Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

TEMMUZ 2014
ENERJİLER DEĞİŞİYOR!

ENERJİLER DEĞİŞİYOR!

Bu ay gezegenler önemli yön değişiklikleri yapıyorlar. Merkür ileri gitmeye başlarken, Jüpiter de Yengeç’teki yolculuğunu bitirerek bir yıllığına Aslan burcunun konuğu oluyor. Mars ise, aylarca bizi Terazi burcunda ilişkiler konusunda test edip durduktan sonra, Akrep burcuna giriş yapıyor. Bu tablo gökyüzünde öncü burçlarda oluşmuş olan Büyük Kare’nin etkinliğinin giderek azalacağına ve biraz olsun rahat bir soluk alabileceğimize işaret ediyor.


01 TEMMUZ: MERKÜR İLERİ GİDİYOR!
Temmuz ayı, 7 Haziran’dan bu yana geri harekette olan Merkür’ün durağanlaşarak direkt harekete geçmesiyle başlıyor! İletişim, ulaşım, ticaret ve eğitimde daha rahat bir akış bizi bekliyor. Sürüncemede kalan pek çok plan ve proje artık yürürlüğe konabileceği gibi, yepyeni işlere başlamak, yeni anlaşma ve sözleşmelere imza atmak için de uygun bir döneme giriyoruz.

03 TEMMUZ: PARA VE İLİŞKİLER KONUSUNDA ZORLANMALAR!
Akşam saatlerinde gerçekleşecek Venüs – Plüto gerilimli etkileşimi bizi zorlayabilir. Para ve ilişkilerle ilgili meselelerde taktik, strateji, manipülasyonlar, hatta güç savaşları yaşanması mümkün. Açık ve samimi bir şekilde düşünce ve duygularımızı ortaya koymak yararımıza olacak. Ancak, kendimizi kaptırıp, o kadar taşkın bir şekilde bunu yapabiliriz ki, karşımızdakiler bizim bu tavrımızdan rahatsızlık duyabilirler!  Para ile ilgili konularda  hesapta olmayan sıkışıklıklar, ani harcamalar da gündeme gelebilir.

04 TEMMUZ: GÜÇ SAVAŞLARI, TAKTİK VE KULİSLERE DİKKAT!
Öğleye doğru gerçekleşecek Güneş (Yengeç) – Plüto (Oğlak) karşıtlığı ciddi anlamda bir gerilim yaratacağa benziyor. Otorite konumundaki kişilerle olan ilişkilerimizde dikkatli ve tedbirli olmakta yarar var. Hiç ummadığımız bir anda, beklenmedik bir şekilde istemediğimiz bir oyunun içine çekilebiliriz.

07 TEMMUZ: SÜRPRİZLİ DURUMLAR!
Venüs (İkizler) ile Uranüs (Koç) arasındaki uyumlu açı sabah itibariyle güne rengini vermeye başlayacak. Sevgi, ilişkiler, ortaklıklar ve finansal konularda gözü kara ve ani davranışlar sergileme eğiliminde olabiliriz. Yepyeni, değişik, bizden çok farklı olan kişilerle yakınlıklar kurmamız beklenebilir. Ancak, akşama doğru gerçekleşecek olan Venüs (İkizler) ile Satürn (Akrep) arasındaki zorlu açı, üzerinde enine boyuna düşünmeden alınan kararlar ve atılan adımların tatsızlık yaratabileceğine ve sonradan pişman olabileceğimize işaret ediyor.

08 TEMMUZ: YENİLİKLERE AÇIK OLMAK GEREKİYOR!
Bu kez Güneş (Yengeç) Uranüs (Koç) ile gerilimli açıda olacak. Önümüze sorun çıkaracak, kontrol dışı ve ne olacağını bilemediğimiz kişiler veya olaylar çıkabilir. Günlük rutin düzenden o kadar sıkılabiliriz ki, biz de tuhaf ve öngörülemez şeyler yapabiliriz. İnat, dik kafalılık, bencillik ve egoizm kaçınılması gereken davranış biçimlerinden! Bu enerjiyi yeniliklere ve değişime açık olmak şeklinde algılayıp hayata katmak akıllıca olur. Uranüs ani farkındalık kıvılcımlarını da temsil ettiğinden, birdenbire bir konuda gerçekliğe uyanabilmemiz de beklenebilir.

