisini pek de rahat gösteremediği Terazi burcunda yol almaya başlayacak. Bu süreçte ilişkiler ile ilgili konular gündemi meşgul edecek. İnisiyatifi ve atılganlığı ifade eden Mars, Terazi burcunda ilerlerken işbirliği ve uyum adına ödünler vermek istemeyecektir. Adil davranmak adına düşünüp konuları tartarken biraz kararsız gözükebilir,  kendimizi, isteklerimizi ifade ederken zorlanmalar yaşayabiliriz.

22 Ağustos 21:03’te Güneş Başak burcuna girecek. Başak insanları müthiş bir görev bilincine sahip, detaycı, analitik kafa yapısına sahip, planlı, programlı, titiz ve zor beğenen insanlardır. İnsanlara hizmet etmek, verimli olmak, işe yaramak isterler. Alçakgönüllü, utangaç, çekingen ancak işkoliktirler. Kusursuzluk peşinde olmaları kılı kırk yarmalarına, hatta söylenen biri haline gelmelerine neden olabilir. Hatta en çok sevdiklerini en fazla eleştiren bir yapıları olabilir. Öz eleştiride de bir hayli ileri gidebileceklerinden, önce kendini eleştiren biri olarak, bir başkasının kendilerini eleştirmesine tahammül edemeyebilirler. Fazla detaycılık bütünü gözden kaçırabilmelerine neden olabilir. Bir diğer yıkıcı yönleri ise, aşırı endişeli ve kuruntulu, sağlık saplantılı olmalarıdır.

23 Ağustos’ta Merkür ve Venüs geri giden Uranüs ile gerilimli bir açı içerisinde olmaları ilişkiler ve finansal konularda eleştiriye veya kontrole karşı tepkili olacağımızı gösteriyor. Bu konularda beklenmedik gelişmeler yaşamamız da söz konusu olabilir.

27 Ağustos’ta gerçekleşecek Merkür ile Plüto etkileşimi düşünsel platformda tartışma ve güç savaşlarına açık olabileceğimize işaret ediyor.. Güç savaşlarında kazanan tarafın olmadığını hatırlayarak. yanlış veya takıntılı bir düşüncenin peşine düşmemeye çalışmakta yarar  var.

29 Ağustos 05:51’de  Merkür Terazi burcuna girecek. Karşı tarafa kulak vererek dinlemek ve bir anlaşma zemini yakalamak istesek de, 30 Ağustos 17:42’de Terazi burcuna girecek olan Venüs’ün geri giden Plüto ile zorlayıcı bir açı içerisinde bulunması bunu pek mümkün kılamayacak gibi gözüküyor. 30 Ağustos ekonomik açıdan da pek parlak bir gün olmamakla birlikte, 22:39 itibariyle Başak burcunda bir Yeniay’ın gerçekleşmesi yepyeni kapıların açılması umudunu veriyor. 

 

 

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.