Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

NİSAN 2012
BU AY CANLANIYORUZ!

Nisan ayına, öncü burçlardan Koç’un yaktığı kozmik ateşle başlıyoruz. İlkbahar ekinoksuyla kış uykusundan uyanan doğa ile birlikte bizler de canlanmaya, hareketlenmeye başladık.


Koç’un yönetici gezegeni Mars’ın halen geri harekette olması gözden kaçırdığımız noktalar veya yolumuza çıkan birtakım aksilikler nedeniyle bizi yavaşlatmış olsa da, içimizde baharın ılık yüzünün armağan ettiği sevinç ve mutluluk var.

Mars Başak’ta geri gidişini sürdürürken kimimiz sağlık sorunlarıyla, kimimiz ise günlük akışımızdaki tersliklerle uğraşıp aşmaya, zar zor ilerlemeye çalıştık. Mars 14 Nisan’da 3 derece ile Başak’ta direkt harekete geçtikten sonra bile, bir hafta kadar daha ve bu kez daha da güçlü bir şekilde gölge dediğimiz zorlu etkileriyle baş etmek durumunda olduğumuzu unutmamalıyız. Sonrasında ise enerjimiz yükselecek, tasarı halinde kalmış isteklerimizi gerçekleştirebilmek için müthiş bir itki duyacağız. Bu bireyci, rekabetçi, çatışmacı ruha sahip, dirim yüklü enerjimizi sağlıklı kullanmamız büyük önem taşıyor.

ERİL VE DİŞİ ENERJİLERİ DENGELİYORUZ!
Mars, eril enerjiyi temsil eder. Mücadele, bireycilik, fiziksel ve cinsel enerji demektir. Onun zıttı olan dişil enerjinin temsilcisi Venüs de uyum, denge, barış, huzur ve paylaşımlar anlamını taşır. Bu iki enerjinin tıpkı Yin ve Yang, gece ile gündüz, sıcak ile soğuk gibi birbirlerini tamamlayıp dengelemeleri gerekir. Enerjilerimizi birleştirirken kendimiz olabilmeyi, diğer insanın gözüyle görmeye çalışırken bireyliğimizi koruyabilmeyi başarmak durumundayız. Ancak bu şekilde bastırılmış öfke patlamalarından, sevgi alışverişlerinde talepkarlık ve ölçü tutmaktan uzaklaşarak saygıya, sevgiye, güvene dayalı sahici bir ilişkiye yelken açarız.

DEĞİŞEN DİNAMİKLER
Bu ay beş gezegen birden yön değiştiriyor. Bu önemli vites değişiklikleriyle gelişecek yepyeni durum ve koşullarla karşılaşmamız söz konusu. Bunlardan ilki sevgi ve ilişkilerin temsilcisi Venüs! Kendi yönettiği Boğa’da yiyip içip keyfedip gevşeyerek beş duyunun keyfini sürdükten, Koç’la tavan yapan enerji patlamasını ağır ve temkinli doğasıyla yatıştırıp huzur ve sükun içinde çalıştıktan sonra İkizler’in canlı, neşeli ve flörtçü dünyasında bir aşk kelebeği gibi uçuşacak artık! 3 Nisan 18.18 itibariyle Venüs, 8 Ağustos’a dek sürecek İkizler macerasında, yerinde duramayan enerjisiyle şaşırtmalı, eğlenceli ve iletişimi bol bir uzun zaman geçirtecek. 15 Mayıs’ta geri harekete geçtiğinde ise eski sevgililer, iş ortakları, eş, dostun tekrar karşımıza çıkarak sevgi ve ilişki kurma anlayışımızı test edecekler.  Onlarla bitmemiş, ertelediğimiz  meselelerimiz varsa, bu süreçte sonuçlanabilecek. Venüs’ün içe yönelmesi anlamına gelen “retrograde” (geri) hareket, bize sevme potansiyelimizi gözden geçirme, birbirimize benzemeyen yönlerimize karşın, diğerleriyle nasıl denge ve uyum içerisinde olabileceğimizi düşünme fırsatı verecek. Doyumsuz, yüzeysel bir ilişki içindeysek sorgulamalar başlayacak. Zira, Venüs içe yöneldiğinde sevme duygumuzun ibresi iç dünyamıza, kendimize çevrilecektir. Neleri sevdiğimizi veya sevmediğimizi, nasıl bir ilişki kurmak istediğimizi, hoşlanmadığımız kişiler varsa nedenlerini enine boyuna düşünme fırsatını bulacağız. Geri hareketteyken kuracağımız ilişkiler, keza sosyalleşme çabalarımız veya güzellik estetik adına yaptıracağımız her şey beklenilen sonucu vermeyebilir. Zira bu süreçte bizim ilişki kurma, sevme potansiyelimiz içe yönelerek dış dünyadaki olasılıklara kapanmış olur. Bir süre kendi kendimize kalmak, yaratıcılık içeren uğraşlarla ilgilenmek, bunlarla mutlu olmak ihtiyacında oluruz.