09 TEMMUZ: AMACA, HEDEFE YÖNELİK ve ODAKLIYIZ!
Güneş (Yengeç) – Satürn (Akrep) üçgeni, özellikle iş, kariyer ve toplumsal rolümüzle ilgili olarak bizi destekleyecek bir enerji yayıyorlar. Organizasyonel yeteneklerimiz ve verimli çalışmalarımızdan ötürü ödüllendirilebilir, itibar görebiliriz. Fikir ayrılıkları ya da çatışma veya krizli durumlardan bizim için en yararlı olabilecek şekilde sıyrılma şansımız var!

12 TEMMUZ: OĞLAK BURCUNDA DOLUNAY!
14:26’da gerek kişisel hayatımızda gerekse de global olarak önemli etkiler bırakacak, yoğun bir Dolunay deneyimliyoruz. Yengeç, duygusal ihtiyaçlarının farkında olmak ve onları beslemek , doyurmak durumunda olan bir burçtur. Oğlak ise, görev ve sorumluluk bilinciyle hareket eder. Eğer kendi ihtiyaçlarımızı görmezden gelir ve işi ya da aileyi veya başka bir konuyu ön plana alarak gücü onlara teslim edersek kendimizi feda etmiş ve kurban pozisyonuna sokmuş oluruz. Bu seferki Dolunay kendi kişisel ihtiyaçlarımız ve doyum sağlamak istediğimiz konularla, bizden beklenenler, toplumsal görevler ve kariyer hedeflerimiz arasında dengeyi bulmamız gerektiğine işaret ediyor. Sorumluluklarımız salt toplumsal değil, kendimize karşı, kendi ihtiyaçlarımızı doyurmaya yönelik de olmalı!

Dolunay, Ceres, Mars, Kuzey ve Güney Ay Düğümleri ile kare açı içinde oluşacak. Bu da hayatımızda gereken atılımları, değişimleri gerçekleştirmediğimiz sürece bize doyum sağlayacak bir rota içinde olamayacağımızın bir göstergesi!

Yengeç dişil prensibi temsil eden bir burçtur. Hepimizin içinde kadın ya da erkek olalım eril ve dişil yönler var. Bu Dolunay bize içimizdeki eril ve dişil yönleri dengelememizin ne kadar önemli olduğunu hatırlatıyor yine!

13 TEMMUZ: ÖZNEL YARGILARA DİKKAT!
Bugün 07:44 itibariyle mantık, muhakemenin temsilcisi Merkür, öznelliği, meselelere duygu boyutundan bakıp değerlendirmeyi getiren bir burca; Yengece giriyor! Bu durum bir bakıma iletişimde daha anlayışlı ve empatik olmayı getiriyorsa da, bilgi alışverişlerine yorumlarımızın da renk katacağı gerçeğini değiştirmiyor!

Düşüncelerimizin arasına karışıveren duygularımız önemli kararlar alırken bizi öznel önyargılara götürebilir.

16 TEMMUZ: JÜPİTER ASİL ve GÜÇLÜ ASLAN’DA!
Bir yıldır Yengeç burcunda bulunan Jüpiter, bugün 17:06 itibariyle Aslan burcuna geçiyor. Jüpiter bildiğiniz gibi, büyütme, genişletme özelliğine sahip, en büyük gezegen. Yengeç burcundayken duygusal ve maddi anlamda beslenmenin önemini, aileyi, kurulan bağları, vatanı, iç dünyamızın ihtiyaçlarını ön plana taşıyarak onlarla ilgilenmemizi sağladı. Şimdi gösterişli ve parlak, oyuncu, neşeli, sanatçı ruhlu ve yaratıcı Aslan’da, bir yıl boyunca bu konulara ışık tutacak ve geliştirecek. Gösteri dünyası, organizasyonel ve çocuklarla yapılan işler, sanatla ilgili, yaratıcı her türlü çalışma büyük çaplı bir yer kaplayacak hayatta! Başta ateş burçları (Koç, Aslan, Yay) olmak üzere, hemen herkesin enerji ve coşkusu artacaktır. Ancak bu konumun da dikkat edilmesi gereken gölge yönleri var elbette! Aslan risk almakla da ilgili bir burç. Jüpiter ise abartıyı temsil ediyor. Dolayısıyla 12 Ağustos 2015’e dek uç noktada riskli kararlar alma ihtimalimiz var. Fazla iyimserlik, lüks tüketime yüklenme, aşırı cömertlik, israf, egosal sorunların patlaması, eğlence ve zevke dalmak dikkat etmemiz gereken hususlardan. Aslan içimizdeki çocukla ilgilenmeyi, onu duymayı, anlamayı, eğlendirmeyi de ifade ediyor. Jüpiter bu yönlerimizi de abartılı bir şekilde sergilememize neden olabilir.

