Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

EN ÖNEMLİ KONU İLİŞKİLERİMİZ! (TEMMUZ 2011)

EN ÖNEMLİ KONU İLİŞKİLERİMİZ!  (TEMMUZ 2011)

Temmuz yakınlıklarımızı, en derinlerdeki içsel ihtiyaçlarımızı sorguladığımız, özellikle ilişkiler, işbirliği, para ve değer duygumuz ile ilgili konularda bizi zorlayacak sancılı bir ay olarak gözüküyor.


1 Temmuz günü bu aya 11.53’te 9 derece ile Yengeç burcunda gerçekleşecek güçlü bir “Parçalı Güneş Tutulması” ile hızlı bir giriş yaptıktan sonra, 30 Temmuz’da Aslan burcunda gerçekleşecek ikinci bir Yeniay ile kapatacağız! Aradaki süreçte bizi geçen ay sonundan itibaren strese sokan enerjilerle boğuşup duracağız! Neyse ki çabalarımızın sonuçlarını Ağustos ve Eylül aylarında alabiliyoruz!


 

Yılın üçüncü Güneş tutulması olan bu tutulma, bizi en derindeki ihtiyaçlarımızla buluşturup onları giderme yöntemlerimiz üzerinde düşünmemizi sağlayacak. Kendimizi yakın ilişkilerimizde ne kadar güvende ve tatmin olmuş hissettiğimizi dürüst bir şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Ancak incinmemek adına duygularımızla aramıza duvarlar örüp hiç temasa geçmemeyi tercih etmemiz de mümkün. Bunda öncü burçlarda sıralanan Satürn, Plüto ve Uranüs’ün tutulma derecelerine yapacağı gerilimli açıların büyük payı var.  Bütün veriler, iç dünyamıza yapacağımız sondajlarla ihtiyaçlarımızı saptadıktan sonra yakın ilişkilerimizdeki atılımları gerçekleştirebileceğimize işaret ediyor. Ailemiz, evimiz, vatanımız ile ilgili konular da önem kazanıyor.

YANILABİLİRİZ…
2 Temmuz’da iletişimin temsilcisi Merkür’ün 8.37 itibariyle Aslan burcuna girmesiyle birlikte daha iyimser bir yaklaşım sergilememiz beklenebilir. 28 Temmuz’a dek parlak ve etkileyici fikirler, eğlenceli düşünceler içinde olacağımız bir döneme giriyoruz. Ancak, gün içinde ilerleyen saatlerde her şeyi tüm açıklığı ile görmemizi engelleyebilecek, hatta inanmak istediğimizi görmemizi getirecek yanıltıcı enerjilerle karşı karşıya kalacağız. Merkür’ün geri giden Neptün ile yapacağı gerilimli etkileşim algımızı bozarak bulanıklaştırabilecektir. Odaklanmakta zorlanabilir veya söylenen her sözü eleştiri olarak algılayarak hassaslaşıp gerilebiliriz. Uzlaştırma gerektiren konularda sağ duyulu, temkinli ve serinkanlı olmamızda büyük yarar var. Ağzımızdan kaçıracağımız sözler sonradan başımıza dert olabilir. Yalan, sahtekarlık içeren skandal türünden haberlerin patlaması beklenebilir. Merkür ulaşımı da temsil ettiğinden, trafikte gün içinde dikkatli olmamız yerinde olur.

3 Temmuz’da içimizde bir baskılanmışlık kısıtlanmışlık hissedip öfkelenmemize neden olacak bir açıyı içselleştiriyoruz; Yengeç’teki Güneş ile Terazi’deki Satürn gerilimli açı içerisine giriyorlar. Fiziksel olarak da enerjimizi düşürecek olan bu etkiyle kendimizi yorgun ve bezgin hissedebiliriz. Kendimize dinlenme fırsatları yaratmalı, olası eklem ağrılarına karşı kiraz, çilek, ananas, kivi, limon, brokoli, patates ağırlıklı beslenmeliyiz.

4 Temmuz’da sevgi, ilişkiler, işbirliği, diplomasi ve paranın temsilcisi Venüs; Yengeç burcunda yol almaya başlayacak. Öncü burçlarda oluşan gerilimli açılar yakın ilişkilerimizde eksikliğini duyduğumuz konuları tekrar çarpacaklar yüzümüze. Gereken düzeltme ve değişiklikleri yapmadığımız taktirde, vereceğimiz yansıtma ile bu tür olayları hayatımıza çekerek zorunlu olarak değişimle yüz yüze gelmemiz söz konusu.

