Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

(KASIM 2011)
YENİYE DOĞRU

YENİYE DOĞRU

Kasım ayı, enerji düzeyi olarak bu yılın diğer aylarından oldukça farklı. Ayın özellikle ilk yarısında Merkür ile Venüs Yay burcunda hep yanyana, kavuşum halinde ilerleyecekler. Bizden farklı düşünenlere anlayışla yaklaşmanın, iletişimde sevgi ve hoşgörünün önemi iyice belirginleşiyor. Olumsuz düşüncelerle beslenen olumsuz ruh hallerinin, hem bizim hem de çevremizin frekansını bozacağını, yorup hasta edeceğinin farkındayız artık.


Bu ay, 1 Kasım’da sisli iletişimler ve öznel algılamalarla kargaşa yaratabilecek bir açıyla başlıyor. Merkür ile geri giden Neptün’ün yaratacağı yanılsamalar ciddi anlamda kafa karışıklığına yol açabilecek. Kandırıldığımızı, aldatıldığımızı veya kendi kendimizi yanılgılara sürüklediğimizi, bir hayali, ideali kovaladığımızı farketmek şaşırtıcı olmaz. Kritik bir konuda karar almak veya bağlayıcı bir imza atmak durumundaysak, durumu tam olarak anlayıp, tüm verileri  tarafsızca değerlendirdikten sonra adım atmamız gerekiyor. 

2 Kasım’da Venüs ve ardından Merkür’ün Yay’a girmeleriyle sevgi, ilişkiler, yatırımların yanı sıra düşünce ve algılama şeklimizde de iyimserlik kendini hissettirmeye başlayacak. Detaycı ve tarafsız düşünmeyi ifade eden Merkür, global bakan ve peşin hükümlerle hareket etmeye eğilimli  Yay burcunda aslında zararlı konumda çalışır. Belki de şu anda meselelere daha bütünsel bir perspektiften bakmanın daha iyi olacağını düşünmemiz gerekiyor.  Venüs ile Merkür’ün Chiron ve Uranüs ile etkileşimleri, 2 ve 3 Kasım’da sevgi, ilişkiler, yatırımlar, ortaklıklar, seyahat planları ve eğitim ile ilgili konularda beklenmedik ve karmaşa yaratabilecek durumlarla karşılaşabileceğimize, ancak uzun vadede bizim için bunların olumlu bir anlam taşıyacağına dikkat çekiyor. Öngörülemez etkiler, ani kopuş veya acı verecek gerçeklikler canımızı acıtsa da bizi özgürleştirecek ve kişisel anlamda büyümemizi sağlayacak nitelikteler.

5 Kasım’da Venüs-Merkür ikilisinin Jüpiter ile zorlu açı içerisine girmesiyle bu etkiler iyice büyüyecek. Bunu uzun vadeli planlarımızı düşünme ve  onların bizim ihtiyaçlarımıza ne kadar yanıt verebildiğini tartma fırsatı olarak değerlendirmeliyiz. Bizim için uygun olmayan yapıları bırakmak zorunluluğu ile yüzyüze gelmemiz mümkündür.

7 Kasım anlamsız tartışmalardan veya heves edip birden karar vererek yapacağımız büyük alışverişlerden pek de karlı çıkamayacağımız bir gün. Enerji düzeyimiz de düşük olabileceğinden bedenimizi zorlayacak ağır işlerden kaçınmamız yerinde olacaktır. Mars ile geri giden Neptün arasındaki zorlayıcı açı, ancak ruhsallık içeren veya sanatsal, yaratıcı işler için uygun.