18 TEMMUZ: VENÜS YENGEÇ’TE!
Yengeç insanı, içindeki kırılganlığı sert kabuğuyla saklamaya, korumaya çalışır. Şimdi bu etkiyle özellikle yakın ilişkilerimizde biraz daha kırılganlaşıp hassaslaşabiliriz. Öte yandan, aile üyelerimiz ve sevdiklerimiz, bağ kurduklarımızla ilişkilerimizin daha iyiye gitmesi, keyifli sosyallikler yaşamamız söz konusu!  Yüzeysel olan ilişkiler yerini derin ve anlamlı olanlarına bırakıyor. Evlilik yolunda adımlar atılabilir.

19 TEMMUZ: ZİHNİMİZ ESİNLER DOLU ve SEZGİSELİZ!
Algımızın, sezgimizin yükseldiği, kavrayışımızın keskinleştiği, ruhsallığın gücünü hissettiğimiz bir gündeyiz. Kendimizi yaratıcı bir şekilde ifade etmemiz kolay. Merkür (Yengeç) – Neptün (Balık) uyumlu açıdalar. Etrafımızda olup biten her şeyin kokusunu almamız mümkün. İç sesimizi dikkate almanın yararını göreceğiz.

20 TEMMUZ: SATÜRN İLERİ GİDİYOR!
23:35 itibariyle Satürn’ün Akrep burcunda ileri harekete geçmesiyle üzerimizden bir yük kalkmış gibi olacak. Özellikle kariyer hedeflerimiz ve amaçlarımıza artık daha rahat ilerliyor olacağız.

22 TEMMUZ: URANÜS GERİ GİDİYOR!
Satürn direkt harekete henüz geçmişken bu kez Uranüs geri saymaya başlayacak! Ancak bu o kadar da rahatsız edecek bir durum yaratmayacak. Bazı girişimleri ağırdan almanın yararını göreceğiz, süreç içinde!

Aynı gün 09:48’de Merkür (Yengeç) – Plüto (Oğlak) karşıtlığı iletişimde bizi zorlamaya başlayacak. 28 Temmuz’da tamamlanacak olan öncü burçlardaki T-Kare  oluşumu yavaş yavaş kendisini hissettirmeye başlıyor! Ancak bu kez etkisi çok ağır değil!

23 TEMMUZ: GÜNEŞ ASLAN BURCUNDA!
Güneş, kendi yönettiği burç olan Aslan’a giriyor. Böylece başta Aslanlar olmak üzere, bütün ateş grubu burçların enerji, coşku, özgüven ve neşesi artıyor. Bir ay boyunca Aslan burcu temaları gündemde olacak.

Aslan burcu insanı, bu dünyaya kendini göstermek, yansıtmak ve kalbinden geçenleri ortaya koymak üzere gelmiş biridir. Sıcaktır, özgüvenlidir. Liderdir ve yöneticidir. Gururlu, cesur, içtendir. Çocuksu yönleri güçlü olan Aslan burcu insanı, her yaptığını dramatik ve dikkat çekici bir biçimde sergileme eğilimindedir. Sadık, cömert, yaratıcı ve dost canlısıdır. Özelliklerini yıkıcı şekilde kullandığında, egosu kibire dönüşür ve herkes ona tabi olsun ister. Yarattığı veya yaptığı şeyler fark edilmez, onay almazsa küsüp içine kapanabilir. Kalbinden geçenleri samimiyetle ortaya koymak yerine, sevilmek, alkışlanmak, onay görmek adına diğerlerini memnun etmeye yönelebilir. İnatçıdır, sırf dikkat çekmek için gereksiz gürültücü ve dramatik tavırlar sergileyebilir. Liderlik özelliğini ortaya koyamadığında sürü psikolojisine kapılma ihtimali vardır.

