Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

(MAYIS 2011)
MAYIS BİZİ HUZURA TAŞIYACAK!

MAYIS BİZİ HUZURA TAŞIYACAK!

Mayıs ayı çelişkili iç enerjisiyle başladı! Boğa’nın huzurlu, sakin ve dingin enerjisiyle aşk içinde yayılmışken, bizi aynı oranda huzursuzluğa itecek temel konulardaki bir düzen değişikliğine gitmek zorunda olduğumuz gerçeğiyle baş başayız.


Güneş, Merkür, Mars ve Venüs gibi kişisel gezegenler bu ay Boğa’ya geçiş yapıyorlar ve ay boyunca da  kavuşum halinde yani enerjilerini birleştirerek hareket edecekler. Terazi burcunda geri gidişini sürdüren Satürn’ün, özellikle ayın ilk iki haftasında bu yığılıma yapacağı karşıt açı, bütün önemli ilişkilerimizi, girişimlerimizi yeniden değerlendirmemizi ve bizi geleceğe istediğimiz şekilde taşımayacak olanların bitmesi ya da dönüşmesi gerektiğine dikkat çekiyor. Öyle görünüyor ki, gerek özel gerekse mesleki yaşamlarımızda engelleri aşıp önemli değişiklikleri gerçekleştireceğimiz, maddi veya manevi anlamda büyüyeceğimiz bir aya girmiş bulunuyoruz. Global olarak baktığımızda da dünyada önemli, yön değiştirici, kritik olayların yaşanacağı bir aydayız.


1 Mayıs, Koç burcunda gerçekleşen Mars ile Jüpiter kavuşumuyla bu anlamda bu aya oldukça vurucu bir giriş yapmamızı sağlıyor. Öncü enerji bizi bir kez daha kendimizi anlamaya, tanımaya, yaşam felsefemizi geliştirmemiz ve hayatımızı anlamlı kılabilmemiz için üstümüze düşenleri yapmaya çağırıyor. Kendimizi her şeyin üstesinden gelebilecek güçte, canlı ve dinamik hissedebiliriz. Bu etkiyle üzerimizden adeta bir yük kalkmışçasına hafifleyebilir ve bir şeyleri geride bırakıp aşmışız duygusuyla dolabiliriz. Bütün Jüpiter açılarında olduğu gibi abartıya, disiplinsizliğe dikkat ettiğimiz ölçüde bu enerjiyi sağlıklı bir şekilde kullanma şansına sahibiz.

YENİAY BOĞA BURCUNDA…
3 Mayıs
Koç enerjisinin yerini Boğa’ya bıraktığı bir gün. Yeniay 09:52’de, 12 derece ile Boğa burcunda gerçekleşiyor. Kendimizi doğuştan getirdiğimiz yetenekler ve sahip olduklarımızla daha değerli ve yeterli hissettirecek iyi bir sisteme geçmek ve hayatımızda yenilikler başlatmak arzusuyla dolacağız. Hala henüz karanlıkta kalan noktalar yüzünden önümüzü net olarak göremiyorsak, ya da  da ilerlemekte zorlanıyorsak bu engelleri bizzat kendimizin çıkarıp çıkarmadığını dürüst bir şekilde sorgulamamız gerekiyor. Boğa’nın aynı zamanda parayı da temsil eden bir burç olduğunu göz önüne alırsak, Yeniay’ın Terazi’de geri gidişini sürdüren Satürn’e yapacağı 150’lik zorlayıcı açının hayatımızda gerçekten neyin önemli, öncelikli ve  değerli olduğunu sorgulamıza neden olacak olaylarla karşılaştıracağını söyleyebiliriz. 

11 Mayıs önemli enerjileriyle dikkat çeken bir gün. İlkin 10:04’te Mars Boğa’ya giriyor. Ardından 17:43’te Koç burcunda Jüpiter  önce Venüs, 22:57’de ise Merkür ile kavuşum yapıyor.