YENİ BİR DÖNEME GİRİYORUZ
4 Ağustos’tan bu yana Kova’da son kez geri gitmekte olan Neptün, 9 Kasım’da 28 derecede direkt harekete geçecek. Normalde bu durum büyük bir değişim getirmezse de bu kez önemli. Çünkü artık Neptün Kova’nın son derecelerinden artık uzun yıllar boyunca kalacağı Balık burcuna doğru ilerlemeye başlıyor. 4 Ağustos’tan bugüne dek hayatımızda yaptığımız değişiklikleri veya yaşadıklarımızı tekrar gözden geçirmemize fırsat veren bu kısa dönem hatalarımızı düzeltme veya yanlıştan dönme imkanı veriyor. Neptün Kova’da geri hareketteyken teknolojinin özel hayatımızda, olumlu ya da olumsuz anlamıyla yarattığı değişiklikleri farketmemizi sağlayacak olaylar yaşamış olmamız mümkün. Kaos, kimlik karmaşaları, aldatıcı veya kandırmaya yönelik durumlar, belki de kimimiz için skandalalar ortaya çıkmış olabilir. Şimdi direkt harekete geçtiğinde  bu konudaki sınırlarımızı biraz daha dikkatli tayin etmek zorunda olduğumuzu hissedeceğiz. Sanal arkadaşlıklar, internet ortamındaki yakınlıklar yerini sahici ve gerçek olanlarına bırakacak. Sahip olduğumuz değerlere, ailemiz, arkadaş ve dostlarımıza yeniden daha güçlü bir şekilde sarılacağız.

10 Kasım’da 18 derece ile 22:16’da Boğa burcunda Dolunay gerçekleşecek. Güneş’in Akrep’te Ay’ın da Boğa’da karşıt açıda bulunmaları bu seferki Dolunay’ın sahip olduklarımız, yakınlıklarımız ve bu yakınlıklarda enerjilerimizi nasıl birleştirdiğimiz, kaynaştırdığımız konusuna son ve gerçekçi noktayı koymamızı sağlayacak yoğun ve derin sondajlamalar getirecek. İçe yönelik, yoğun ve derin bir Dolunay bizi bekliyor. 

İŞ, SAĞLIK VE GÜNLÜK YAŞAMLA İLGİLİ DEĞİŞİKLİKLER OLABİLİR
Arzu, istek ve atılganlığın temsilcisi Mars’ın 11 Kasım itibariyle Başak burcuna girmesi ile toprak burçlarında fayda ve fırsat yaratan durumlarla karşılaşma olanağı tanıyan bir büyük üçgen oluşacak. Boğa’daki Jüpiter ile Oğlak’taki Plüto’nun da dahil olduğu bu rahat enerji akışı getiren açı oluşumu, aynı zamanda atalet, hoşa gitmeyen gerçeklerden veya zorluklardan kaçma eğilimi, ya da kısır döngülerden çıkamama, alışkanlıklardan, geçmişteki davranış kalıplarından kurtulamama gibi olumsuzlukları da getirebilecektir. Oysa hayat özellikle şu anda ve şimdi, ilişkiler, para ve değer duygusu ile ilgili konularda eskiye saplanıp kalmaktan kurtularak “yeniyi kucaklamanın” önemini vurgulayan enerjilerle dolu. Değişim iş, sağlık ve günlük yaşam ile ilgili konularda olabilir. Bu etkiyi en çok Başak burçlarının yanı sıra, yükseleni veya kendileri, ya da Ay burçları Koç, Akrep ya da Başak olanlar ile bu burçlarda gezegenleri bulunanlar hissedeceklerdir. Mars, Başak burcunda 4 Temmuz 2012’ye kadar kalacağı için uzun zamana yayılan bir etkiyle karşı karşıyayız. Mars Başak’tayken dikkatli, titiz ve sistemli hareket etmek, enerjimizi verimli olacağımız alanlara dökmek gerekir. Daha iyiyi elde etmek için aşırı efor sarf etmek, mükemmellik peşinde kendimize veya etrafımızdakilere sürekli kusur bulacak şekilde eleştirel bakmak, hatta suçlamak ya da hayat  planlarımıza uygun şekilde akmadığında endişeye kapılmak bu konumun gölge yönlerinden…

Merkür ile Venüs’ün yakın kavuşumları 12 Kasım’a dek sürecek. Bu uzun birlikteliklerinde geri gitmeye hazırlanan Merkür’ün yavaşlamasının payı büyük. Böylece içimizi dinlememiz, ruhumuzun sesini duymamız, ihtiyaçlarımızın farkına varmamız daha kolaylaşacak.

