Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

MART AYI: KENDİMİZE DOĞRU YÜRÜRKEN

MART AYI: KENDİMİZE DOĞRU YÜRÜRKEN

Mart ayı ilk bakışta diğer aylarla kıyaslandığında birkaç önemli enerjinin dışında daha sakin bir ay olarak gözükmesine karşın, ayrıntılı bir şekilde incelendiğinde hepimizin değişen koşullara ayak uydurma çabasıyla kendisini dönüştürmek durumunda kaldığı, bilinç düzeyinin, farkındalığın yükseldiği, adeta bir dönüm noktası, bir eşik olarak algılanabilir.


Bu aya, Kova burcunda Jüpiter, Mars, Merkür, Kuzey Ay Düğümü, Neptün ve Chiron’dan oluşan bir gezegen kümeleşmesinin yarattığı büyük bir enerji yoğunluğu ile başlıyoruz. Kova burcunun salt özgürlük ve özgünlük değil, toplumsal konular, sosyallik, başkalarıyla birlikte hareket edebilme gibi konuları da temsil ettiğini hatırlayacak olursak, kabul görme uğruna bireyliğimizden ödün vermeden kendimizi, isteklerimizi ifade edebilmenin ne kadar önemli olduğunun bir kez daha farkına varmış oluruz. “Kimlerleyiz, ne için beraberiz ve ne yapıyoruz?” sorularını içtenlikle yanıtlamamız büyük önem taşıyor.

1 Mart’ta mantık, muhakeme ve iletişimin temsilcisi Merkür, hareketin ve enerjinin gezegeni Mars ile Kova burcunda birleşiyor. Merkür’ün özellikleri Kova’da daha da belirginleşir. Düşünceler hızla ve heyecanla aktarılır; sabırsızlaşılır. Meselelere bilinenden çok daha farklı bir tarzda yaklaşım gösterebiliriz. Ancak, düşünmeden, sözlerimizi tartmadan, karşımızdakine kulak vermeyi ihmal ederek yapacağımız konuşmalar diğerlerini incitebilecektir de. Özellikle 3 Mart’ta Merkür, Chiron ile kavuşum yaptığında bunu derinden hissetmemiz mümkündür. O nedenle kendi düşüncelerimizi cesaretle ortaya koyarken inatçı ve saldırgan bir konuşma şeklimizin olmamasına özen göstermeliyiz.

5 Mart iletişim açısından bir diğer karışık gün. Merkür’ün Neptün ile yapacağı kavuşum yaratıcı esinler, sezgisel farkındalıklar getirebilir ama gölge yönüyle kafa karışıklığı, düşüncelerde bulanıklık ve belirsizlikle birlikte kararsızlık da yaratabilir. Bu durumda, sonradan sıkıntı yaşamamak adına, önemli görüşmeleri, buluşmaları, daha da önemlisi iş anlaşmalarını bir başka güne bırakmak akıllıca olur.

TEMEL KONULARA YOĞUNLAŞMA ZAMANI
Bu ayın belki de en önemli gezegen hareketi Venüs’ün 6 Mart’ta 19:18 itibariyle Koç burcunda geri harekete başlıyor olmasıdır. Öte yandan, Venüs hemen hemen her 2 yılda bir geri gitme (retrograde)  hareketini yapan bir gezegendir. 3 Şubat’tan bu yana düşük konumda olduğu Koç burcunda ilerlemekteydi. Koç burcu, insanın kendi olma öyküsü, kendi istek ve projelerinin öncelikli olması ile ilgili olduğu için Venüs’ün uyum ve işbirliğine, barışa çağıran enerjisi için pek de uygun bir konum değildir. Venüs sevgi, ilişki, sanat, çekicilik, değer duygumuz, estetik ve  güzelliğin temsilcisidir. Geri gitmeye başladığı zaman enerjisi içe yönelerek, zaten Koç burcunda sıkıntıda olan özelliklerini tam randımanlı olarak gösteremeyecektir. Venüs 17 Nisan’a kadar bu konumda kalacak. Bu süreçte Venüs ile ilişkilendirilen her konuda yeni bir girişimde bulunmak istenen olumlu sonucu vermeyecektir. Söz gelimi; yeni bir ilişkiye başlamak veya yeni bir işe yatırım yapmak, estetik ile ilgili girişimlerde bulunmak veya ilişkilerle ilgili kararlar almak doğru değildir. Hevesle, tutkuyla ve üzerinde çok düşünmeden başladığımız girişimlerimizin Venüs düzeldikten sonra bize pek de uygun olmadığını fark edebiliriz. Bu dönemde; “Neleri severiz, nelerden hoşlanırız, ilişkilerde daha mutlu ve doyumlu olmak için neler yapmalıyız, hepsinden önemlisi kendimizle olan ilişkimiz nasıl?” gibi temel konulara yoğunlaşmak en doğrusudur.

