Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

(HAZİRAN 2012)
KRİTİK BİR DÖNEMEÇ

KRİTİK BİR DÖNEMEÇ

Haziran ayına geçen ay İkizler burcunda geri harekete başlayan Venüs'ün getirdiği iletişim karmaşası ile başladık. Öyle görülüyor ki Venüs, hemen her yıl üç kez deneyimlediğimiz Merkür'ün geri hareketini mumla aratacak kadar zorluyor bizi. 27 Haziran'a dek devam etmekle birlikte, etkisini 03-04 Temmuz'a dek hissettirecek. Bu süreçte bir Dolunay ve Ay Tutulması, Venüs geçişi, Merkür'ün önce Yengeç ardından iddialı Aslan burcunda ilerlemesi, Neptün retrosu, Yeniay ve bir kaç gün sonra da muazzam bir Uranüs-Plüto karesi yaşanacak. Ardından, Jüpiter-Neptün karesi ile aldatıcı durumlar, yanılsamalar veya "mış gibi yaptığımız" konular dökülecek bir bir ortaya.


Görüldüğü üzere,  evrensel mesajların birbiri ardına patlayacağı keskin enerjilerle dolu bir ay var önümüzde. Civa gibi yerinde duramayan baş döndürücü hızıyla Merkür, Haziran boyunca aklımızı başımıza almamız gerektiğini hatırlatıp duracak yaptığı açılarla...

HAZİRAN AYININ ÖNEMLİ GEZEGEN HAREKETLERİ
1 ve 2 Haziran eğlenceli ve güzel geçebilecek günler. Güzel müzikler, keyifli konuşmalarla ruhumuzu besleyebileceğimiz bir dönemdeyiz. Venüs ile Merkür kavuşumdalar...

4 HAZİRAN'DAKİ DOLUNAY VE PARÇALI AY TUTULMASI
14 derece ile Yay burcunda saat 14.12'de Dolunay fazında Parçalı Ay Tutulması gerçekleşecek. Tutulma sırasında Venüs İkizler'deki Güneş'in hemen yanı başında, Başak'taki Mars ise karşısında yer alacak. İki birbirine zıt enerjinin karşılıklı restleşmesi ortalığı toz duman edebilir. İletişimde kullandığımız dil uzlaşıya mı yönelik yoksa çatışmalara mı taşıyor diyalogları? Ön yargılı ve tepeden bakan bir yaklaşım tarzımız varsa, belki de şimdi değiştirmenin tam zamanı. Hayat felsefemizi gözden geçirelim ve ne yapmak istediğimize karar verelim; "Üzüm mü yiyeceğiz, bağcı mı döveceğiz?"

Ay Tutulmaları Dolunay fazında olur ve enerjisi her ay yaşanan Dolunay'lardan kat be kat etkin ve yoğundur. Bilinçaltına hapsolmuş konular bu etkiyle birden görünür olur. Bunun aslında astronomik bir açıklaması var. Tutulma sırasında Ay Dünya'dan aldığı ışığı yansıtamayacak durumdadır. Biz Ay Tutulmasında Ay'ı doğrudan görürüz, olduğu gibi, kendi olarak. Yani en derinlerdeki duygusal ihtiyaçlarımız, biriktirip tava arasına sakladığımız anılarımız dikiliverir birden karşımıza! 19 yıl önce 3 Haziran 1993'te, aynı derecelerde ve yine Yay-İkizler aksında bir başka Ay Tutulması gerçekleşmişti. Şimdi geçmişe dönüp baktığımızda o zaman hayatımızda neler olup bittiğini ve o zamandan bu yana nasıl bir sürecin içinden geçtiğimizi tartıp anlamlandırmamız gerekli. Hayat bizi nereye çağırıyor ve neler söylemeye çalışıyor acaba? Doğum haritalarımızda tutulma hangi alana düşüyor ve hangi gezegenler tetikleniyorsa o alanlarda benzer temalarla karşılaşmamız söz konusu.

Tutulma NASA'ya göre Pasifik Okyanusu civarından izlenebilecek.

Aynı gün tutulmanın ardından Neptün Balık burcunda 10 Kasım'a dek sürecek yıllık olağan geri hareketine başlayacak. Neptün, Venüs'ün bir oktav daha büyümüşüdür. İlahi aşk, duyarlılık hayal gücü, idealizm ve engin bir sevgiye kendini bırakmakla ilgilidir. Venüs retrosu sürerken onun da geri harekete geçmesi sevgi, ilişkiler, şefkat ve kabulleniş bağlamında düşündürücü aslında.
 