VENÜS YENGEÇ’TE
Venüs Yengeç’teyken aidiyet duygumuz, aile bağlarımız güçlenir; sevdiklerimizle birlikte olmaktan zevk alırız. Eski alışkanlıklarımız, anılarımızda iz bırakmış yüzler ve yerlere doğru çekilir, o bildik güvenli sularda yüzmek, sevgi ve şefkat duygusuyla kucaklaşmak isteriz. Dolayısıyla mevcut ilişkimizde daha çok yakınlık, daha fazla paylaşım ve sıcaklık aradığımız için daha da kırılganlaşacağımız bir sürece giriyoruz. O nedenle Venüs 29 Temmuz’da Aslan burcuna geçene dek yakın ilişkilerimizde daha dikkatli ve özenli olmamız iyi olur.


5 Temmuz’da,
duyacağımız aşırı güvenle her şeyi abartılı bir şekilde yapma eğilimi gösterebiliriz. Ağzımızdan çıkan her sözü iyice tartmamız büyük önem taşıyor. Zira bir anlık bir hevesle verdiğimiz sözleri tutamama ihtimalimiz çok büyük. Merkür’ün önce Jüpiter, ardından Plüto ile yapacağı sert açılar bugün bizi zihinsel açıdan oldukça zorlayacağa benziyor. Ani kıvılcımlar gereksiz tartışmaları körükleyebilir. Telafisi zor durumlara düşebiliriz.

ANİ KOPUŞLAR VE STRES YAŞANABİLİR
8 Temmuz, eğer ilişkimizde hala aradığımız denge, uyum ve huzuru bulamamışsak ani değişimlerin sert ve keskin rüzgarına hazır olmamız gereken bir tarih! Venüs ile Uranüs arasındaki gerilim, ani kopuşlar veya stres yaratan inişli çıkışlı durumlar getirebilir. Hayatımıza beklenmedik şekilde aniden giren kişiler olabilir. Sürprizli durumlara, yepyeni ve heyecan verici, ancak altüst edebilecek enerjilere açığız.

9 Temmuz ise bizi duygusal salınımlar ve sondajlarla derinden etkileyecek yoğunlukta bir gün. Yengeç’te ilerleyen Venüs önce Plüto ile karşıt açıda olduktan sonra Boğa burcundaki Jüpiter ile açı içerisine girecek. İlişkilerde veya ortaklıklarda paylaşılan maddi manevi değerler ve özellikle hisseli paralar konusunda neyi nasıl paylaştığımızı ve niye bir arada olduğumuzu büyüteç altına alma eğilimindeyiz. İlişkimizi tutku ve hırs, hatta sahip olma güdüsüyle saplantı haline getirip sürekli taktik, strateji geliştirerek sağlıksız bir şekle dönüştürmüş olabilir miyiz? Partnerimizin baskıcı ya da zorba davranışları ile karşılaşmamız da bir olasılıktır. Kullanıldığımız, yönlendirildiğimiz, anlaşılamadığımız duygusunu yaratan olaylarla karşılaşmamız da beklenebilir. En derinlere gömülü güvensizliklerimizin yüzeye çıkmasına neden olan olaylar korkularımızla yüzleşmemizi ve aşmamızı sağlayabilecektir.
Sevme yeteneğimizi dönüştürmek için bunu bir fırsat olarak görmeli ve kıskançlık, öfke, intikam gibi düşük titreşim yaratan olumsuz durumlardan arınmaya bakmalıyız. Bütün bu yaşananları daha iyi ve bize daha uygun olanları kucaklamak için hayrımıza gelişen olaylar olarak görmeliyiz. Venüs’ün Jüpiter ile etkileşimi bizi bu bağlamda iyimser ve umutlu bir zemine taşıyabilecektir.

YAVAŞLAMA VE SOLUKLANMA ZAMANI
10 Temmuz’da Uranüs Koç burcunda geri harekete başlayacak. Uranüs’ün Koç’a ilk girdiği 12 Mart 2011’den bu yana hayatımızda pek çok alanda atılım yapmak üzere harekete geçerek koşturup durmuş ve yorulmuşsak şimdi yavaşlayıp soluklanma zamanı başlıyor. 12 Aralık 2011’e dek sürecek bu dönem, başladığımız girişimlerin üzerinden geçerek bazı düzeltmeler yapmamıza da izin verecek.

