Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

YENGEÇ BURCUNUN DİĞER BURÇLARLA UYUMU

YENGEÇ BURCUNUN DİĞER BURÇLARLA UYUMU

Yazı dizimin dördüncü bölümünde sizlere Yengeç burcunun diğer burçlarla ilişkisini anlatacağım.


YENGEÇ İLE YENGEÇ:
Her ikisi de hassas, alıngan, bağlanma kapasitesi yüksek, duygusal ve anaç ruhlu iki su insanı birbirlerini anlayabilirler. Her ikisi de mutfağa, yeme içmeye meraklı olan zodyağın aşçılarının birlikteyken bol bol yiyip içip tembellik ederek kilo alma ihtimalleri yüksektir! Ancak her ikisinin de değişken ruh hallerine sahip olması, hemen açıp hemen solmaları ilişkilerini olumsuz yönde etkileyebilir. Bazen öyle olabilir ki, ilişkinin gidişatı ruh hallerinin merhametine kalabilir! Her burç zaman zaman karşıtı olan burcun özelliklerini sergileyebilir. Yengeç’lerden birinin karşıt burcu olan Oğlak’a kayması halinde şaşırtıcı bir şekilde soğuk, mesafeli bir tutum içersinde olduğu gözlenebilir. Aslında partner ilişkilerinde kendimizde fark etmediğimiz, ya da görmekten kaçındığımız yönlerimizi bize geri yansıtan insanları kendimize çektiğimiz için  karşımızda aynı bizim defolarımıza sahip birini görmek pek de hoşa gitmeyebilir! Çok benzemenin ilişkide monotonluk yaratabileceği gibi, tam tersine gerilim ortaya çıkarabileceğini hatırlamakta yarar var!

YENGEÇ İLE KOÇ:
Kendi projeleri ve istekleri ile bir hayli meşgul olan Koç insanı ile başkalarına yardım etmek, insanları yedirmek, içirmek, doyurmak, korumak ile ilgili “kozmik anne” Yengeçler’in oluşturduğu sinerji oldukça ilginçtir. Biri ateş, diğeri su grubundan olmalarına karşın, her ikisi de öncü nitelikli iki burçtur. Dolayısıyla her iki insane da bir şeyleri başlatabilecek güce ve motivasyona sahiptirler. Ancak Yengeçler derinlikleri, duygusallıkları ve bağlanma eğilimleri nedeniyle bir hayli farklı bir görüntü verirler. Hassas ve alıngan Yengeç insanı, Koç’un düşüncesizce yaptığı bazı hareketleri kabalık olarak görerek içerleyip kabuğuna çekilerek küsebilir. Koç herşeye kendi penceresinden bakarken, Yengeç insanı olayları sübjektif bir şekilde kendi görmek istediği şekilde görme eğilimdedir. Koçlar ne kadar özgürlüğüne düşkünse, Yengeçler de o kadar bağlanmaya eğilimlidir. Yengeç, Koç insanının duygusal inceliklerle uğraşmayan haline ve benmerkezciliğinden alınmamayı becerebilirse, ilişki yürür. Koç ise, Yengeç’in aşırı duygusallığında boğulabilir. Dengeyi bulamadıkları taktirde bir hayli zorlanabilirler.

YENGEÇ İLE BOĞA:
Midesine düşkün, damak zevki gelişmiş Boğa’nın Zodyak’ın aşçısıyla birlikte olduğunda keyifli sofralarda hayatın tadını çıkarabileceğini tahmin etmek güç değil! Sakin, tatlı, uyumlu, güzelliklere ve rahatına düşkün Boğa insanı, hassas ve anaç Yengeç ile rahat eder. Yengeç hissetmek ile ilgili bir burçtur. Empati kurarak Boğa’nın nelere ihtiyacı olduğunu anlar ve onu mutlu etmek için çabalar. Boğa evini değerli objelerle süslemek, şık bir şekilde dekore etmekten son derece keyif alır.  Güvence ihtiyacı ile güzel ve kıymetli şeyleri biriktirmeye, koleksiyonculuk yapmaya meraklıdır. Yengeç için de evi ve ailesi çok önemlidir. Birlikte güzel ve gerçekten sevgi dolu bir yuva yaratabilirler. Özünde toprak ve su elementine sahip olan burçlar uyumu yakalamakta zorlanmazlar. Ancak Boğa’nın dillere destan inatçılığı ve biriktirip biriktirip patlattığı öfkesi Yengeç insanını ürkütüp kabuğuna çekilmeye itebildiği gibi, Yengeç de aşırı ilgisi ve duygusallığı ile ilişkiyi boğucu hale getirebilir.


