Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

HAVA ISINIYOR!
NİSAN 2013

NİSAN 2013

Nisan ayına Koç enerjisindeki güçlü vurgu ile başlıyoruz. Venüs ve Mars ile Uranüs ve Güneş Koç burcunda yer alıyorlar. Romantik ilişkilerimizde ve girişimlerimizde sert rüzgarlar, üzerinde iyice düşünülmemiş adımlarla paldır küldür daldığımız konular var!


Ancak bu ayın ortalarına doğru her iki gezegen de sakin ve dingin karakterli Boğa’ya geçeceği için bu durumun geçici bir süre için bizi zorlayacağını söyleyebiliriz. Ardından kendi isteklerimizle karşımızdaki kişilerin arzu ve isteklerini bir noktada buluşturabilecek, işbirliğine ve anlaşmaya yönelik, huzurlu ve uyumlu enerjiler içinde olacağız.

GÖKYÜZÜ NE DURUMDA?
Koç burcu yeni başlangıçları, yaratıcı enerjiyi ve atılımları ifade etmesine karşın, şu anda hangi konu etkin ve gündemdeyse onlarla ilgilenmek durumundayız.

Bu ay Uranüs, Jüpiter, Satürn, Neptün ve Plüto ile Ay Düğümleri bulundukları burçlarda yollarına devam ediyorlar. Ceres ise, Yengeç burcundaki konumuyla kendimiz ve kendi ihtiyaçlarımızla ilgilenmemiz gerektiğine bir kez daha dikkat çekiyor!

Venüs ve Mars’ın Koç burcunda ilerliyor olması öncelikle kendimizle olan ilişkimizi ve bu konuda yapacağımız girişimleri hatırlatır durumda. Bir an durup bakmalı ve hangi konumda, ne istiyor olduğumuza dikkatimizi vermeliyiz. Kimbilir belki de isteklerimizi gözden geçirme, tazeleme zamanı gelip çatmış olabilir!

Ayın ilk haftasında, öncü burçlar (Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak) tüm özelliklerini sergileyecek şekilde ön plandalar.

KOÇ BURCUNDA YENİAY
10 Nisan’da 20 derece ile Koç burcunda bir Yeniay deneyimleyeceğiz. Her Yeniay yeni bir evre başlatır hayatlarımızda. Bu seferki yenilenme ve tazelenme enerjisiyle müthiş bir atılım yaratacak cinsten! Önyargı ve zorunluluklardan uzaklaşarak, içinde bulunduğumuz an’a odaklanıp değerlendirme ve an’ı yaşamanın heyecanıyla eski sorunlarımıza yeni çözümler bulabilme fırsatını sunuyor bize.

Mars içimizdeki eril enerjiyi temsil eder, savaşçı karakterli, inisiyatifli, ancak koruyucudur. Venüs ise içimizdeki dişil, alıcı taraflardır. Yeniay sırasında Mars ve Venüs’ün yanyana olması, aktif ve alıcı yönlerimizin, yani içimizdeki eril ve dişil enerjinin harmanlanarak dengelenmesi gerektiğine işaret ediyor.

Mars’ın bir oktav büyüğü olarak nitelenen Plüto ise Yeniay’ın ardından, 12 Nisan itibariyle Oğlak burcunda yıllık olağan geri  hareketine başlayarak Plüto-Uranüs açılarının etkilerini gündeme getirecek ve önemli değişimler için kaçınılmaz bir biçimde start alıyor olacağız.

YENİ PROJELER ÜRETME ZAMANI
14 Nisan’da yazılı ve sözlü iletişimi, mantık ve muhakemeyi, tarafsız algıyı temsil eden Merkür Koç burcuna girecek! Hızlı bir şekilde düşünecek, yepyeni projeler üretebileceğiz. Ancak her zaman olduğu gibi, aceleye getirilmiş kararlardan sakınmamız gerekli. 1 Mayıs’a dek hayatımızda hızlı gelişmeler olacaktır. Bu etkiyi en çok Koç, Aslan ve Yay burçları hissedeceklerdir.

15 Nisan’da ise bu kez Venüs kendi yönetiminde olan Boğa burcuna geçiş yapacak. Sahip olduklarımızla kendimizi yeterli ve değerli bularak elimizdekileri geliştirmek durumundayız. Huzuru, sükunu, keyfi ve zevki, konforu seviyor olacağız. 9 Mayıs’a dek devam edecek olan bu süreçte, Boğa kadınlarının cazibesinin artacağını söylemek gerekir. Estetik, güzellik, sanat veya sosyallik ile ilgili konularla meşgul olmak ve mevcut ilişkilerimizi olumlu gelişmelere açmak için iyi bir zamandayız.

GÜNEŞ ARTIK BOĞA BURCUNDA!
20 Nisan itibariyle Güneş Boğa burcuna girecek.*Başta Boğa’lar olmak üzere bütün toprak gruplarının (Başak, Oğlak) enerji ve cazibesi yükselecektir. Koç ile başlayan telaşlı koşuşturma ve kendini keşfetme süreci, Boğa ile başlatılanların dayanıklı hale getirilmesi ve hayatın güvence veren maddi yönleriyle de haşır neşir olarak kendimizi iyi hissetmeyi getirecektir. Pratik, becerikli ve yönlerimizle parlayacağız.

Aynı tarihte, yani 20 Nisan’da bu kez Mars Boğa burcuna girecek. Mars’ın atılgan enerjisini bir miktar diznginleyip fren yaptıracak olan bu etkiyle mücadeleci olmak yerine, elimizdekilere sıkı sıkıya sahip olmakla ilgili deneyimler bizi bekliyor olabilir!

AKREP BURCUNDA DOLUNAY VE YILIN İLK AY TUTULMASI
25 Nisan’da Akrep burcunda 5 derecede bir Dolunay gerçekleşecek. Yeniay zamanı başlayan değişikliklerin sonuçlarıyla yüzleşeceğimiz bir sürece giriyoruz. Dolunay fazındayken Akrep burcunda bir Ay Tutulması yaşanacak. Fizik dünyayla olan ilişkimizi ortaya koyan bu etki ile, emniyet duygusu ile gelişme ve dönüşüm fırsatları, kendine yeterlilik ile paylaşma ve kaynaşma konuları mercek altına alınacak.

Bu baharda 3 tutulma birden deneyimleyeceğiz. Bunlardan ilki olan bu Ay Tutulması, kendi değerlerimize uygun bir hayat sürmemiz gerektiğine işaret ediyor. Neye sahip çıkmalı, neyi ayrıştırarak geride bırakmalıyız sorularına cevap arıyoruz.

GERİDE BIRAKMANIN TAM SIRASI!
Tamamlayamadıklarımızı, kendimize entegre edemediklerimizi geride bırakma zamanındayız. Bu dönem Budha’nın doğumu olarak nitelenen Wesak zamanına da denk geliyor. Spritüel yönleri güçlü bir Ay Tutulması yaşıyor, derin içgörüler kazanıyoruz. Tutulma sırasında Satürn Ay’ın yanı başında ve Güneş ile karşıt açı içinde olurken, Jüpiter de Merkür ve Uranüs ile etkileşim içinde olacak. Zihnimizin sınırlarını genişler, hayata daha büyük bir pencereden bakarken bizi yepyeni ufuklara taşıyacak düşünceler içinde olabileceğiz.

Herkese iyi bir ay, güzel başlangıçlar, uyumlu ve doyum veren birliktelikler diliyorum. Esen Kalın!

*Boğa burcuna ilişkin bilgileri ilgili haftadaki yazımda bulabileceksiniz.

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.