13 Kasım gerilimli ve huzursuz enerjilere açık bir gün. Dikkatsizlik veya tedbirsizlik yollarda  beklenmedik sorunlar yaşamamıza neden olabilir.  Başak’ta henüz yol almaya başlayan Mars ile Uranüs’ün gerilimli açı içerisine girmesi bizi tepkisel, kısıtlanmaya gelemeyen, öfkeli ve her an kışkırtılmaya hazır bir duruma taşıyacaktır. 

14 Kasım ve 15 Kasım’da sırasıyla önce Venüs ertesi gün de Merkür Yay burcunda Kuzey Ay Düğümü ile birleşecek. Ailemiz, sevdiklerimiz, anne babamızla ilişkilerimizi güçlendirebilmek için uygun günlerdeyiz. Evlilik, hukuksal konular, yüksek öğrenim, din, inanç, felsefe, basın, yayın ve  yabancı ülkeler ile ilgili konularda önemli haberler almamız beklenebilir.

KENDİMİZİ DOĞRU VE NET OLARAK İFADE EDELİM
16 Kasım yine gerilimlerle başlayıp daha yumuşak enerjilerle sona erecek bir gün. Kendimizi doğru ve net bir şekilde bir ifade etmemiz çok önemli. Aksi taktirde kimsenin bizim ihtiyaçlarımızın farkında olmadığını ve bize destek vermediğini düşünüp kırılabiliriz. Akşam saatlerinde Venüs ile Jüpiter arasındaki etkileşim bizi bu kaygılı ruh halinden daha neşeli ve iyimser bir boyuta taşımaya yardım edecek.

17 Kasım’da bu kez Mars Jüpiter ile temas halinde olacak. Kendimizi her şeyi yapabilecek, tüm arzu ve isteklerimizi gerçekleştirebilecek güçte, enerjik ve güvenli hissedebiliriz. Böylelikle 23 Kasım’da tamamlanacak Toprak gruplarındaki büyük üçgen oluşmaya başlamış olacak. Toprak gruplarının (Boğa, Başak, Oğlak ) ilk derecelerinde veya Yengeç, Koç, Aslan ve Yay’ın 15, 16, 17 derecelerinde önemli noktaları veya gezegenleri olanlar bu olumlu etkiyi güçlü bir şekilde hissedecekler.  İş anlaşmaları, hukuksal konular, sözleşmeler, yurt dışı veya yabancılarla girişilen işler, yüksek bilgi, seyahat, eğitim konularında girişimler yapmak için ideal bir zamandayız.

20-21 Kasım dikkat etmemiz gereken günlerden. Güneş ile Neptün karesi özellikle Akrep ve Kova’ları zora sokabilir. Fazla hassas ve etkilere açık olabiliriz. Kendi kendimizi kandırma, inanmak istediğimize inanma eğilimimiz çok güçlü, enerji düzeyimiz ise oldukça düşük. Hatalı kararlar alabilir veya cesaretsizlik yüzünden karar almaktan tümüyle kaçınabiliriz. Uyumaya ya da dinlenmeye her zamankinden çok ihtiyacımız olabilir. Sorumluluklar ve zorunluluklar bize ağır gelebilir. Ancak bu konumun olumlu olabilecek yönleri de var elbette.  An’da ve ne yaptığımızın farkında olduğumuz sürece hayatımızda sağ duyulu ilerlemeler kaydedebiliriz. Yükselen anlayış ve sezgiselliğimiz spiritüel konularla ilgilenmek için mükemmel bir  zemin yaratacaktır.

22 Kasım’da Güneş’in ateş gruplarından, değişken nitelikli Yay burcuna girmesiyle birlikte iyimserliğimiz ve coşkumuz artmaya başlayacak. Hayatın olumlu taraflarına odaklanabileceğiz. Yay burcuna ilişkin ayrıntılı bilgileri ilgili haftadaki yazımda bulabileceksiniz. 

23 Kasım’da Mars, Oğlak’taki Plüto ile üçgen açı içerisine girerek hayatımızdaki hangi detayların önemli, hangilerinin ise gerçekten gereksiz olduğunu daha net bir şekilde fark edip, onları en uygun ve bize hizmet edecek şekle dönüştürebilmemizi kolaylaşacaktıracak.