Kendimizi nasıl ortaya koyduğumuzu, isteklerimizi nasıl ifade ettiğimizi, hareketi, atılganlığı ve cinsel dürtüleri tanımlayan Mars Boğa’da zarar gördüğü (detriment) bir konumdadır. Dolayısıyla, mücadele ediş ve kendimizi ortaya koyuş tarzımız savunmaya yönelik, temkinli ve yavaş olabilir. Aslında bu konum Mars’ın hızını kesecek şekilde olmasına karşın, başlatılan işlerde sebat edebilmeyi, maddi ve manevi anlamda bize güven verecek konularla ilgilenebilmeyi getirmesi bakımından olumludur da. 22 Haziran’a dek devam edecek bu süreçte hayatımızı kendimizi emniyette hissettirecek şekilde somutlaştırıp sağlamlaştırmakla meşgul olacağız. Daha tensel, inatçı, öfkeyi dolaylı bir şekilde ortaya koyan bir tavır geliştirmemiz söz konusudur. Bastırılmış öfkeye spor, hobiler kanalıyla bir çıkış yolu bulmamız çok önemli. Ama asıl gerekli olan arzu ve isteklerimizi, kızgınlık ve hayal kırıklıklarımızı savaş çıkarmayacak, uzlaşmaya götürecek şekilde ifade edebilmemiz.

GÖLGE YÖNLERE DİKKAT!
Venüs ile Jüpiter kavuşumu Koç burcunda gerçekleşse de, Boğa temalarını daha da büyütecek gibi gözüküyor. Venüs’ün beş duyuyu, ilişkileri, parayı ve değer duygusunu temsil ettiğini düşünecek olursak, bu konuların mercek altında olacağı, yani daha çok göze batacağı veya abartılacağı bir sürece girmiş oluyoruz. Bu enerjiyi bolluk ve refah elde edebilmek için mücadele etme şeklinde kullanabilmek yararımıza olacaktır. Sağlık ve ilişkilerimizin de daha iyiye gidebilmesi için savaşım verebileceğiz. Her şartta daha iyimser, coşkulu ve keyifli, sanatsal ilgileri artmış, sosyallik konusunda şanslı olacağımız bir dönemdeyiz.

Jüpiter aynı gün akşam saatlerinde Merkür ile kavuşum yaparak büyütecini bu kez Merkür’ün temsil ettiği iletişim, ulaşım, eğitim gibi konulara tutacak. Geçen Mart ayında ilgilendiğimiz konularla ilgili şimdi netleşmeye başlayabiliriz. İyimser bir yaklaşım içinde olmamız söz konusu. Önümüze pek çok proje, imzalanacak sözleşme, özellikle yurt dışı, yüksek öğrenim, turizm, halkla ilişkiler, basın yayın ve yabancılarla yapılan her türlü iş için imkan ve fırsat çıkabilir. Çıkacağımız seyahatler bizim için verimli ve farklı ufuklara kapılar açacak cinsten olabilir. Anlaşmakta zorlandığımız kişilerle iletişimimizi gözden geçirip yeni bir tavır geliştirmemiz de mümkündür.  Olayları bütünsel olarak kavrarken detayları atlamamaya özen göstermemiz gerektiğini daima hatırlamalıyız.

12 Mayıs, Mars ile Neptün açısıyla farkındalığımızı ve yaratıcı yönlerimizi yükselten, iç sesimize en çok kulak vermek durumunda olduğumuz bir gün olacak. Bizden o güne kadar bir nedenle gizlenmiş konuların açığa çıkması, sırların çözülmesi beklenebilir.

13 Mayıs’ta güç savaşlarına ve otorite figürleriyle yapacağımız konuşmalara dikkat etmeliyiz.  Korktuğumuz, çekindiğimiz konuların üstesinden gelebilecek durumdayız. 10:37 itibariyle Güneş ile Plüto zorlayıcı bir açı içerisine giriyorlar.