YARATICILIK ZAMANI
8 Mart’ta Mars Neptün ile kavuşum yaptıktan hemen sonra,  Merkür Balık burcuna girecek. Bilinçdışı ile bilinç arasında kurulan köprüyle sezgiselliğimiz, farkındalığımızla birlikte yaratıcı yönlerimiz de yükselecek. 25 Mart’a kadar devam edecek olan bu süreçte gördüğümüz rüyalar, evrenin işaretleri dediğimiz semboller bize gitmemiz gereken yol ile ilgili önemli mesajlar verebilir. Karşımızdakiyle daha sezgisel bir iletişim içerisinde olabiliriz. Ancak, duygularımız düşüncelerimizi etkileyebileceğinden tarafsızlığımızı korumamız güçleşecektir. Enerjimiz biraz dağınık olabileceğinden önemli ve kritik konularla ilgilenmeyi başka bir güne bırakmamız iyi olur.

Aynı gün 21:54 itibariyle Güneş ile geri giden Satürn birbirine karşıt açı yapacaklar. Gökyüzündeki Balık-Başak aksında gerçekleşecek bu gerilim bize sistematik olmayı, ana konular üzerinde yoğunlaşıp gereksiz ayrıntılarda kaybolmamanın önemini hatırlatacak.

DOLUNAY ZAMANI
10 Mart’ta yoğun bir Dolunay deneyimliyor olacağız. Balık burcundaki Güneş, Uranüs ile kavuşum halinde olacak. Başak burcundaki Ay ise, geri giden Satürn ile kavuşum yapmasının ardından Dolunay fazını oluşturacak. İçsel ihtiyaçlarımızı anlamak, günlük yaşantımızda kendimiz için de bir şeyler yapabilmeye yer açarak, kendi içimizde tam ve bütün halde olabilmeyi sağlayan iyileştirici bir teması var. Acı çekmemize neden olan geçmiş alışkanlıklarımızdan özgürleşebilme imkanına sahibiz.

15 Mart’ta Mars Balık burcuna girecek. Gidilecek yön ve kararlarımız ile ilgili olarak netlik kazanmamız pek kolay olmayabilir. Akışla hareket etmek ve evrenin bize ne söylemeye çalıştığını anlamak gerekiyor. Ayrıca, bugün itibariyle ay başındaki yoğun gezegen kümeleşmesinin enerjisinde hafifleme başlıyor. Kendimizi daha rahat hissedebileceğiz.

DİKKAT ZAMANI
18 Mart dikkatli olmamız gereken bir başka gün. Yapacağımız konuşmalar, anlaşmalar tartışma veya çatışmaya neden olabilir. 19 Mart’ta Mars ve Plüto’nun uyumlu etkileşimi ile bunlarla yüzleşip çözebilmek mümkün olacak.

20 Mart astrolojik takvimin başlangıcı ve ilkbahar ekinoksunun gerçekleştiği gün. 13:45 itibariyle Güneş artık Koç burcunda ilerlemeye başlayacak. Yepyeni bir enerji ve coşku ile ilkbahar ruhunu hissetmeye başlayacağız.

22 Mart’ta Jüpiter ile geri giden Satürn’ün gerilimli etkileşimi söz konusu. Hayattan ne istediğimiz ve ne alabileceğimiz ile ilgili olarak ne gibi düzeltmelere gidebileceğimize kafa yoracağımız bir gün. Geçmiş hatalarımızdan dersler çıkararak yolumuza devam edeceğiz.

KENDİNE DÖNME ZAMANI
25 Mart’ta Merkür bu kez Koç burcuna geçecek. Daha spontan ama kendimize yönelik düşünmeye başlayabiliriz. Varacağımız yargılarda aceleci davranırsak hatalar yapabilme ihtimalimiz var.

Hemen ertesi gün Koç burcunda bir Yeniay daha gerçekleşirken pek çok gezegenin artık yavaş yavaş Koç’ta kümeleşmeye başladığını göreceğiz. Kendi kişisel istek ve ihtiyaçlarımız, projelerimiz, kendimiz olma yolunda neler yaptığımız ön plana geçecek. Belki biraz daha “bencil” gözükmek pahasına kendimize, kendi kimliğimize sahip çıkma zamanı geldi!

 

 

 

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.