Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

İKİZLER BURCUNUN DİĞER BURÇLARLA UYUMU

İKİZLER BURCUNUN DİĞER BURÇLARLA UYUMU

Yazi dizimin üçüncü bölümünde sizlere İkizler burcunun diğer burçlarla ilişkisini anlatacağım.


İKİZLER İLE KOÇ:
Ateş ve hava grubu biraraya geldiklerinde birbirlerini çok iyi ateşleyebilirler. Girgin, hevesli ve canlı Koç insanının, konuşkan, entelektüel, meraklı İkizler  ile birlikte olmaktan keyif alacağı söylenebilir. Koç’un canlı ve enerjik hali, neşeli ve tasasız, sevimli İkizler insanının ilgisini ayakta tutabilir. Koçlar burçlar kuşağının (Zodyak) ilk misafiridirler. Dolayısıyla “bebek”tirler. İkizler ise “hiç büyümeyen çocuk” olarak nitelendirilirler. Dolayısıyla iki yerinde duramayan, enerjik ve muzip insan hayata bakış tarzları ve benzer enerjileriyle olumlu, dinamik bir portre çizerler. Her ikisi de duygusal derinlik yaşamaktan hoşlanmazlar ve özellikle İkizler insanı hemen dikkatini başka başka konulara yönelterek duygusallaşmaktan kendisini alıkoyar. Mevcut ilişkisinde doyum sağlasa da aklı her zaman için diğer insanlarla kurabileceği olası ilişkilerdedir. Koç insanı zaten kendi projeleri ve hayatı ile çok meşgul olduğu için bunlara aldırış etmezse sorun olmaz.

 

İKİZLER İLE BOĞA:
Sakin ve uysal Boğa ile ele avuca sığmayan, ne yapacağı belli olmayan, sürekli hareket halinde olmaya ihtiyaç duyan İkizler birbirlerini anlamakta zorlanırlar. Boğa, az önce sinemaya gidelim diyen İkizler’in beş dakika sonra nasıl olup da eve misafir çağırdığını anlayamayabilir. Aynı şekilde,  İkizler de çıkıp dışarılarda dolaşmak, kırk kapının ipini çekmek varken Boğa’nın en sevimli tavrıyla sakin sakin evde oturmak istemesini garipseyebilir. Toprak ve hava grupları genelde birbirlerini dengelemekte zorlanırlar. Üstelik biri değişken, diğeri ise sabit nitelikli burçlardır. Kısacası doğum haritalarındaki diğer ögeler de bu durumu destekler şekildeyse birlikteliklerini sürdürebilmek için Boğa’nın bir hayli özverili davranması gerekir. Bu da bir süre sonra kızgınlık ve öfke duygusu yaratacağından, sorunlar çığ gibi büyüyerek daha da içinden çıkılmaz bir hal alabilir. Boğa ilişkilerinde güven duymak ihtiyacındadır, oysa flörtçü ve daldan dana konan, değişken yapısıyla İkizler insanı güven ihtiyacına cevap veremez.

İKİZLER İLE İKİZLER:
Birbirine tıpatıp benzeyen enerjilere sahip iki insan. İkisi de hava grubu, ikisi de değişken, çok yönlü ve konuşkan, sebatsız, ele geçirilmesi ve anlaşılması güç.  Çok benzerliklerin de  gerilim yaratabileceğinden yola çıkarsak, zamanla bu benzerlikler taraflarda direnç yaratıp dezavantaja dönüşebilir. Öte yandan, ciddi farklılıklar da anlama ve kabullenme sorunu yaratacağından bu durumu ilişkinin lehine çevirmeye çalışmak en doğrusudur. Kültür düzeyleri birbirine denkse birlikte pek çok kültürel aktivitede bulunabilir, bol bol sohbet edip, gezip tozabilir, ortak hobiler geliştirebilirler. Bu iki insanın sıklıkla karşılaşabilecekleri sorunlar, birbirlerinin ne söylediklerine odaklanıp dinlemekte ve ilişkide ilgiyi sürekli tutmakta zorlanmalarıdır. Her ikisinin de ilişki sürecinde birbirlerine yüzeysel kaldıkları durumlar yaşanabilir. Birbirlerinden çabuk sıkılıp başka insanlara yönelebilirler veya ilişki sorunları üzerine düşünüp konuşmak yerine ilgisiz bir tavır sergileyebilirler. İkisi de hareketlerden çok sözlere önem veren insanlar olmalarına karşın, sözlerinde durmayabilirler.

