Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

EKİM 2014
İHTİYATLA İLERLEMEMİZ GEREKEN BİR AY!

İHTİYATLA İLERLEMEMİZ GEREKEN BİR AY!

Bu ayın ilk iki haftası değişken enerjiler ve iniş çıkışlarla bizi adeta bir roller coaster’a binmiş kadar sersemleteceğe benziyor. Aslına bakacak olursak, geçtiğimiz Eylül başından itibaren, bu ayın enerjileri gerek kişisel hayatlarımızda gerekse de global anlamda, kendini hissettirmeye başladı. Değişken hava koşulları, karışan Orta Doğu, ebola tehlikesi, kaynayan Çin ve Ukrayna, gündemi haftalarca meşgul etti. Şimdi ise, ateş grubu burçlarda Mars’ın harladığı bir Büyük Ateş Üçgeni ve Merkür’ün geri hareketinin ardından iki tutulma ile Uranüs – Plüto karesinin işin içinde olduğu öncü T-karenin yaratacağı sonuçlarla baş etmek durumunda olduğumuz, zorlu ve bir o kadar da meydan okuyan enerjilerle dolu bir ay bekliyor bizi!


Bu ayın anahtar sözcüğü; “tedbir”! Gerçekten de hemen her konuda dikkatle ve tedbirle yol almamız şart!

4 Ekim: Enerjiler değişiyor! Anlaşmazlıkları büyütmeyelim!

Sabah erken saatlerde oluşan Venüs (Terazi)  - Neptün (Balık) arasındaki zorlayıcı etkileşim ile ilişkiler, ortaklıklar veya finansal konulardaki yanılgılar, gerçeğin aynasından yansıyıp gözlerimizin önüne serilebilir. Çok istediğimiz bir ilişkinin, ortaklığın veya yatırımın aslında bize hiç de uygun olmadığını fark edip hüsrana uğrayabiliriz.

Aynı gün 11:05’te Güneş (Terazi) – Plüto (Oğlak) karesinin zorlayıcı etkisi ile sarsılıyoruz. Otorite ile güç savaşları, anlaşmazlıklar, tartışmalar yaşanabilir. Akşama doğru bu tatsız hava artabilir. Meseleleri gereksiz yere uzatıp büyütecek noktaya vardırabiliriz. Bunda elbette 20:02 itibariyle Akrep burcunda geri gitmeye başlayacak Merkür’ün de payı var!

Merkür Akrep’te iken özelimizi kendimize saklamak, ser verip sır vermemek eğiliminde oluruz. Ancak Akrep burcunda başlayıp 10 Ekim’de girdiği Terazi’de 25 Ekim’de sonuçlanacak geri gidişi sırasında, ister istemez bazı konuların açığa çıkması söz konusu olacaktır. Belki de bu süreçte yüzleşmekten ya da dile getirmekten rahatsızlık duyduğumuz bazı konuların yeniden gündeme gelmesinin daha iyi ve onarıcı olacağını farkedebiliriz.

Her “retrograde” hareket “yeniden” etkisi yaratır. Dolayısıyla şimdi hayatımızda yeniliklere yer açmaktan çok, bazı konular üzerinde yeniden düşünüp değerlendirmeler yapmak, kendimizle iletişimimizi güçlendirerek, kendimizden haberdar olmak durumundayız. *

5 Ekim: Gökyüzünde “Büyük Ateş Üçgeni” oluşuyor!

Sabah erken saatlerde  Mars (Yay), Uranüs (Koç) ve Jüpiter (Aslan) ile ateş grubu burçlarda bir kaç gün süreyle etkisini göstercek Büyük Ateş Üçgeni’ni oluşturacaklar. Bu hayatımıza yeni ve taze başlangıçlar, atılımlar getirebileceği gibi, yaratacağı karmaşa yüzünden elimizi kolumuzu bağlayabilir! İyi düşünüp, taşınıp, boyumuzu aşacak riskler almadan hareket etmemiz çok önemli!