Bir Aslan burcu insanının kendisine sorması gereken en önemli soru; yaptığı işlerin, sergilediği özelliklerinin gerçekten kendisini yansıtıp yansıtmadığıdır.

26 TEMMUZ: MARS ARTIK AKREP’TE!
Enerji ve hareketin, öfke ve cesaretin temsilcisi Mars, kendi yönetimindeki burçlardan ve güçlü olduğu Akrep’te ilerlemeye başlıyor! Geçmişin karanlıklarına gömülmek durumunda kalmış ne varsa, en diplerden çekip çıkarabilecek bir enerji ile karşı karşıyayız. Dürtülerimizin güçlendiğini, kriz zamanlarında hemen harekete geçebilecek bir enerjiyle dolduğumuzu hissedebiliriz. Mars yeraltını temsil eden Akrep’te izini belli etmeden, alttan alta çalışır. Dolayısıyla hepimiz bu dönemde bir parça gizlenmek, bazı şeyleri gizli tutmak eğiliminde olabiliriz. Hedeflerimize ilerlerken odaklı ve kararlı olacağımız bir döneme girdik. Ancak güç savaşları, mücadelelerle de uğraşmak durumunda kalabiliriz.

27 TEMMUZ: ASLAN BURCUNDA YENİAY
Aslan bilinçle, egoyla ilişkilendirilen bir burçtur. Eril enerjiyi temsil eder. Dişil enerjiyle bu denli uğraştıktan sonra, eril ile bağlantımıza ışık tutan bir Yeniay deneyimliyoruz. Yeniay, Jüpiter ve Mars ile etkileşim içinde. Bu da bize gösteriyor ki, artık hayatımızda bir şeylere inanıp güvenmeli ve ileriye daima ileriye bakmalıyız. Geride bıraktıklarımız geride kaldı. Şimdi kalbimizi yeniden umut ve iyimserlikle doldurmak için dinlenmeye, adeta nadasa almaya, hatta bolca da eğlenmeye gülmeye ihtiyacımız var. Atılımlar sonradan peşi sıra gelecek… Kalbimizi sevgi ve ışıkla dolduracak aşklar bize neşe ve mutluluk verecek. Aslan yaratıcılığın sembolüdür. Gerçek yaratıcılık ise kalpten gelendir. Kalbimizi devrede tuttuğumuz sürece hepimiz yaratıcıyız. Aslan burcundaki Yeniay ile yüreğimizi hafifleten, hayatı daha yaşanası ve kolay kılan, içimizi sevinçli pırıltılarla ısıtan her şeyi, herkesi kucaklıyoruz.  Hayatımızdaki tüm özel insanlara şükran duyarak onlara kalbimizi içtenlikle açıp hak ettikleri değeri verdiğimizi gösterme zamanı şimdi!

28 TEMMUZ: VENÜS – PLÜTO KARŞITLIĞI!
Değerlerimiz, değer verdiklerimiz konusunda gerçekçi olmak ve kimsenin bizi ne sevgi ne de evlilik, ortaklık veya para ile ilgili konularda yönlendirmesine izin vermemek durumundayız.

Bu açı, 1 Ağustos 2014’te tamamlanacak olan öncü T-Kare’nin temellerini oluşturması bakımından önem taşıyor. Şu an gerilimli olabiliriz ancak bu durum T-Kare tamamlandığında bizi rahatsız edecek bir boyutta olmayacak. Aksine, şimdiden bu konularda bizi gerçekçi sorgulamalar yapmaya yönelteceği için, ileride kendimize göre, gönlümüze göre bir yaşam planı yaratmamıza yardımcı olacak.

Herkese güzel gecek bir ay, keyifli yazlar diliyorum. Esen Kalın!

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.