YENGEÇ İLE İKİZLER:
Değişken, esnek ve her kalıba giren hava burcu insanı için su gruplarından hassas, anaç, nazik ve alıngan Yengeç biraz anlaşılması güç gelir. Sahip olmacı ve korumacı ilgileri ile ruh hallerindeki iniş çıkışlar, İkizler insanını yorup sıkabilir. Bağlanmaya eğilimli olan Yengeç insanı için de özgürlüğüne düşkün, an ve an değişebilen İkizler burcu güven vermez. Bu ilişki ancak Yengeç insanının özverisi ve anlayışı ile yürür, ama süreç içinde çok kırılır, zedelenir. Zira İkizler, o an için söz verse dahi sözünden dönebilir. Zaten temel özellikleri bakımından hava ile su grupları anlaşmakta ve dengelenmekte zorlanırlar. Yengeç insanı kendisine acıma eğilimindedir. İlişkide acı çekmesine neden olacak durumlarla karşılaştığında duygusal tepkiler verip İkizler’i iyice kendinden soğutabilir. Surat asıp kabuğuna çekilebilir. Öte yandan, İkizler dışarıda aktif bir hayat isterken, Yengeç’in evcil tavrı nedeniyle birbirlerinin ritmine uyum sağlamakta sıkıntı yaşarlar.

YENGEÇ İLE ASLAN:
Yumuşak, nazik, koruyucu kollayıcı, hassas ve güçlü duygulara sahip olan Yengeç, ateş gruplarından güçlü ve parlak Aslan’ı gördüğünde gözleri kamaşır. Aslan’ın dışa dönüklüğü, sıcak kanlı ve gururlu duruşu, duygusal ve aile-ev yönelimli, içine kapanık Yengeç insanına önceleri hoş gelse de, Aslan’ın etrafında sürekli bir hayran kitlesi oluşturmak istemesi, birlikte oldukları ortamlarda hep ön planda olması bir süre sonra canını sıkmaya başlar. Yengeçler sevme ve bağlanma kapasitesi en yüksek olan insanlardır. Güvenmek, kendilerini emniyette hissetmek isterler. Kırıldıklarında kabuklarına çekilip çocukluk alışkanlıklarına geri dönebilirler. Bütün gün uyuyabilir, ya da televizyon, bilgisayar veya yeme içmeyle kendilerini avutabilirler. Bağlandıklarında kopmaları gerçek bir travma olur. Bütün su grupları gibi alıcı ve etkilere açık olduklarından, içine girdikleri ortamlardan, kişilerden çok etkilenirler. Ruh halleri akşamdan sabaha değişebilir. Sabit nitelikli, egosu bir hayli şişkin olan Aslan, Yengeç insanının iniş çıkışları ile ilgilenmek yerine, kendi performansını sergilemek üzere sahnede olmayı tercih eder. Biri son derece verici, adeta kozmik annelik etmeye hazır, diğeri ise kendi egosal ihtiyaçları ile fazlasıyla meşgul olan bu iki insanın bir arada olması biraz güçtür. Temelde su ve ateş grupları uyumsuzdur. Ateşin heyecanını ve heveslerini su  insanı aşırı duygusallığı ile söndürebilir.

YENGEÇ İLE BAŞAK:
Duyarlı ve kırılgan, bağlanmaya hazır Yengeç insanı, alçakgönüllü, titiz,  detaycı ve çalışkan Başak insanı ile uyumlu bir beraberlik içinde olabilir. Başak’ın farkında olmadan yaptığı patavatsızlıklarla sürekli eleştirip eksik ve kusurlarını söyleyerek Yengeç’i incitmediği sürece her şey yolunda gidebilir. Yengeç kozmik annelik etmeye, yedirmeye içirmeye, yardımcı olmaya yönelimlidir. Başaklar’ın ise servis verme, hizmet etme  özellikleri vardır. Bu özelliklerini harmanlayarak ikisi de ortak güzel bir yaşam düzenleyebilirler.

YENGEÇ İLE TERAZİ:
Özünde su ile hava grupları birbirlerini dengelemekte zorluk yaşarlarsa da, duygusal, sevecen ve korumacı, anaç tavırlı Yengeç; nazik, kibar ve cana yakın, sanatsal yönleri olan Terazi ile olmaktan zevk alabilir. Terazi insanı hayatında bir ilişki olmadan yaşamak istemez. Öte yandan Yengeç insanı da sevgi potansiyeli bir hayli yüksek, sevdiklerine bağlanan hatta zaman zaman farkında olmaksızın kendini onlara bağımlı kılan bir yapıya sahiptir. Bu özellikler en temelde onları birbirlerine yaklaştırır.

Yengeç duygularını dışa vurmakta zorlanan bir burçtur. İsteklerini kolay kolay söyleyemez. Dile getirdiğinde reddedilebileceğinden korkar. Onun bu tutuk ve güvensiz davranışı kendisi de  kararsız ve değişken olan Terazi’nin kafasını iyice karıştırabilir. Esasında Terazi ilişkinin burcudur ama hava gruplarında rastlanabilen bir özellik olan taahhüt içeren ilişkilerde söz vermekte zorlanan bir tarafı da vardır. Bu yönüyle Yengeç’i güvensizliğe sürükleyebilir. 