ANLAYIŞLI OLMA ZAMANI
24 Kasım’da Merkür’ün Yay burcunda geri harekete başlamasıyla, ana plana, büyük resme bakıp bizim için gerçekten neyin önemli olduğunu, derinlemesine düşünebileceğiz. Merkür geri harketini 14 Aralık’ta bitirecek ama gölge diye niteleyebileceğimiz karmaşa yaratan etkileri 1 hafta kadar daha ve en belirgin şekilde kendisini hissettirecektir. Şu birkaç haftalık dönemde elimizdeki bitmemiş işleri toparlama ve sonuçlandırma imkanı bulabileceğiz. Dış iletişim hatlarını kesen bu etki, iç dünyamızın ihtiyaçlarıyla ilgilenmemizi, kendi kendimizle iletişimimizin güçlenmesini sağlayacak. Bu bağlamda bilgisayar, telefon, faks, televizyon gibi iletişim araçlarında ortaya çıkabilecek teknik arıza veya iletişim kazaları ile karşılaşmamız beklenebilir. Seyahat planlarımızda ufak tefek detayları atlama ihtimalimiz var. Belki de dış dünyada yapacağımız yolculuklardan çok içimize, kendimize  doğru yapmamız gereken yolculukların zamanıdır şimdi. Söz gelimi çoktandır ertelediğimiz film, konser, tiyatro, kitap veya herhangi bir etkinlikte kendimizi daha yüksek bilgiye veya farkındalığa açabilme fırsatını yakalayabiliriz böylece. Bu süreçte iletişim kurmakta zorlandığımız kişilerle sorunlarımızı nasıl çözebileceğimize kafa yorabilir, onları da dinleyip kendimizi ifade ederek bir uzlaşı noktası yakalayabiliriz. Her durum ve koşulda bilmeliyiz ki, Merkür demek ayrıntı demektir, tarafsız düşünme ve algılama, muhakeme etme yeteneği demektir. Üstelik şu anda zararlı konumda çalıştığı Yay burcunda geri gitmeye başladığını düşünecek olursak, içe yönelik, gömülü çalıştığında dikkatimizden kaçabilecek noktalar olabilecektir.  O yüzden de yaklaşık 20 Aralık’a kadar, Merkür’ün temsil ettiği konular olan iletişim (özellikle yakın akrabalar, kardeşlerle olan), trafik, eğitim, ticaret, anlaşma ve sözleşmelerde her zamankinden daha dikkatli olmamız gerekiyor. İddiacı olmayalım, demogoji yapmaktan kaçınalım, daha hoşgörülü, anlayışlı ve karşımızdakini dinlemeye hazır olalım.

24 Kasım’da ilişkiler, para ve ortaklıklar ile ilgili önemli farkındalıklar hissedebiliriz. Venüs ile Neptün üçgeni, bir beraberliğimiz varsa derinleşebileceğimize, adeta tamamlandığımız, ruh eşi gibi olduğumuzu hissedeceğimiz bir noktaya gelebileceğimize işaret ediyor. Yoksa da, idealize edebileceğimiz, çok etkileneceğimiz bir ilişki başlayabilir. Merkür’ün geri gidiyor oluşu, eski sevgililer veya arkadaşlar, hatta eski eşlerin bir şekilde karşımıza yeniden çıkmasını da getirebilecektir.  Neptün herşeyi olduğundan daha iyi bir şekilde algılamamıza, eksik ya da olumsuz yönleri görmezden gelme eğilimine ve fazlasıyla duygusal yatırım yapmamıza neden olabilir. Sonradan hayal kırıklığına uğramamak adına, gerek sevgi ve  ilişkilerde gerekse de ortaklıklar, iş anlaşmaları, sözleşme ve para ile ilgili her  konuda nihai kararlar almak yerine, bir süre daha geçmesini bekleyerek durum değerlendirmesi yapmak akıllıca olacaktır. 

GÜNEŞ TUTULMASI
25 Kasım’da
2 derece ile 08.09’da Yay burcunda Yeniay fazında bu yılın son ve en büyük parçalı Güneş Tutulması gerçekleşecek ve 2012’ye yaklaşırken bizi daha yüksek bilgiye, bilgelik ve farkındalıklara, yepyeni ve sonsuz olasılıklara açacak. Daha önceden karar verdiğimiz ancak yürürlüğe koyamadığımız değişimleri gerçekleştirebilecek enerjiyle dolacağız. Gereksiz ve ıvır zıvır ne varsa hayatımızdan atabilecek durumdayız artık.