16 Mayıs’ta sırasıyla önce Venüs, ardından Merkür Boğa burcuna girecekler. Venüs kendi yönetiminde olan Boğa burcunda çok daha rahat çalışacaktır. Bu dönemde başlayacak ilişkiler daha sağlamcı öte yandan da tensellik ve fiziksel yakınlığın ön planda yer alacağı türden olacaktır. Ancak Venüs tembellik ve rehaveti de içinde barındırır. Kendimize elbette dinlenme ve hayatın tadını çıkarma iznini vereceğiz ama keyfe - zevke aşırı düşkünlük, ihmalkarlık, müsriflik, değerimizi sahip olduklarımıza endekslemek gibi gölge yönlerine kapılmamaya özen göstermemiz iyi olur.   Venüs’ün 10 Haziran’a dek sürecek Boğa’daki yolculuğunda mali konularda, yatırımlarda doğru, kalıcı adımlar atmamız mümkün.

Merkür’ün 02:18 itibariyle Boğa’ya girmesiyle birlikte ekonomik güvenliğimizle ilgili konular gündeme oturacak. Yavaş ve temkinli ama aynı ölçüde de uzun vadeli, somut ve gerçekçi kararlar almamız söz konusu. İletişim kurma şeklimizin ise ortalığı karıştırıp huzur bozmayacak şekilde daha uzlaşmacı ve diplomatik olması beklenebilir. Merkür 3 Haziran’a dek Boğa’da ilerleyecek.

Gün içinde Boğa’ya henüz girmiş olan Venüs ile Merkür’ün Neptün ile yapacağı açılar, bugün alınacak kararların biraz da iç sesimize dayanmasının iyi olacağına işaret ediyor. Herhangi bir konuda hemen karar vermeye zorlanıyorsak çok önemli noktaları gözden kaçırma ihtimalimiz var.  


DOLUNAY ZAMANI…

17 Mayıs 14:10’da Akrep-Boğa aksının 26 derecelerinde, Satürn’den sert etki alan bir Dolunay gerçekleşecek. Güç, kontrol, sahiplenme, kıskançlık, tutku ve paylaşılan maddi ya da manevi değerler konusunda gizlenmiş, hasır altı edilmiş önemli hususlarla karşılaşmamız mümkün. Dolunay bir şeylerin bitmesi, tamamlanması, sonuçlarının gözükür olmasıyla ilgili bir Ay fazıdır. O nedenle sözünü ettiğim konularda korkularımıza karşın bir yüzleşme, teslim olma ve dönüşüm ve teslim olma öyküsü de yaşayabilir ve kendimizi yenileyebiliriz. Gereksiz yüklerden arınma, bizim için gerçekten önemli olana odaklanmamız gerekiyor. Hayatımızda kalmalarına izin verdiklerimiz bize sevinç, neşe ve yarar getirecek.

18 Mayıs’tan 21 Mayıs’a dek Chiron’un Venüs, Merkür ve Mars ile etkileşimleri özellikle ilişkiler konusunda kemikleşmiş sorunlarımıza yeni çözümler bulabilme imkanı verecek. Eski duygusal yaralarımızdan gereken destekleri almış olarak özgürleşebileceğimiz gibi, onları şifalandırabileceğiz de. Bu süreçte doğru sözcükleri seçip, uygun tarzda kendimizi, isteklerimizi ifade edebilme şansına sahibiz. Özellikle 20 Mayıs’ta  Merkür, Venüs ve Mars’ın Oğlak’ta geri giden Plüto ile yapacağı altmışlık uyumlu açılar, bu konularda gerçekçi ve çözüme yönelik hareketlerin dönüşüm ve yeniden canlanma konusunda oldukça destekleyici olduğuna dikkat çekiyor. Kendi gücümüze sahip çıkacağımız, kişisel karizmamızın güçleneceği bir dönemdeyiz.