İKİZLER İLE YENGEÇ:
Değişken, esnek ve her kalıba giren hava burcu insanı için su gruplarından hassas, anaç, nazik ve alıngan Yengeç biraz anlaşılması güç gelir. Sahip olmacı ve korumacı ilgileri ile ruh hallerindeki iniş çıkışlar, İkizler insanını yorup sıkabilir. Bağlanmaya eğilimli olan Yengeç insanı için de özgürlüğüne düşkün, an ve an değişebilen İkizler burcu güven vermez. Bu ilişki ancak Yengeç insanının özverisi ve anlayışı ile yürür, ama süreç içinde çok kırılır, zedelenir. Zira İkizler, o an için söz verse dahi sözünden dönebilir. Zaten temel özellikleri bakımından hava ile su grupları anlaşmakta ve dengelenmekte zorlanırlar. Yengeç insanı kendisine acıma eğilimindedir. İlişkide acı çekmesine neden olacak durumlarla karşılaştığında duygusal tepkiler verip İkizler’i iyice kendinden soğutabilir. Surat asıp kabuğuna çekilebilir. Öte yandan, İkizler dışarıda aktif bir hayat isterken, Yengeç’in evcil tavrı nedeniyle birbirlerinin ritmine uyum sağlamakta sıkıntı yaşarlar.

İKİZLER İLE ASLAN:
Biri meraklı, muzip bir hava grubu insanı, diğeri ise oyuncu, çocuk ruhlu, ateş gruplarından Aslan burcu insanı.. Birlikte ne kadar eğleneceklerini tahmin edebiliyor musunuz? Hayata bakış tarzları ve enerjileri birbirleriyle uyumludur. Aslan egosu nedeniyle İkizler’e liderlik taslamadıkça ve İkizler de vurdum duymaz tavırlarıyla Aslan’ı sinir etmedikçe bu ilişki keyifle yürür. Ancak Aslan sabit nitelikli bir burçtur. Kararlıdır ve takdir gördüğü sürece sadık, vefalı ve cömerttir. İkizler ise değişkenlik gösteren bir burçtur. Çabucak yön değiştirebilir. Hem bağımsız hem bağımlı olma gereksinimi arasında gel gitler yaşayan ve daima diğer olasılıklara da açık olan flörtçü tavrıyla Aslan’ı zorlayabilir.

İKİZLER İLE BAŞAK:
Her iki burç da aynı gezegen (Merkür) tarafından yönetildikleri için birbirlerine uyum sağlamakta sıkıntı yaşamazlar. Ancak İkizler hareketli, meraklı ve daldan dala atlar bir zihne sahipken, Başak daha araştırmacı, seçici ve analitik bir kafa yapısına sahiptir. Biri hava diğeri toprak gruplarından olan iki burç benzer niteliklere sahiptir.  Her ikisi de değişken nitelikte, iyi gözlemci, tarafsız bakış açısına sahip insanlardır. İkizler daha havai ve maymun iştahlı olmasına karşın, sevimliliği ve neşesiyle Başak insanına cazip gelir. Yalnız  o bildik kusursuzluk merakı nedeniyle hayatı daha olduğu gibi alan İkizler’i canından bezdirebilir. Müşkülpesentlik, kendisini veya partnerini mükemmel olmadıkça sevememe eğilimi bütün ilişkilerini sabote eden bir özelliğidir. Sorunlar yaşandığında en başta kendisini kıyasıya suçlaması, endişeli ve vesveseli tavrı daha rahat olan İkizler’i rahatsız edebilir.

İKİZLER İLE TERAZİ:
Her ikisi de hava grubu insanı olan biri değişken diğeri öncü karakterli burçlar benzer enerjiler taşımalarına karşın, birbirlerinden ayrıldıkları yönler de vardır. Her ikisi de sevgi ve ilişki konularına entelektüel boyutta yaklaşırlar. Her ikisi de flört etmekten hoşlanır. Ancak Terazi insanının romantik bir tarafı da vardır. İkizler daha tarafsız bir gözle ilişkiye bakarken, Terazi beklentili ve talepkardır. İkizler zeki ve etkileyici, sevimli tavırlarıyla nazik ve kibar Terazi’yi  fethedebilir.

Terazi, İkizler gibi yüzeysel bir yaklaşıma sahip burçla olan ilişkisinde verici davranıp karşılığını alamadığında küskünleşecektir. İlişkide kendiliğinden akan bir alışveriş olmadığı sürece Terazi insanı kendisini rahat ve mutlu hissetmeyecektir.

İKİZLER İLE AKREP:
Değişken, konuşkan ve yüzeysel kalabilen İkizler ile derin, yoğun, tutkulu Akrep insanın beraberliği pek de kolay olmaz. Hava ile su grupları özünde anlaşmakta, birbirlerini dengelemekte zorlanırlar. Üstelik İkizler ne kadar esnek ve yüzeysel ise Akrep insanı bir o kadar inatçı, sabit ve derindir. Akrep insanı bu ilişkide beklediği tutkuyu ve yoğunluğu bulamayacağı gibi, İkizler de Akrep’i fazlasıyla yakıcı duygulara sahip, kontrolcü bulabilir. İkizler’in söz veremeyen, bağlanamayan tavrı, iyi ya da kötü hiçbir şeyi unutmayan Akrep için sıkıntı yaratır. Akrep birleşen enerjileri temsil eden bir burçtur. Oysa İkizler’in hiç de böyle bir derdi yoktur. O gününü gün etmek, ilgisini çeken kişi ve konuların peşinde, sosyal bir kelebek gibi oradan oraya konmak ister. Sahip olmacı ve kıskanç bir tutumu olan Akrep’e İkizler’in rahat ve flörte açık genel tavrı zedeleyici gelir. Buna karşın, İkizler’deki şeytan tüyü nedeniyle çeşitli manipülasyon, taktik ve stratejilerle zodyağın sempatik insanını hayatına çekmeye çalışmaktan kendini alıkoyamaz.