13 Temmuz Venüs’ün temsil ettiği sevgi, ilişkiler, ortaklıklar, para ile ilgili konularda kafamızı kurcalayan yönleri tekrar düşünmemizi ve neleri atladığımızı keşfetmemizi getirecek sert bir açıyla bizi gerçeğe davet edecek. Kendimizi yalnız, üzgün, soyutlanmış hissedebiliriz. Beklentilerimizin içinde bulunduğumuz koşullara uyup uymadığına iyice bakmamız gerekiyor.

DOLUNAY…
15 Temmuz’da
22 derece ile Yengeç-Oğlak aksında bir Dolunay daha deneyimliyoruz. Biri iç güvenliğimizle diğeri ise dış dünyada bizi güvenli kılacak konularla ilgili iki enerjinin arasındaki kutuplaşmayı hissedeceğiz hayatlarımızda. Ev, aile, duygusal bağlar ile toplumda bir yer edinmek, kariyer, statü arasında dengeyi bulmak durumundayız.

Dolunay’ın Plüto, Uranüs ve Satürn ile yaptığı gerilimli açılar bizi büyük sıçramalara götürecek uyanışlara neden olacaktır.

23 Temmuz’da Güneş yöneticisi olduğu Aslan burcuna, yani bir anlamda kendi evine girecek.

1 ay boyunca içimizdeki çocukla temas edip coşarak gülüp eğlenmeye, hayatın hoş yönlerini yaşamaya eğilimli olmakla birlikte; bugün Neptün ile gerilimli etkileşimi başlangıçta bizi biraz zorlayacak gibi gözüküyor! Kafa karıştırıcı ve yanıltıcı pek çok duyumla veya olayla karşılaşmamız söz konusu. Lider konumundaki kişiler tutarsız davranışlar sergileyebilirler. Birkaç gün boyunca mesafeli ve tedbirli bir yaklaşım içinde olmak bizi olası hatalardan koruyacaktır.

VENÜS ASLAN’DA, MERKÜR DE BAŞAK’TA
28 Temmuz Venüs ve Merkür’ün burç değiştirdikleri yoğun bir gün. Venüs Aslan’a girerken, Merkür de artık Başak burcunda yol almaya başlıyor. Her iki gezegen de bu sırada geri gitmekte olan Neptün ile gerilimli etkileşim içerisine girecekler. Sevgide, ilişkilerde, sözleşme, anlaşma, ulaşım ve eğitimde karmaşa, netleşememe, belirsizlikler veya gözden kaçırdığımız hususlar olabilir. Elimizde yeterince veri olmadan kesin hükümler vermemeli, sular durulmadan kritik görüşmelerden kaçınmalıyız.

Bu konum sanat, tiyatro ve gösteri dünyası ile ilgili konuları ön plana çıkarmakla birlikte, bu alanda yaşanabilecek yanıltıcı, skandal niteliğindeki olaylara da işaret edebilir.

Venüs’ün Aslan’daki yolculuğu 22 Ağustos’a kadar sürecek. Merkür ise 8 Ağustos’a dek Başak’ta ilerledikten sonra geri harekete başlayacak.

MORALİMİZ BOZULMASIN
Bu ayı zorlu açıların yaratabileceği krizlerle kapatıyoruz. Bütün olan bitenler aslında bizi daha gerçekçi ve kendimize uygun bir hayata taşıyacak.

29 Temmuz bu bağlamda oldukça gerilimli bir gün. Güneş ile Plüto’nun içten içe kaynayan bir gerilim yaratacak 150’lik açısının ardından Merkür ile Neptün karşıtlığı kafamızı bulandıracak. İletişim açısından zayıf bir gündeyiz. Çabuk kandırılabilir, vereceğimiz hükümlerde yanılabiliriz. Yapabiliyorsak eğer, resmi her türlü işimizi ileri bir tarihe alalım.

30 Temmuz’a Aslan burcunda Güneş ile Ay enerjilerini birleştirerek Yeniay fazını oluşturacaklar. Bu kez içimizde her zamanki coşku ve kıpırtıyı hissetmemek bizi şaşırtmasın. Gerek kişisel ilişkilerimizde, gerekse ekonomik boyutta dalgalanmaların olması ciddi bir gerilim yaratıyor. Ancak içten yaklaşımlar ve iyicil, samimi duygularla yapılan her şey evrende hak ettiği yeri bulacaktır.

Esen kalın…

 

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.