YENGEÇ İLE AKREP:
İki su grubu insanı. Duyarlı, derin, etkileyici,tutkulu ve romantik. Doğaları birbirine benzemekle birlikte, temel bazı özellikleri farklıdır. Balık daha şefkatli ve kabulleniciyken, Akrep insanı daha yoğun, kimi zaman sert ve acımasız, kendi bildiği gibi yapılmasında ısrar eden, takıntılı düşüncelere sahip biridir. Yumuşak ve sevgi dolu Balık insanını müthiş karizmasıyla kolaylıkla manyetizması altına alabilir. Aralarındaki duygusal bağ kimi zaman aşırı yoğun olabilir. Kıskançlık ve kontrolcülük işin içine girdiği zaman, Yengeç kendisini savunmasız ve incinmiş hissedip iç dünyasına çekilebilir. Akrep insanının hem karşısındakiyle bir olma hem de bundan aşırı derecede korkması söz konusudur. O nedenle açılıp duygularını ifade etmekte zorlanırken, Yengeç’e kendisini ilişkide güvensiz hissettirebilir.

YENGEÇ İLE YAY:
Duygu dolu, şefkatli ve koruyucu kollamacı, merhametli Yengeç insanı ile ateş gruplarından coşkun, sıcak, idealist ve iddiacı Yay bir arada olmakta zorlanırlar. Yengeç insanının her şeyi duygusal boyutta dolu dolu yaşaması, hassasiyeti ve alınganlığı iç dünyasında türbülanslar yaratıp ruh halinde dalgalanmalara neden olur. Yay insanı ise olaylara daha entelektüel boyuttan yaklaşır, duygusallıkla fazla ilgisi yoktur. Bazen dürüstlüğü dobralık derecesine vardırdığında sözleri Yengeç’in canını yakabilir. Özgür ruhuyla içsel veya dışsal pek çok yolculuklara çıkıp hayatı deneyimlemek ve kendi yolunu bulmak ister. Bu anlamda Yengeç gibi bağımlılık özelliği bulunan bir insana takılıp kalmak istemez. Dışa dönük, neşeli, popüler ve sabırsızdır. Oysa Yengeç içe dönük, ailesine ve evine düşkün, hatıralarına bağlı, geçmişe özlem duyan biridir. Gelecek odaklı ve özgürlüğüne düşkün Yay insanına Yengeç’in aşırı verici, ilgili ve özenli davranması sıkıcı gelir.

YENGEÇ İLE OĞLAK:
Birbirine karşıt burçlardır. Yani, her ikisi de bir aksın iki ucudur. O nedenle birbirlerini tamamlar ve dengeleyebilirler. Güvenilir, sadık, dürüst, çalışkan ve sorumluluk sahibi Oğlak insanı, Yengeçler’e güven verir. Ancak fazla gerçekçi oluşu, kendi hayatının sorumluluğunu alabilmenin getirdiği ciddiyet ve katılık duygusal anlamda kendini bastırmasına neden olur. Bu tutumuyla Yengeç’in kendisine çok da yaklaşmasına izin vermeyebilir. Öte yandan, Yengeç hiç büyümeyen bir çocuk gibi davranarak sakin ve kontrollü Oğlak insanının kafasını karıştırabilir.

YENGEÇ İLE KOVA:
Ruh hali sık değişen, duygusal, kolay incinen, sevdiklerine kol-kanat geren Yengeç ile duygusal konulara mesafeli yaklaşan, özgürlüğüne düşkün, sıkıntıya gelemeyen, sıra dışı Kova insanının birlikteliği biraz zordur. Yengeç evinde oturup eski bir filmi seyretmeyi ya da kitap okumayı, aile albümlerine bakmayı tercih ederken, Kova dışarıda sosyallik yaşamak veya farklı bir şeyler yapmak isteyebilir. Daha doğrusu ne zaman ne yapacağı belli olmaz. Bu ilişkinin yürüyebilmesi için Yengeç’in Kova ile ilişkisini arkadaşlık düzeyinde tutması önerilir. Zira Kovalar iyi birer sevgili olmaktan çok arkadaşlık kapasiteleri yüksek insanlardır. Kolay kolay bağlanmazlar. Geleneksel ve aileye önem veren Yengeç insanına göre oldukça egzantrik ve gelenek dışıdırlar. Kova’nın herşeye karşın kendisini beraberlikte uyumlu olmaya zorlaması, bir süre sonra tatminsizliğin verdiği isyan duygusuyla müthiş bir patlamaya neden olabilir.

YENGEÇ İLE BALIK:
Birbirlerine benzeyen enerjilere sahip olan zodyağın bu iki hassas ve nazik, romantik insanının birliktelikleri oldukça doyurucu ve nitelikli olur. Balık da tıpkı kozmik annelik eden Yengeç gibi, başkalarının başı sıkıştığında koşan, özverili ve şefkatli bir yapıdadır. Her ikisinin de sezgileri bir hayli gelişmiştir. Birbirlerine empatiyle ve anlayışla yaklaşabilirler. Ancak, Balık’ın karar vermede yaşadığı zorluklar, günlük hayatın zorlukları karşısında zaman zaman bağımlılık yaratacak konulara kaçması, bir şeyin olmasını isteyip de yapmak için harekete geçmeden sadece niyet etmesi, esasen kendisini direkt olarak ifade etmekte sıkıntı yaşayan Yengeç’i zorlayabilir.

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.