Bir diğer önemli gezegen hareketi ise, ay başında yavaşlayarak durağanlaşmaya başlayan Merkür’ün 5 Nisan itibariyle 23 derece ile Balık’ta direkt harekete geçmesidir. Aklın, algının, mantık, muhakeme ve iletişimin temsilcisi Merkür’de, tıpkı  Mars’ın 14 Nisan’da yapacağı gibi, gözlerini ovuşturarak kış uykusundan uyanacak, etrafında olup bitenleri anlamaya çalışacaktır. Balık’ta kararsız ve dağınık çalışan zihin gücümüz ancak 17 Nisan’da Merkür’ün Koç burcuna girmesiyle silkinip kendine gelebilecek ve biz taptaze düşüncelere, yepyeni başlangıçlara ancak o zaman odaklanabileceğiz.
 
Merkür Koç’a girdiğinde düşüncelerimizi daha agresif bir tonda ifade etmeye yatkın oluruz. Koç’un yöneticisi Mars’ın halen mantıklı ve dikkatli Başak’ta bulunması bu eğilimi bir miktar dizginleyebilecek gibi gözüküyor!

Yazının başında değindiğim gibi, 14 Nisan’da da Mars direkt harekete geçecek. Geri giderken tutulan, bastırılan enerjisi, direkt harekete geçtiğinde serbest kalarak görünür olacak. Bu yakıcı enerjiyi yaratıcılık, beceri, enerji ve cesaret isteyen girişimlere yönlendirirsek Mars’ı sağlıklı kullanmayı başarmış oluruz.

10 Nisan’da bu kez Pluto, 17 Eylül’e dek sürecek  geri hareketine başlayacak. Uzun bir dönemi kapsayan bu hareket sırasında maddi ve manevi anlamda kaynaşıp bir potada erimekle ilgili (hisseli paralar, borç alacak meseleleri, miras, vergi, sigorta, nafaka, mahrem ilişkiler vb.) her konuda güç savaşları, taktik, manipülasyonlarla karşılaşabiliriz. Yıllara yayılmış, en derinlere hapsolmuş meseleleri içgüdüsel bir şekilde didik didik sorgulayabiliriz. Karanlık yönlerimizle yüzleşmek bir çeşit arınma ile bizi değişim ve dönüşüme, adeta kendimizi yeniden yaratabilmeye taşıyan bir etki yaratacaktır.

BOĞA’LARIN ENERJİLERİ YÜKSELİYOR
19 Nisan’da ise, Güneş Boğa burcunda parlamaya başlayacak. Enerjik ve hareketli geçen Koç döneminden sonra, tempomuz biraz yavaşlıyor. Koç döneminde başlattığımız girişimleri sağlamlaştırmaya, kendi kaynaklarımızı çoğaltmaya yönelirken zevki, keyfi de göz ardı etmiyoruz! Sahip olduğumuz her şeye şükran duygusuyla yaklaşmak ve onlarla kendimizi yeterli, değerli ve güvende hissetmek bu dönemin ana teması. Bir ay boyunca tüm Boğa’ların enerjileri yükseliyor. Hayatın beş duyuya yönelik güzel, konforlu, rahatlatan ve keyif veren yönleriyle haşır neşir olunuyor.*

TERAZİ BURCUNDA DOLUNAY
6 Nisan 22.20’de Koç-Terazi aksında, ilişkilerde denge ve uzlaşıyı sağlamanın önemine dikkat çeken bir Dolunay gerçekleşecek. Dolunay ile evliliğimizde, ortaklıklarımızda, bire bir ayna tutan ilişkilerimizde değiştirmemiz gereken unsurları gün ışığına çıkaran bir etki alıyoruz.
Engelleyemediğimiz bir öfke veya kızgınlıkla sürtüşmelere davetiye çıkarıyor veya her ne pahasına olursa olsun barış ilkesiyle hareket etme eğilimimiz yüzünden kendimizi bir birey olarak ortaya koyamıyorsak, şimdi bu uç noktaları dengeleme fırsatına sahibiz!

