Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

(ARALIK 2011)
2012’YE GEÇİŞTE SON DURAK

2012’YE GEÇİŞTE SON DURAK

Fırtına öncesi sessizliği deneyimlediğimiz bir ayla noktalıyoruz bu yılı. Aralık kimi zaman bizi keskin virajlar almak durumunda bırakan, kimi zamansa pusuya yatıp anaforlar yaratmak üzere uygun zemin kollayan bir ay…


2008’den beri süregelen ve ancak 2015’lerde tamamlanması beklenen bir kültürel değişim, dönüşüm adeta yeniden formatlanma yaşıyoruz. Bunu en çok bu ay gerçekleşen gezegen hareketleriyle fark ettik, anladık.

Yaşam enerjimizi, bilincimizi ve egomuzu ifade eden Güneş, Yay burcunun geniş vizyonundan Oğlak’ın dar ve rahatça ilerlemeye olanak vermeyen zorlu labirentlerinden düşe kalka da olsa geçmeyi başardıktan sonra, Kova’nın toplumsal bilince çağıran, sıra dışı ve elektriksel enerjisiyle yeni yılı kucaklamaya hazır… Bizim dışımızda ama bizi derinden etkileyen, savuran, dağıtan, türlü türlü nedenlerle göze alamadığımız ve fakat “zorunda olduğumuz” değişimlere kendi aykırılığının doğallığıyla taşıyacak olan Uranyen enerjiye teslimiz hepimiz…Sosyal, ekonomik, politik anlamda yenilenme, hayata bakış ve kavrayışta yüksek frekans, kapıya dayanan 2012 kasırgasının esintileri sadece….Değişime, tazelenmeye ve ol’maya adım adım yaklaşıyoruz.

Bu ay 10 Aralık’ta İkizler’de gerçekleşen Tam Güneş Tutulması, ufkumuzu genişletmenin, bir durumu tüm boyutlarıyla görüp değerlendirmenin iletişime getireceği zenginliği ve yararı görebilmenin, hoşgörü ve anlayışın önemine dikkat çekiyor. İkizler’in yönetici gezegeni Merkür’ün geri hareketteyken bu tutulmanın gerçekleşmesi oldukça anlamlı. Yeni yılın eşiğindeyken temizleyip arındırmamız gereken en önemli konulardan biri iletişim çünkü. Daha fazla derinleşip sorgulamamız, aksiliklerin veya yanlış anlamaların nereden kaynaklandığı konusunda dürüst sondajlar yapmamızın tam zamanı….Hepsinden önemlisi de elde ettiğimiz veriler doğrultusunda hayatımıza bir yön verip gereklerini yerine getirmekte kararlı olmak konusunda ödün vermemek olmalı….

14 Aralık’ta düzelerek yoluna devam etmeye başlayan Merkür, iletişim hatalarını da belirginleştiriyor, fark etmemizi sağlıyor yaklaşık bir on gün boyunca… En koyu gölgeleri, en yanlış kullanımıyla, dedikodu, söylenti, gereksiz ayrıntılar yüzünden anlamını yitirmeye aday, ıvır zıvır konular seriliyor önümüze neredeyse bu ay sonuna kadar….

Venüs’ün 20 Aralık’ta Kova’ya girmesi işleri bir miktar toparlıyor bu anlamda. Serinkanlı gözlemciliği ve her konuya bir adım uzaktan bakabilen mesafeli duruşu tüm ilişkileri, ortaklıkları ve maddi manevi yatırımları deney altına alıyor adeta. Özgürlük arzumuz, kendimiz olabilmenin dayanılmaz itkisi, sıra dışı maceralara atılma ve farklılığımızı, özgünlüğümüzü hissetme arzumuz giderek ve tutkuyla artıyor. 

21 Aralık’taki Kış Gün Dönümü artık sağlam temeller üzerinde yürümemiz, geleceğimizi adım adım inşa etmemiz gerektiğini hatırlatıyor bize. Emeksiz yemek olmadığını anlıyoruz. Her başarı zaman istiyor ve  kan ter içinde zoru aşmayı getiriyor.

24 Aralık Güneş ile Ay’ın kavuşum yaparak bu yılın son Yeniay’ını oluşturdukları bir tarih. İçimizde yeşeren heyecanla kabımıza sığamayacağımız bir duygusal modda giriyoruz hareketli geçecek bir aya….Her yenilik ne kadar hevesli olursak olalım bir çeşit travma yaratacaktır bilinmezliği ve heyecanıyla. Hepimizin hayatı canlanacak Yeniay ile bir süreliğine. Yeni kararlar alacağız, yeni başlangıçlar yapacağız; yapmamız gerekecek belki de! Bunlar nereden ve nasıl gelirse gelsin bizim iyiliğimiz ve bütünün hayrına olacak elbette… Yeniay zamanı Güneş’in Jüpiter ve Uranüs ile uyumlu açıları bizi şaşırtacak ama aynı oranda da destekleyici olacak alabildiğine. Sıkı planlama, uygulamada beceriklilik ve kararlılık ana temalar yeni yıl hazırlığında…..

 

28 Aralık’ta Oğlak burcundaki Güneş ile Plüto kavuşumu bu anlamda ciddi bir dönüşümün, kendi içimizdeki bariyerleri aşma, oto sansürlerimizi, kişisel korkularımızı geride bırakmakla mümkün olabileceğine dikkat çekiyor.

Hepinize tüm sevdiklerinizle, yaşadığınız her anın farkına vardığınız, tadını çıkarabildiğiniz bir hayat diliyorum yeni yılda. Tüm iyilikler sizinle olsun. Esen kalın.


 

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.