İKİZLER İLE YAY:
Birbirinin karşıtı iki burç olan İkizler ve Yay, yin ve yang gibi birbirlerini tamamlarlar. İkisi de birbirlerinin enerjilerini bilir, hissederler. Becerikli ve konuşkan İkizler insanı, aklı, konuşma becerisi, tatlı dili, sempatik tavırlarıyla maceracı, öğrenmeye hevesli ve deneyimlere açık Yay insanını tetikler. Her ikisi de özgürlüğüne düşkündür. Doğada ve açık havada olmaktan hoşlanan Yay insanına gezmeyi tozmayı seven İkizler cazip gelir. İkizler bir soruna tarafsız yaklaşabilirken, Yay insanının önyargılı ve prensiplerinde ben-merkezci oluşu aralarında gerilim ve tatsızlık yaratabilir. Yay’ın ben bilirimci tavrına İkizler sinir olabilir. Özünde hava ve ateş grupları birbirlerini motive eden, uyum sağlamakta zorlanmayan burçlardır. Birbirlerinden temel olarak ayrıldıkları nokta, ateş grubundan olan Yay’ın içgüdüsel bir şekilde, düşünmeden ama hissederek harekete geçmesidir. Felsefeye meraklı olmasına ve çok okumasına rağmen, İkizler gibi entelektüel bir yönü yoktur. İlişkinin sağlıklı yürüyebilmesi için Yay’ın hoşgörü geliştirmesi gereklidir.

İKİZLER İLE OĞLAK:
Hava ile toprak grubunun yakınlığı genelde pek uyumlu ve dengeli bir birliktelik doğurmaz. Kaldı ki birisi değişken, diğeri ise öncü nitelikli iki burçtur. Sorumsuz ve aklına estiği gibi yaşamak isteyen, prangalara dayanamayan İkizler insanına Oğlak ciddi ve ağır gelir. Ne de olsa İkizler zodyağın hiç büyümeyen yaramaz çocuklarıdır. Ne kadar kızsak, kırılsak da sahip oldukları şeytan tüyü ve sevimlilikleri nedeniyle onları affederiz. Oğlak ise zodyağın en eski ruhlarını temsil eden, karmik yapıda bir burçtur. İyi niyetle başlasa bile, sonuçta neredeyse ebeveyn-çocuk ilişkisine dönebilecek bu beraberlik pek de gelecek vaat etmez.

İKİZLER İLE KOVA:
İki hava grubu mensubu, entelektüel, biri değişken diğeri sabit nitelikli iki insan bir araya geldiğinde kendine özgü bir dinamiğe sahip, farklı ve sıra dışı bir ilişki ortaya çıkar. Her ikisi de bağlanmaktan kaçınır ve ilişkide kendilerine alan bırakılmasını talep ederler. İkizler zaten her verdiği sözde bir açık kapı bırakacak şekilde davranan bir yapıya sahiptir. Kova insanı ise her ilişkisinde daima bir kol boyu mesafe bırakır. Hiçbir zaman onunla çok yakın ve içten bir ilişki kuramazsınız. Birbirlerine değmeden, bulaşmadan, zorlamadan, beklentisizce ilişkilerini sürdürebildikleri kadar sürdürürler. Sonuçta, her ikisi de aynı istek ve arzulara sahiptirler. Ancak Kova’nın sabit niteliğiyle İkizler’e göre tutucu ve istikrarlı bir yanı vardır.

İKİZLER İLE BALIK:
Biri hava, diğeri su gruplarından olan bu iki insanın birlikteliği biraz zorlama da olsa, Balık’ın kabulleniciliği sayesinde bir süre yürüyebilir. İkizler, Balık insanına bağlandığını hissettiği anda özgürlüğü tehdit alına alınmış gibi hissedip hemen kaçmaya çalışır. Balık ise bu kadar özverili ve şefkatli davranmasına karşın, nasıl olup da hala İkizler insanı tarafından anlaşılamadığına üzülüp kendine eziyet ederek bir köşeye çekilip çile doldurabilir. Çünkü sonuçta, Balık insanının hayatında sevgi son derece önemli bir yer tutar. İdealize edip çok yücelttiği ilişkinin görmek istediği gibi olmadığını anladığı anda ciddi düş kırıklıkları ve mutsuzluk girdaplarına düşebilir.

 

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.