Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

TEMMUZ 2013
SU ENERJİSİNİN GÜCÜ!

SU ENERJİSİNİN GÜCÜ!

Su elementi astrolojide duyguları, sezgileri, şefkat ve merhameti, değişkenliği ve kararsızlığı temsil eder. Yengeç, burçlar kuşağında su grubuna ait burçlardan ilkidir! Su burçları; iyileştiren, sakinleştirip yatıştıran, dönüştüren özellikleri ile öne çıkarlar.


Yengeç, güneş ışınlarının en güçlü olmaya başladığı zamanda, yazın ilk gününün belirleyicisi olan “Yaz soltisti” ile başlar. Koruma, kollama, besleme ve bakımdan sorumludur. Fazdan faza geçebilen yapısıyla ortamlara kolayca uyum sağlar, nüfuz edebilen yapısı ile “hissettirir”. Bizim için, duygusal ya da maddesel anlamda, neyin sağlıklı neyin zararlı olduğunu farketmemizi sağlar. Duygularımızı ve duygusal ihtiyaçlarımızı dikkate almadığımızda gönderdikleri önemli ve hayati sinyalleri kaçırıp aşırı yeme, aşırı içmeden tutun, aşırı uykusuz kalma, fazla çalışma ya da fazla harcamaya kadar çeşitli tuzaklara düşeriz.

MESELELERİ BÜYÜTME EĞİLİMİNDEYİZ!
Temmuz ayı Yengeç burcunda geri gidişini sürdüren Merkür ile başladı ve Yengeç’in temsil ettiği su elementi ay boyunca oldukça kritik etkiler altında! Yengeç burcunun aleyhine işleyecek yönlerinden biri alınganlığı ve hassasiyetidir.

Merkür Yengeç’te geri giderken özellikle duygusal bağ kurduğumuz kişilerle olan ilişkilerimizde bir sürü gereksiz ayrıntıya, ıvır zıvır konuya takılıp kalabiliriz. Kaldı ki “en büyük gezegen” olan Jüpiter’in de Yengeç’te ilerliyor olması meseleleri gereğinden fazla büyütebileceğimizin bir göstergesi… Karşımızdakine tam anlamıyla kulak verip söylenenleri doğru anlamaya, tarafsızca mantığımızın süzgecinden geçirmeye çalışalım. Hangi amaçla bu sözleri sarf ettiklerine veya niçin bu şekilde iletişim kurduklarına odaklanmak akıllıca olacaktır. Aldığımız bir geri bildirim veya bilgi bizi rahatsız ediyor ya da üzüyorsa, niye buna bu kadar üzüldüğümüzü ayrıştırmaya gayret edelim. İçimizdeki o eski hassas yarayı tetikleyip, onunla ilgilenmemizi sağlamak üzere kanatıyor olmasın sakın?!

AYIN ÖNEMLİ DİNAMİKLERİ
1-2 Temmuz bizi sevgi ve ilişkilerde, para ile ilgili konularda ve ortaklıklarda bir hayli zorlayacak günler! Şimdiye dek herhangi bir nedenle görmezden geldiğimiz ama ilişkilerimizi içten içe kemirip çürüten sorunları, gerçeğin aynasında net bir şekilde görüp sorgulayarak önemli kararlar alabiliriz. Yıpranmış ve içinde sevgi ve sıcaklık barındırmadığına ikna olduğumuz ilişkilerimizden özgürleşme imkanımız var! Öte yandan bir ilişkide ya da ortaklık veya yatırımda yapılan bir hata veya haksızlık varsa, bunun kendimize ait olan kısımını üstlenip yeniden yapılandırmak üzere dönüştürme şansına da sahibiz aynı şekilde!