Tutulma daha çok Güney Afrika, Antartika, Tazmanya ve Yeni Zelanda’nın büyük bir bölümünde izlenebilecek. Tutulma’nın pek çok gezegeni de tetikleyeceği anlaşılıyor. Koç’ta geri gitmekte olan Uranüs ve Boğa’da geri gidişini sürdüren Jüpiter’e açı vereceği gibi, Chiron ve Mars ile de etkileşecek. Her şeyin birdenbire hızlanması ve bizi büyük değişimlere taşıyacak enerjilerle karşı karşıya kalmak rahatsız edici bir duygu verebilir. Düşük titreşim yayan olumsuz insanlar, sevmediğimiz ve bize hayatta olmanın neşesini, keyfini vermeyen her ortam, hazır gıdalar, klişe beraberlikler ve kalitesiz müzik dahil herşeyden uzak durmamızın ne denli önemli olduğunun şimdi ayırdına varıyoruz. Detokslanma, arınma giderek zorunluluk haline geliyor. Aynı dalga boyunda olan ve içimizdeki enerji merkezlerini sevgi ve coşkuyla harekete geçiren aile, arkadaş, her kimseler tüm sevdiklerimize  daha çok zaman ayırmamız söz konusu.

Venüs’ün Yay burcundaki yolculuğunu bitirirken  Galaktik Merkez’den* geçip,  sonra Jüpiter ile açı içine girmesi,  arzu ettiğimiz taktirde,  yakın bir ilişkimizi daha resmi bir boyuta taşıyacak enerjileri getirebilir hayatımıza.

26 Kasım’da Venüs 14:36 itibariyle artık Oğlak burcunda ilerlemeye başlayacak. Bir hedefimizin olması ve ona adım adım yaklaşmak bizi mutlu edecektir. Ciddi sevgi, ciddi çalışma, saygınlık, ilişkide güvenilirlik en önemli konular haline gelecek. Bu süreçte kurulacak ilişkiler temkinle başlayacaktır. Hayatımızdaki olgun ve otoriter insanlardan etkilenebileceğimiz, onların görüşlerine değer vereceğimiz de söylenebilir.

Ayın son günleri bir miktar gerilimli geçeceğe benziyor. 27 Kasım’da artık Oğlak’ta ilerlemeye başlayan Venüs ile Uranüs karesi bizi gene sevgi, ilişkiler, ortaklıklar ve mali konularda zorlayacak. Yükümlülükler ve sorumluluklardan sıkılmakla birlikte, yeni enerjinin heyecan veren çağrısıyla dengelenenerek motivasyonumuzu yüksek tutabileceğiz.  

30 Kasım’daki Merkür ile Jüpiter arasındaki etkileşimle yeni gelişen düşüncelerin enginliğini hissederek ve Ay Satürn üçgeninin yarattığı temkinli ve duygusal ihtiyaçlarımızın sorumluluğunu üstlenmiş bir modda bu ayı geride bırakıyoruz.

BİTİRİRKEN
Kasım, tamamlanma sürecinde olan işlerimizin bitirilmesine yardımcı olacağı gibi,  bilincimizde yaratacağı olumlu değişimlerle sevgi ve ilişkilere, parasal konulara bakış açımızı da farklılaştıracak, arıtacak bir düzeye taşıyacak bizleri. Venüs-Plüto karesiyle başlayacak olan 1 Aralık 2011 bunda ne denli başarılı olduğumuzu anlayabileceğimiz enerjilerle yüklü.

Hepinize yeni enerjinin ivmesiyle kazanacağınız başarılar ve mutluluk, sağlık, huzur diliyorum.
Esen kalın.

* Galaktik Merkez: Galaksimizin, yani Güneş’in çevresinde döndüğü merkezin üzerinde 26 derece ile Yay burcunda yer alan bir nokta. Buranın güçlü frekanslar yayan bir çekim merkezi olduğu düşünülmektedir.

 

 

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.