8 Ekim: Koç Burcunda Dolunay / Ay Tutulması

13:50’de 15 derece 05 dakika ile Koç burcunda Dolunay fazında bu yılın ikinci Tam Ay Tutulmasını deneyimleyeceğiz. Tutulmanın hemen öncesinde Ay uzunca bir süre kırmızı renk alacağından “Kanlı Ay Tutulması” olarak da nitelendiriliyor. Güneş ile Venüs, Uranüs –Plüto karesini de tetikleyerek gökyüzünde zorlayıcı bir T-Kare oluşturacaklar. Kendimizi aniden radikal değişimler gerektirecek mücadelelerin içinde bulmamız mümkün! 10 Ekim itibariyle Merkür’ün barışçıl ve uzlaşmacı Terazi’de geri hareketine devam edeceği süre içinde denge ve işbirliğini tutturabilme şansına sahip olacağız. “Ben”  ile “Ben ve Diğeri” (Biz)  arasındaki kutuplaşmayı dengelemekle ilgili olan bu tutulma, farkındalığımızı aydınlatacak, eril ve dişil enerjiyi başta kendi içimizde olmak üzere, tüm ilişkilerimizde dengelememiz gerektiğine ışık tutacaktır. Tutulma sırasında Terazi’de sıralanan Güneş, Venüs ve Kuzey Ay Düğümü, hayatlarımıza daha çok sevgi, uyum, barış ve nezaketin girmesi gerektiğine işaret ederken, Güney Ay Düğümünde sıralanan Ay ve Uranüs bizi atılımlara taşıyacak durum ve koşullara götürecek fırsatlara açık olmamız gerektiğine dikkat çekiyor. Böylece harlanan Büyük Ateş Üçgeni, can yakmadan, yıkıcı olmaksızın enerjisini göstermeye başlayacak. Uranüs – Plüto karesinin Venüs ile yakın irtibatı ise, değişime, evrimleşme ve gelişmeye götüren enerjisiyle, hayatımızda özellikle ilişkiler alanında önemli bir dönemece geldiğimizi hissettirecek.

Tutulma, Pasifik Okyanusu ve Kuzey Amerika’nın Batısından izlenebilecek ve diğer bazı ülkeler kısmen de olsa bu önemli gökyüzü olayını izleme şansını bulabilecekler.

10 Ekim: Revize edilen ilişkiler

20:26’da mantık, muhakeme ve algının, iletişimin temsilcisi Merkür geri hareketi sırasında bu akşam yeniden Terazi burcuna girecek. 25 Ekim’e dek ilişkilerimizle ilgili konuları yeniden analiz edip gözden geçireceğiz. Kendimizi bir ilişkinin içindeyken huzurlu, mutlu ve dengede, en önemlisi “kendi merkezimizde” hissedebiliyor muyuz? Paylaşımlarımız nasıl? Sürekli fedakarlık eden, alttan alan ve zede gören taraf mıyız, yoksa kendi isteklerini dolaylı ya da dolaysız dayatan, sürekli talep eden mi? Şimdi içe yönelen zihnimizle duygu ve düşüncelerimizi en rahat şekilde kağıda dökebiliriz. Yazdıkça derinleşecek, derinleştikçe bu konularda bizi rahatsız veya mutlu eden her ne varsa, hepsini daha yakından görebiliyor olacağız.

11 Ekim: İlişkilerde Dalgalanmalar ve Sürpriz Gelişmeler

Venüs (Terazi) ile Uranüs (Koç) 12:09’da karşıt açı içine girerek bizi mevcut ilişkimiz konusunda kararlara götürebilecek bir farkındalık yaratacaklar. Özellikle ilişkilerinde sıkıntı yaşamalarına karşın, değişime direnç gösterip statükoyu korumaya çalışanları oldukça stres altına sokacak bir enerji açığa çıkıyor. Eğer ilişkimiz sağlamsa ufak tefek iniş çıkışlarla bu süreç atlatılabilir. Bazılarımız ise önlerine çıkan ani ilişki potansiyeliyle şaşkına dönüp ne olduklarını anlamadan kendilerini bir ilişkinin içinde bulabilirler. Ancak bu süreçte, gerek Merkür retro, gerekse de ilişkiler Uranyen, yani ani başlayıp bitebilecek, istikrarsız bir enerji yayıyorken, bu duruma pek sıcak bakmamak akılcı olur.

Para ile ilgili konularda da bugün zorlanmalar yaşanabilir. Bugün harcamaktan ziyade, elimizdeki parayı iyi tutup değerlendirmeye bakmalıyız.

14 Ekim: Ferahlamaya çok ihtiyacımız var!

11:32’de gerçekleşecek Venüs (Terazi) – Jüpiter (Aslan) altmışlığı, artık biraz olsun üzerimizdeki yüklerden kurtulmak ve ferahlamak ihtiyacında olduğumuzun göstergesi!  Bu iki iyicil gezegenin uyumlu açıları bize neşe, iyimserlik, sosyallik ve şans verecektir. Mali konularda da aynı şekilde olumlu bir etki alıyor olacağız. Aşırılıklara dikkat edip ölçüyü şaşırmadığımız sürece keyifli bir enerjinin bizi kuşattığını hissedeceğiz.