Bütçemizi denetlemek ve gereksiz olanla abartılı olanı ayıklamak, iyi bir fikir olabilir bu zamanda! Venüs (Aslan) ile geri giden Satürn (Akrep), yine geri harekette olan Neptün ile gerilimli açıdalar.  Neptün bu açı oluşumunda çok önemli bir konumda bulunuyor. Zira, yaklaşık 8-9 gün sonra tamamlanacak olan “Tanrının Parmağı” dediğimiz, kadersel olayları tetikleyen bir açının enerjisini yaymaya başlıyor. Bu açı oluşumunun kilit noktasında bulunan Venüs, hayatımızdaki değer sistemini ve bizim için asıl neyin önemli olduğunu anlamamızı sağlayacak sınavları getirecek beraberinde. Uçuk ve asla gerçekleşemeyecek hayal ve ideallerimiz mi var, yoksa pratik hayata geçirebilecek denli gerçekçi hedeflere mi sahibiz göreceğiz! Bu konuyla ilgili kemikleşmiş geçmiş düşünce ve yaklaşım tarzımızı değiştirmemiz gerekecek.

4 Temmuz’da Güneş ile Uranüs gergin etkileşimleriyle huzursuz bir enerji yayarak, ani tepkilere, isyana, sabırsızlığa sürükleyebilir. Zararımıza olabilecek çıkışlar yapabiliriz. Kendimizi baskı altında hissediyorsak spazmlar, tikler, kalp çarpıntıları ve tansiyonla ilgili sorunlar gündeme gelebilir.

8 TEMMUZ’DA YENGEÇ BURCUNDA YENİAY!
Bugün gökyüzü oldukça yoğun ve hareketli.

Güneş ile Ay 10:15’te, Yengeç burcunun 16 derecesinde kavuşum yaparak enerjilerini birleştirecekler. Yeniay sırasında pek çok gezegen su gruplarında yer alacağı için duygusal yoğunluğumuz, sevecenlik ve empati ile birlikte sezgiselliğimiz de artacaktır. Böylesine yumuşak enerjiler, halen geçerliliğini sürdüren bir Uranüs-Plüto karesinin sert rüzgarlarına karşı savrulup dağılmamak için savaşım verecekler. Yaşamın değişen koşullarına ayak uydurmak ve şikayet edip mızmızlanmak yerine, harekete geçmek durumunda olduğumuzu anlayacağız.

Yeniay bu kez gökyüzündeki en parlak yıldız olan Sirius ile kavuşum içinde gerçekleşecek. Sirius, bizi farkındalık ve uyanışlara götürecek bir ezoterik anlam taşır. Günlük hayatın sıradan akışı altındaki gizemi algılama yeteneği ve içgörüler verecektir.

Yeniay kişisel haritalarımızda hangi yaşam alanına düşüyorsa, o alana yeniliklerle birlikte enerji ve hareket getirir. Yeniay öncesinde Venüs (Aslan) ile Uranüs (Koç) uyumlu açılarıyla yenilenme, tazelenme enerjisinin esintilerini hissettirecekler. Ancak Yeniay bu kez geri giden Merkür ile kavuşum içinde gerçekleşeceği için, beklediğimiz hareketlilik veya olaylarda ertelemeler, gecikmeler yaşanılması kaçınılmaz!

İŞLER DEĞİŞİYOR…
Bugün sabah erken saatlerde 17 Şubat’tan beri Akrep’te geri gitmekte olan Satürn de direkt harekete başlayacak. O tarihten bu yana istediğimiz gibi rahat bir şekilde ilerleyemediğimizi hissetmiş olabiliriz. Her ne kadar Merkür’ün geri gidişi de bize bir engelse de, artık durum yavaş yavaş değişmeye başlayacak.

Satürn’ün Akrep’te direkt harekete geçişi mahremiyetimizi, özelimizi koruma ihtiyacımızı güçlendirecek. Bizi yönlendirmek, işimize karışmak isteyenlere karşı katı bir tavır geliştirebiliriz.

13 Temmuz’da enerji ve hareketin, inisiyatifin ve öfkenin temsilcisi Mars Yengeç burcuna giriyor. Su elementinin Mars’ın yakıcı enerjisini söndürüp yatıştıracağı bir sürece giriyoruz. Kızgınlıklarımızı kırgınlık ya da incinmişlik olarak edilgen bir şekilde ifade etme eğilimi gösterebiliriz. Herhangi bir konuda atılganca harekete geçmek yerine, önce geri çekilip durumu duygusal açıdan da tartıp anlamaya çalışabiliriz.