VENÜS GEÇİSİ...
6 Haziran'da yüzyılda bir yaşanabilecek bir Venüs geçişini deneyimleyeceğiz. İkizler'deki Venüs bu kez Güneş'in tam içinden geçiyor olacak. Teleskobun keşfinden bu yana sadece 6 kez bu geçiş gözlenmiş. Venüs, yapısı gereği 8 yıl arayla çift geçişler yapar. Bu geçişin çifti 8 Haziran 2004'te gerçekleşmişti. Dünya üzerinde çok önemli, yüzyıla damgasını vuracak olaylar yaşanması beklenebilir. Venüs geçişi NASA'ya göre 5 ve 6 Haziran'da Amerika'nın kuzeyi, Hawai, batı Pasifik, kuzey Asya, Japonya, Kore, doğu Çin, Filipinler, Avusturalya'nın doğusu ve Yeni Zelanda'dan izlenebilecek. Geçiş Kuzey Amerika ve Karayiblerle güney Amerika'nın kuzeybatısında gün batımı sırasında da sürecek ve aynı şekilde gün doğumunda  Asya'nın bir bölümü, Orta Doğu, Avrupa ve Afrika'nın batısından gözlemlenebilecek. Venüs'ün bir sonraki çift geçişinin ise 2117 ve 2125 yıllarında olması bekleniyor.

7 Haziran'da "Tanrıların Habercisi Merkür" mesajlarını duygusallıkla harmanlayarak iletmeye başlayacak! Tarafsız aklın, mantığın ve algılamanın temsilcisinin etkilenmelere açık, alıngan ve duyarlı Yengeç burcunda yol alması iletişimde bir miktar karmaşa yaratabilir. 27 Haziran'a dek alacağımız kararlarda bilinçdışı faktörler veya duygusallık etkin olabilir. Herhangi bir konuda önemli bir adım atmak üzereysek iyice düşünüp tartmamızda yarar var. Öte yandan sezgisel düşünme kapasitemiz ve empati yeteneğimizin keskinleşeceğini söyleyebiliriz.

ŞANS VE İYİ TALİHİN TEMSİLCİSİ...
11 Haziran'da "en büyük gezegen" Jüpiter artık İkizler burcunun konuğu! Ormanı bir bütün olarak algılarken tek tek ağaçları da görebilmemizi sağlayacak bu etki 26 Haziran 2013'e dek sürecek. Şansın ve iyi talihin temsilcisi olarak görülen Jüpiter, aslında İkizler burcunda düşük konumda çalışır. Çok fazla şeyi merak edip dağılabilmeyi, çok bilmişliği, kimsenin fikrini beğenmemeyi, bilgiyle övünmeyi veya yeni bir şeyler öğrenme konusunda tembelliği getirebilir. Bu enerjiyi olumlu kullanmanın yollarından biri, bakış açımızı ve kendi hayat felsefemizi genişletebilmek için değişik düşünce sistemlerini ya da felsefelerini tanıma ve öğrenme konusunda hevesle bir şeyler yapmaya koyulmak olabilir.

Öte yandan, her ne olursa olsun, Jüpiter "iyicil" karakterli bir gezegen olduğu için kişisel haritalarımızda hangi evlerden geçiyorsa o alanlara büyütecini tutacak ve fırsatlar getirebilecektir. Önemli olan onları doğru bir şekilde kullanabilmek ve fırsatı yarara çevirebilmek olsa gerek...

13 Haziran bu ayın olumlu günlerinden. İkizler'deki Güneş, Terazi'deki Satürn ile destekleyici uyumlu bir açıda olacak. Kendimiz olma, kendimize sadık kalma sorumluluğunun bilincinde olacağız. İlişkilerde yüklendiğimiz gereksiz bagajları bırakabilir, kendimize ait olanları ayıklayabiliriz.

19 HAZİRAN'DA YENGEÇ BURCUNDA YENİAY!
Her Yeniay yeni bir başlangıcı, yeniden başlamayı anlatır. Bu kez 28 derece ile İkizler burcunda, kişisel ikilemlerimizin çözülüp bilincimizde bir sıçrama, dönüm noktası yaratacak önemli bir Yeniay gerçekleşiyor. Yeniay'ın Yaz soltistinin hemen öncesinde gerçekleşmesi ve en önemlisi 27 derecede Yay'da bulunan galaktik merkeze karşıt açıda olması önemini ikiye katlıyor! Üstelik bir seri Uranüs-Plüto karesinin ilkine ramak kalmışken! Bilinçte muazzam bir dönüm noktası, ciddi bir farklılık yaratacak etki alıyoruz. Bunu dönüşüm ve değişime yardımcı olabilecek kozmik bir destek olarak görmek yanlış olmaz.
 
21 Haziran'da Güneş'in, duygu dünyamızı, bilinçaltını, bağlılıkları, ev ve aileyi temsil eden Yengeç burcuna girmesiyle birlikte Yaz Soltisti başlıyor.* Soltist haritalarına bakarak önümüzdeki üç ayın nasıl geçeceği hakkında bilgi sahibi olabiliriz. Bu yılın yaz soltisti haritasında başkaldırı, köklü değişimler getirecek yıkımlar ile emniyet ve güvenlik ihtiyacı öne çıkıyor. 