Dolunay’ın etkin olduğu süreçte yön değiştiren Venüs, Merkür, Plüto ve Mars bakış açımızı ve davranış biçimimizi değiştirmemiz konusunda  gereken ivmeyi vermeye hazırlar.

BOĞA BURCUNDA YENİAY
21 Nisan 10:20’de ise, Güneş ile Ay Boğa burcunda kavuşum yaparak Yeniay fazını oluşturacaklar. Bize güvence verdiğini, hayatımıza zenginlik ve değer kattığını düşündüğümüz şeyleri bir kez daha gözden geçirecek, bu konudaki algımızı yoklayacağız. Ne istediğimizi, neyin bizi mutlu edeceğini, kendimizi nelere ve ne tür bir hayata layık hissettiğimizi iyice bir düşünmemiz gerekecek. Para, aşk ve ilişkilerdeki sahip olmacı tutumumuz ve beş duyuyla ilgili her konu bir ay boyunca gündemimizin ön sıralarında. 

ZORLU GÜNLER
6 Nisan’da, “ilişkiler ve ortaklıklarda” denge ve uyum unsurlarına dikkat çekecek bir Dolunay öncesi, İkizler’deki Venüs’ün, Balık’taki Neptün ile gerilimli açısı bir hayli anlamlı ve düşündürücü. Gerçekçi olmayan beklentiler içinde olmamalı, kendimize güvenimizi korumalı, arzu ve isteklerimizi net bir şekilde ortaya koymalıyız. Kafa karıştırıcı, aldatıcı, yanılgılara götürebilecek etkilere karşı uyanık olmakta yarar var.  Kritik görüşme veya kararları daha uygun bir zamana ertelesek iyi olur.

8 Nisan’da gerçekleşecek İkizler’deki Venüs ile Başak’ta geri giden Mars’ın kare açısı ise, yakın ilişkilerimiz ve ortaklıklıklarımızda birbirimize ters düşebileceğimize işaret ediyor. Küçük sorunları harlandırarak tartışmaya dökmenin kimseye yarar sağlamayacağını bilmeliyiz. Yapıcı bir yaklaşım içinde olmak gerekiyor.
 
14 Nisan’da Venüs ile Plüto gerilimi, “mış gibi” yaptığımız veya temelinde güven sorunu olan, kıskançlık, güç savaşlarına açık birliktelikler ve paylaşımların fire vereceğine dikkat çekiyor! Nezaketle harmanlanmış bir dürüstlük tek çözüm. Aynı gün Mars’ın da yön değiştirdiğini göz önüne alırsak, bugün sabrımızı zorlayacak durumlarla karşılaşabileceğimizi anlayabiliriz.

15 Nisan’da Koç -Terazi aksında Güneş ile Satürn kutuplaşmasının gerilimi var. Yapmak istediklerimiz ile bizden beklenenler arasında sıkışıp kalabiliriz. Otorite konumundaki kişilerle uzlaşmak bugün pek kolay değil.

25 Nisan’da Koç’taki Merkür, Oğlak’taki Plüto ile oluturduğu kare açıyla zorlayacak. Otorite konumundaki kişilerle sakin, gerçekçi ve dürüst diyaloglar kurmak bir şeylerin dönüşüp farklılaşmasını sağlayacak, bu meydan okuyan  enerjiyi yapıcı bir biçimde kullanmamıza yardımcı olacaktır.

Hepinize paylaşımlarla zenginleşecek, mutlu ve neşeli bir ay diliyorum. Esen kalın!

* Boğa burcuyla ilgili ayrıntılı bilgileri ilgili haftada yayınlanacak yazımda bulabilirsiniz.

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.