17 Temmuz su elementindeki vurgunun bir hayli güçlü olduğu bir başka gün! Uranüs Koç burcunda geri harekete geçerken, Jüpiter (Yengeç) de Satürn (Akrep) ve geri giden Neptün (Balık) ile açı içinde olacak. Gökyüzünde su elementine ait burçlarda bir büyük üçgen oluşacak.  

Genelde Uranüs’ün geri gidişini hayatlarımızda belirgin bir şekilde hissetmeyiz. Ancak halen Uranüs (Koç)-Plüto (Oğlak) karesi etkin olup  önümüzdeki 5 yıl boyunca da devam edeceği için bu durum önemli! Uranüs geri hareketine 16 Aralık 2013 tarihine kadar devam edecek. Bu süreçte otorite konumunda olan kişilerin, örneğin ülke liderlerinin, izledikleri politika gereği yaratmış oldukları değişimlere dönüp bakarak bir değerlendirme yapmaları söz konusu. Sorunlar bu dönemde tekrar su yüzüne çıkıp düzeltilebileceği gibi, esneklik ve hoşgörü geliştirilmediği taktirde daha ciddi sıkıntılar doğurabilir. Şimdi hepimiz için özel yaşantımıza getirdiğimiz değişimleri ve hayata yaklaşım tarzımızı sorgulama zamanı!

HAYATIMIZI YENİDEN YAPILANDIRIYORUZ!
19 Temmuz ‘da Satürn (Akrep)-geri giden Neptün (Balık) karesinin üçüncüsü gerçekleşecek. İlki 23 Ekim 2012’de, ikincisi ise 12 Haziran 2013’te gerçekleşmişti. Hayatımızı ideallerimize göre yeniden yapılandırmak gereğini duyacağız. İş değiştirmek isteyenlerin sahip oldukları işi gerçekçi bir şekilde değerlendirmeleri ve niçin yeni bir iş arayışında olduklarını sorgulamaları önemli. Verdiği emniyet ve istikrar duygusuyla sevmediğimiz bir işi sürdürmek mi yoksa riski göze alıp yepyeni atılımlarda bulunmak mı? En doğru kararları bize akıl ve mantıkla harmanlanmış iç sesimiz söyleyecek.

Bu açı oluşumunun yaratabileceği bir başka etki ise, ciddi anlamda skandallar, gizli kalmış, hasır altı edilmiş bilgilerin veya sırların bir şekilde açığa çıkması olacaktır. Bir şeylere ayacağımız anlaşılıyor!

20 Temmuz 21:24’te Merkür Yengeç burcunda direkt harekete geçecek. Ancak yaklaşık bir hafta kadar daha, hem de oldukça kuvvetli bir şekilde, gölge yönlerini hissettirecektir. O nedenle bir süre daha iletişim, ulaşım, eğitim ile ilgili konularda dikkatli olmaya, detay atlamamaya özen göstermeye devam edeceğiz.

22 TEMMUZ’DA ASLAN-KOVA AKSINDA DOLUNAY!
Tıpkı bu ayın ilk yarısındaki Yeniay zamanı gibi Dolunay’ın gerçekleştiği bugün de gökyüzünde inanılmaz bir hareketlilik ve vaat ettiği atılımlar var!

Sabah saatlerinde Yengeç burcunda Mars ile Jüpiter kavuşumu gerçekleşecek. Ardından Venüs Başak burcuna girecek. Akşama doğru Güneş artık Aslan burcunda ısı ve ışığını yaymaya başlayacak. 21:17’de ise, Aslan burcunda sıfır derecede bir Dolunay deneyimleyeceğiz!

Jüpiter ile Mars kavuşumunun enerjisi, iç dünyamıza yapacağımız spiritüel bir yolculukla bizi müthiş bir ruhsallığa, sezgisellik ve duyarlılığa taşıyacaktır. Duygularımızın coşup taşacağı bir günde olacağız. Ev, aile, sevdiklerimiz, duygu dünyamız ile ilgili olarak risk alacak şekilde bizi hızlı hareket etmeye teşvik eden, sabırsız ve aceleci enerjilere teslim oluyoruz.