25 Haziran'da Karma'nın yöneticisi Satürn'ün Terazi burcundaki geri hareketi sona eriyor. Ekim 2009'dan bu yana ilişkiler ve ortaklıklar, hatta yatırım kararlarımız aralıklı olarak teste tabi tutuluyorlardı. Sağlamlık, dayanıklılık ve güven sınavını geçemeyen pek çok evlilik veya iş ortaklığı bu süreçte elendi, yok oldu gitti. Bütün bu yaşadıklarımız kendi gerçeğimize uygun olan ilişki ya da ortaklığın nasıl ve ne şekilde inşa edilmesi gerektiğinin yanı sıra bir ilişkide olmanın getirdiği sorumlulukları ciddi bir şekilde düşündürdü bize. Durumu salt kendi yönümüzden değil, karşı tarafın penceresinden de görebilmenin gerekliliğini anladık. Satürn'ün Terazi burcundaki geri hareketi 25 Haziran'da sona ermekle birlikte, etkisi ay sonuna dek güçlü bir şekilde hissedilecek. 6 Ekim'de ise artık Akrep burcunda "nasıl kaynaştığımız", "kaynaklarımızı nasıl birleştirdiğimiz" gibi konularda ciddi dönüşümle getirecek krizli durumlara taşıyacak bizi.

AYIN ZOR GÜNLERİ
3 Haziran ilişkiler bağlamında oldukça gerilimli. İkizler'de geri gidişini sürdüren Venüs ile Başak'taki Mars kare açı içindeler. Hemen ardından gelen Ay Tutulması'nda da bu konumu koruyacaklar. Kişisel haritalarımızda kritik noktaları veya gezegenleri tetiklemeleri halinde ciddi anlamda sorun yaşatabilirler. Öte yandan, ayak sürüyen veya bir şeylerin hatırına idare edilen ilişkilerin bitmesini kolaylaştırmalarını sorun olarak değil, tersine şükran duyulacak bir durum olarak algılamak daha doğru olur! 

12 Haziran'da Merkür sert açılarıyla bizi sıkıştıracak. Uranüs'le kare, Plüto ile karşıt açıları iletişimde çivileri yerinden oynatacak gibi görünüyor! Bir şeylere ikna edilmeye çalışıldığımızı hissedebiliriz. Manipülatif durumlarla karşılaşmamız mümkün. Ulaşım ve eğitimde de karışık durumlar yaşanabilir.

17 Haziran'da haberleşme trafiği allak bullak. Yanıltıcı bilgi alışverişleri, dedikodular veya idealize etmek yüzünden gerçekle hayalin birbirine karıştığı durumların içinde kalabiliriz.

20 Haziran otorite konumundaki kişilerle anlaşmakta zorluk yaşayabileceğimiz bir gün. Merkür ile Satürn kare açıdalar. Kendi görüşlerimiz veya hayatı düzenleme şeklimiz sorgulanabilir. Kendimize güvenimizi yitirebileceğimiz durumlarda kalabiliriz. Yanlış anlaşıldığmızı düşünerek üzülebiliriz. Bizi kıyasaya eleştiren veya ezmeye çalışan insanlara cevap vermeye çalışmak yerine, zaman ve enerjimizi  kendi hayatımızı, düzenimizi ve görüşlerimizi tekrar gözden geçirip, kendimiz için en iyisini bulmaya ve inşa etmeye bakmalıyız. 

24 Haziran hiç kuşkusuz ki bu ayın en zorlu günü! Koç burcundaki Uranüs ile Oğlak'taki Plüto bir seri kare açının ilkini oluşturuyorlar. 2015'e dek altı tam kare açı birbirini izleyecek. Uranüs beklenmedik değişimleri, devrimleri, reformları, bireylik ve özgürlüğü, isyanı temsil ediyor. Plüto ise, köklü değişimleri ve dönüşümleri, başkalaşımları. Bu süreçte, kişisel arzularımızla toplumsal değerler, ihtiyaç ve beklentiler arasında sıkışıp kalabilir, atmamız gereken ama atladığımız adımlar varsa yıkımlarla karşılaşabiliriz.

25 Haziran'da Jüpiter ile Neptün gerilimi bu kez kafaları bulandırıp karıştıracak. Tuhaf düşünceler, ne olduğu belirsiz konuşmalar ilişkilerimizi bozabilir. Aşırı duygusal ve hassas olacağımız bir günde sağ duyulu hareket etmek ve gerçek olanı ayırt etmekte zorlanabiliriz. Tarafsız bir değerlendirme yapmamız mümkün olamayacağından önemli görüşmeleri bir başka güne ertelememiz hayırlı olur. 

29 Haziran'da Güneş'in bu ikiliye yapacağı sert açı gerilimi iyice tırmandıracak. Bastırılmış duygular, karanlıkta kalmış korkular isyan veya patlamalar halinde dışa vuracak. Oğlak'ın statükocu, otoriter tavrı bastırdıkça Uranüs daha çok bilenip isyan etmek, özgürleşmek isteyecek. Kişisel yaşamlarımızda veya tüm dünyada toplumsal platformda önemli radikal olaylarla karşılaşabiliriz.

Hepinize kolaylıklar, esenlikler ve mutlu bir ay diliyorum.

*Yengeç burcuna ilişkin bilgileri ilgili haftadaki yazımda bulabileceksiniz.

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.