21 Mayıs değişen enerjileriyle gökyüzünün çok hareketli olduğu bir gün.

Sabah saatlerinde Merkür ile Mars Boğa burcunda enerjilerini birleştirecekler. İletişim, anlaşma, sözleşme, görüşmeler, seyahatler, seminerler bakımından aktif bir günde olacağız.

12:21’de ise Güneş İkizler burcunun meraklı ve neşeli dünyasıyla buluşacak.

İkizler sağlıklı merakı geliştirmek durumunda olan, gördüğü her şeye hayretle şaşarak bakan, çok yönlü, tarafsızca veri toplaması gereken bir burcun insanıdır. Diğerlerini değil, en çok kendini merak edip tanımaya çalıştığında kendisini gerçekleştirmiş olur.  Ancak özelliklerini aleyhine işleyecek şekilde gölge yönleriyle kullandığında işine geldiği gibi uyanıkça davranan, kararsız, dağınık enerjili, huzursuz, sinirli, alaycı, çok bilen, dinlemekte ve odaklanmakta zorlanan, en çok kendi aklını beğenen, leb denmeden leblebiyi anladığını iddia eden ve uydurma bilgi kullanan veya burda öğrendiğini şurda hemen satıveren bir portre çizebilir. *


Akşam saatlerinde para, ilişkiler, ortaklıklar, yatırımlar ve paylaşılan değerler konusunda krizli durumlarla karşılaşabiliriz. Karşımızdaki kişi için en önemli, en değerli olma arzumuz yoğun kıskançlık duygularına ve açı çekmemize yol açabilir. Sorun her ne ise onu reddetmediğimiz veya takıntılı ve ısrarcı olmadığımız sürece önemli gelişmeler kaydetmemiz mümkündür; Venüs 21:03’te Plüto ile üçgen açı içine giriyor.  

22 Mayıs-29 Mayıs ise daha dikkatli olmamız gereken bir dönem. Terazi’de geri gidişini sürdüren Satürn’ün Merkür, Venüs ve Mars ile dışarıdan pek hissedilmeyen ama içinde ciddi bir gerilimi barındıran yüzellilik açıları var. Her şeyin çok yolunda gittiğini sanırken birden konuşmanın tartışmaya dönüşüvermesi, yersiz eleştiriler almak veya çok umut bağladığımız bir iş anlaşmasında elimizi kolumuzu bağlayacak türden ciddi yaptırımların satır arasında yer aldığını fark etmek, gibi durumlarla karşılaşmamız beklenebilir.

SORUNLARI YOK SAYMAYALIM…
28 Mayıs’ta gerçekleşecek Güneş ile Plüto’nun yüzellilik açısı kendi gücümüzü ele alma konusunda zorlayıcı olabilir. Sorunlardan kaçmayı veya yok saymayı tercih ettiğimizde dramatik ve keskin adımlar atmamızı icap ettiren durumlarla karşılaşabiliriz.

Bu ayı biraz daha yumuşak enerjilerle kapatacağız. 29 Mayıs’ta Ceres Merkür ile açı içinde olarak gelecek ayın yumuşak zeminini hazırlayacak. Annelerimizle önemli konuları paylaşabilir, onlardan yardım alabilir veya kendi anneliğimizde çocuklarımızla iletişimimiz konusunda önemli aşamalar kaydedebiliriz. Bu enerji bir projeyi yaratmak, doğurmak ona annelik etmek olarak da değerlendirilebilir.

Sonuç olarak Mayıs, kişisel bağlamda pek çok konunun gündeme geldiği, hayatımızdaki önemli meseleleri artık aşıp geride bırakmamız, önceden aldığımız ve içimizde olgunlaşmaya bıraktığımız kararları daha fazla geciktirmeden uygulamaya koymamız gereken bir ay olarak gözüküyor.

 *İkizler burcuyla ilgili ayrıntılı bilgiyi Güneş’in İkizler’e girdiği hafta yazacağım yazıda bulabilirsiniz.


 


 

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.