Öte yandan sevgi ve ilişkilerin temsilcisi Venüs, düşük konumda çalışacağı Başak burcunda bizi 17 Ağustos’a dek zorlamaya hazırlanıyor! Venüs Başak’tayken ilişkiler doğrulara, yanlışlara, ön yargılı bir şekilde ve kusursuzluk baz alınarak, olması gerekenlere göre ayarlanır. Sürekli yapılan analizlerle ilişkiler didiklenir, kusur aranarak düzeltilmeye çalışılır. Adeta bir iş gibi, görev duygusuyla, başarmak üzere ilişkilere yaklaşılması söz konusudur! Kendi değerimizi ne kadar verimli ve çalışkan olduğumuza bağlama eğilimimiz yüzünden çok çalışabiliriz.

SIFIRDAN BAŞLIYORUZ!
Sıfır derecede gerçekleşecek Dolunay, bir dönemi kapatıp sıfırdan yepyeni bir döneme başlayacağımızın sinyallerini veriyor. Yepyeni bir farkındalık düzeyi için belki de ihtiyacımız olan tek şey, zamanını doldurmuş olan her şeyi ve herkesi geride bırakabilme cesareti… Dolunay’ın Satürn (Akrep) ile olan kare açısı, önceliklerimizi yeniden tanımlayarak seçimler yapmamızın önemine ve bu süreçte gerek topluma gerekse de kendimize karşı olan sorumluluklarımızı doğru bir şekilde yerine getirebileceğimize işaret ediyor. Dolunay sırasında Ceres, Kuzey ve Güney Ay Düğümleri (Akrep – Boğa) ile kare açıda olacak. Bu Dolunay da tıpkı Yeniay gibi eril ve dişil enerjilerin arasında denge ve eşitlik olması gerektiğine ilişkin bir mesaj taşıyor içinde.

Ama hepsinden önemlisi, kimseye yararı olmayan güç savaşlarından kaçınarak, kazan-kazan mesajını vermesi.

26 Temmuz’daki Venüs (Başak) Neptün (Balık) karşıtlığı su gruplarındaki enerjinin yoğun bir şekilde devam ettiğini gösteriyor. Bu etkiyle sevgi, ilişkiler, para ve ortaklıklar anlamında bizden saklanan bazı gerçeklerin ortaya çıkacağını söylemek yanlış olmaz. Finansal konularda dikkatli olmamız gereken bir gündeyiz. Riskli işlerden uzak duralım.

HER ŞEYİN ÜSTESİNDEN GELEBİLECEK GÜÇTEYİZ!
27 Temmuz’da Güneş, Satürn ile tam açıyla kare yaptığında ve 28 Temmuz’da Güneş 6 derece ile Aslan’a geldiğinde, 25 Nisan’daki bu yılın ilk Ay Tutulması’nı tetikleyecek ve bizler önemli bir eşiğe gelmiş olacağız. Hayatımızda yapmamız gereken değişiklikleri artık görmezden gelemeyecek durumdayız.  Venüs (Başak) ile Jüpiter (Yengeç) arasındaki uyumlu etkileşim oldukça destekleyici. Kendimizi her şeyin üstesinden gelebilecek güçte hissetmemiz mümkün. Bu iki günün titreşimi bir hayli yüksek. An’da olalım ve hiç bir şeyi gözden kaçırmayalım. Kendimizi içimizdeki ve etrafımızda akan enerjilerle uyumlu kılalım. Evrene bir mesaj vermek veya isteklerimizi sunmak istiyorsak, bu günler gerçekten bizim için birer fırsat!

30 Temmuz, kendimizi iyi hissedeceğimiz bir başka tarih. Venüs (Başak) ile Plüto (Oğlak) arasındaki uyumlu etkileşim, aşk, tutku, para ve ilişkiler bağlamında keyifli sonuçlar yaratacak gibi gözüküyor!

BİTİRİRKEN
Temmuz su enerjisinin yoğun olduğu, duygu dünyamızın  coşup zenginleştiği, ruhsal büyümelere açık bir ay olacak. Değişim süreçleri devam ederken bunları içmize adamakıllı sindirdikten sonra hayata katmaya hazır olacağız. Ağustos ve Eylül ayları öncü burçlardaki vurgularıyla bu anlamda harekete geçirici bir rol oynayacaklar.

Esen kalın!

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.