Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

NİSAN: ENERJİLERİN KOLAY AKTIĞI BİR AY

NİSAN: ENERJİLERİN KOLAY AKTIĞI BİR AY

Yılın ilk bir kaç ayı Kova burcundaki gezegen birikimi nedeniyle oldukça yoğun enerjilerle doluydu. Bu ay itibariyle yavaş yavaş çözülmelerin başladığını görüyoruz. Yıl boyunca yalnızca Jüpiter, Neptün ve Chiron Kova’da zaman zaman kavuşum halinde yolculuğuna devam ediyor olacak.


2 Nisan’da Koç’taki Merkür, Başak’ta geri giden Satürn ile gerilimli bir açı içerisinde olacak. İstek ve arzularımızı dile getirirken dikkatli olmamız gerekiyor. İstemeden kırıcı ve gerilime neden olabilecek, sonradan bizi de üzebilecek sivri konuşmalar yaparak karşımızdakileri incitebiliriz. Aceleci ve sabırsız düşünmeye yönelik zihnimiz, üzerinde iyi düşünülmemiş ve tamamen kendi bakış açımızı yansıtan, öznel kararlara bizi yöneltebilir. Atlanmış küçük ayrıntılar yüzünden planlarımızda gecikme ve aksamalar çıkabilir. Vücut direncimizin düşmesi de mümkündür. Bu süreçte Venüs de halen geri gidişini sürdürüyor olacağı için tüm ilişkilerimizde zorlanmalar yaşayacağımız bir dönemde böylesi fazladan sıkıntı doğurabilecek durumlar yaratmaktan uzak kalmakta yarar var.

FİNANSAL MESELELER…
3 Nisan geri giden Venüs’ün Plüto ile gerilimli bir açı oluşturacağı, gerek ilişkilerde gerekse de finansal konularda zorlanabileceğimiz bir gün. Geçmişten bu yana sürüklenip gelen çözülmemiş bazı finansal meseleler hallolmak üzere tekrar su yüzüne çıkabilir. Bir süredir bir yerden almayı beklediğimiz para umduğumuz kadar olmayabilir. Kısacası, gerek ilişkiler arenasında gerekse de parasal konularda eskiye ait şeyleri temizlemek, dönüştürmek, geride bırakmak ile ilgili deneyimler yaşamamız söz konusudur.

4 Nisan’da gökyüzü oldukça hareketli. Merkür ile Jüpiter uyumlu bir açı içerisinde olacaklar. Mars geri giden Satürn’e gerilimli bir açı verecek ve Plüto Oğlak burcunda geri harekete başlayacak. Aslında Plüto oldukça yavaş hareket eden bir gezegen olduğu için geri gidişinin etkilerini çok fazla hissetmeyebiliriz. Ancak, Oğlak ile ilişkilendirilen görev, yönetim, para ile ilgili konularda birtakım yapısal değişiklikler gözlenebilir. Plüto, karanlıklarımıza inme, en derinlere sondaj yaparak korkularımızla ve bastırdığımız yönlerimizle yüzleşerek onları ıslah etme, arıtma, eleme ve sağlıklı bir biçimde hayata katmakla ilgilidir. 11 Eylül’e kadar devam edecek olan bu süreçte kendi çöplüğümüzü boşaltıp arınabilir, bazı işe yaramayan, zamanını doldurmuş yönlerimizi dönüştürebiliriz.

Merkür ile Jüpiter’in uyumlu açıları içimizi iyimserlik ve neşe ile doldururken, Mars ile Satürn’ün gerilimi bizi zorlayacak. Yeni plan ve projelerimiz için hevesle harekete geçmeden önce iyice düşünüp tartmamız gerekiyor.

DOLUNAY ZAMANI
9 Nisan bir başka yoğun enerjili bir tarih astroloji ajandamızda. 17:20’de Merkür Boğa’ya girecek. Hemen ardından 19 derece ile Koç-Terazi aksında bir Dolunay deneyimleyeceğiz. Merkür’ün Boğa’daki yolculuğu 1 Mayıs’a kadar sürecek. Bu süreçte iletişimde mantık, sağduyu, sabır ve gerçekçilik temaları kendini hissettirecek. Daha uzlaşmacı bir iletişim tarzımız olabilir. Kendi değerimiz ve sahip olduğumuz kaynaklarımız üzerinde düşünüp maddi güvence ihtiyacımızla ilgilenebiliriz. Boğa’nın alışkanlıklarına bağlılığını hatırlayacak olursak, düşünce sisteminde değişiklik yapmaya yanaşmamak, esnememek, tutuculuk, dar görüşlülük gibi aleyhine işleyecek yönlerine karşı uyanık olmakta yarar var.

Ben ve Biz aksında oluşacak Dolunay ise, ilişkilerimizde karşıtlıkları dengeleyerek uyum içerisinde hareket etmemiz gerektiğine işaret ediyor.

11 Nisan’da Merkür Plüto üçgeninin ardından geri giden Venüs, tekrar Balık burcuna girecek. Balık burcuna özgü romantizm, idealizm ve yanılsamalar ilişkilerimizde bir süreliğine kendini hissettirebilir. Venüs 17 Nisan’da direkt harekete geçecek ve Balık’taki serüveni ancak 24 Nisan’da Koç burcuna ilerlemesiyle sona erecek.

Venüs’ün direkt harekete geçmesiyle birlikte sevgi, ilişkiler ve para ile ilgili konularda daha rahat ilerleme şansına sahip olacağız.

GÜNEŞ BOĞA’DA…
20 Nisan’da Güneş toprak elementinden, sabit nitelikli Boğa burcuna girecek. Boğa insanı ayakları yere sağlam basan, gerçekçi, pratik, üretken, kendine yeterli, maddi ve manevi güvence ihtiyacını önemseyen bir portre çizer. Beş duyuyla ilgilidir. Tad almayı, koklamayı, dokunmayı, güzellikler görmeyi, kısacası dünya nimetlerinin tadını çıkartmayı sever.

Aleyhine işleyebilecek yönleri ise, değişime direnmesi, kararlığı inatçılık boyutuna taşıması, esneyip bükülmemesi, rahata, konfora ve maddeye düşkünlüğüdür. Güvenlik yapıları tehdit edilip huzuru bozulduğunda oldukça yıkıcı bir şekilde öfkesini gösterebilir. Bir Boğa insanının yapması gereken, sahip olduğu içsel kaynaklarla yeterli ve değerli olduğu duygusuyla şükran duymasıdır. 

Venüs 24 Nisan’da zarar gördüğü burç olan Koç’a tekrar geçtiğinde, ilişkilerde ben-merkezci ve agresif yaklaşım kendini hissettirebilir. Ay sonuna kadar kuracağımız ilişkilerde dürtüsellik, tensellik ön planda olabilir. Kalıcı olmayan, gerçek bir paylaşımı çağrıştırmayan, saman alevi gibi parlayıp biten birliktelikler yaşanabilir.

25 Nisan’da ise Boğa-Akrep aksında bir Yeniay gerçekleşecek. Kişisel doğum haritalarımızda Boğa hangi yaşam alanını yönetiyorsa orada bir yenilenme, tazelenme, yeni başlangıçların getireceği hareketlilik kendini gösterecek. Boğa burçlarının enerjileri bir ay boyunca oldukça yükselecek, daha enerjik ve parlak olacaklar.


 

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.