20 Ekim: Kozmik Sinyaller!

Merkür bu yıl içinde ikinci kez Kuzey Ay Düğümü ile kavuşum içine giriyor. İlki 16 Eylül’de, Merkür Terazi’de direkt hareketteyken gerçekleşmişti. 30 Ekim’de Merkür tekrar direkt harekete geçtikten sonra yine aynı kavuşum tekrarlanacak. 16 Eylül’deki deneyimlerimizin benzerlerini hayatımıza çekiyor olabiliriz. Eğer bu kez sorunlarımızı halledemezsek, 30 Ekim’deki son kavuşumda çözme fırsatını bulabileceğiz.

23 Ekim: Güneş ve Venüs Akrep Burcunda!

14:56’da Güneş artık Akrep burcunun karanlık ve dönüştürücü labirentlerinde yol almaya başlayacak. Hepimizin hayatlarında değişim, dönüşüm ve yenilenme zamanı!**

23:52’de ise sevgi ve ilişkinin temsilcisi Venüs de Akrep burcunda ilerlemeye başlayacak. Venüs Akrep’te zararlı olduğu konumdadır. 16 Kasım’a dek ilişki kuruş biçimimiz tutkulu, kontrolcü ve sahiplenici olacaktır. Her şeyi göze alan, “ya hep ya hiç”çi bir tutum ya da güç oyunlarıyla zaman ve enerjimizi çarçur edebiliriz. Karşımızdaki kişiyle hem kaynaşmak, bir olmak ihtiyacındayız hem de bundan müthiş derecede korkuyor olabiliriz.

24 Ekim: Akrep Burcunda Yeniay ve Güneş Tutulması!

00 derece 25 dakikada Akrep burcunda 00:56’da Yeniay ve Parçalı Güneş Tutulması gerçekleşecek. Kanada ve Amerika’da yaşayanlar bu tutulmayı izleme fırsatını bulabilecekler. Güneş Tutulmaları Yeniay’ın oldukça güçlü versiyonlarıdır. Hayatımızda önemli bitişler ve başlangıçlar yaratırlar. Her 19 yılda bir aynı derecede oluştuklarını hatırlayacak olursak, 23 Ekim 1995’te 00 derece ile Akrep’te gerçekleşmiş olan tutulmadan sonra yaşadıklarımızı bir gözden geçirelim. Hangi konularda hayatımızda dikkat çekici değişimler yaşadık acaba? Benzer temaların yeniden hayatımıza girmesi mümkün. Şimdi yine Akrep’te ve Venüs ile kavuşumda deneyimlenecek tutulma, sevginin ve dürüstlüğün gücü, aşk, gerçekler ve dişil enerjilere ışık tutarken, ilişkiler veya ortaklıklarda, ya da finansal konularda saklanan, gizlenen meselelerin başımıza dert olabileceğine dikkat çekiyor. Yaşanabilecek krizler le hayatımızda önemli evreleri atlayıp geride bırakmış olacağız.

25 Ekim: Merkür’ün geri hareketi sona eriyor!

Merkür, Kuzey Ay Düğümüne çok yakın bir noktada, Terazi’deki geri hareketini bitirerek durağanlaşıyor. Karşımızdakini, an’da olarak, can kulağıyla dinlemenin önemini anlıyoruz. Bir hafta kadar daha Merkür’ün gölgeleriyle baş etmek durumunda kaldıktan sonra hayat normal akışına dönmeye başlıyor.

26 Ekim: Yaz Saati Uygulamasının Sonu: 04:00 a.m

12:42’de ise, Mars güçlü konumda olacağı Oğlak burcuna giriyor. Başarıya götürecek bir motivasyon alıyoruz. Hedeflerimize ulaşmak için azim ve sabırla, adım adım emek sarf etmeye başlıyoruz. Karamsarlaşmadığımız taktirde, karşılaşabileceğimiz krizleri en iyi şekilde yönetebilme becerisine sahibiz.

30 Ekim: Merkür son kez Terazi’deki Kuzey Ay Düğümü ile kavuşumda!

Merkür her Kuzey Ay Düğümü ile kavuştuğu günde aile bireyleri veya yakın arkadaşlarımızla önemli konuları konuşmak, görüşmek gibi deneyimler, kaçınılmaz bir biçimde, önümüze çıkar. Eğer bu konuları daha önce konuşmuş ve bir neticeye varamamışsak şimdi toparlama, başarı kazanma zamanı gelip çattı demektir.  

Herkese iyi bir ay, sağlık, huzur ve mutluluk dolu günler diliyorum. Esen Kalın!


*Merkür’ün geri gidişine ilişkin ayrıntılı bilgileri, 29 Eylül – 05 Ekim 2014 haftasına ilişkin yazımda bulabilirsiniz.

** Akrep burcuna ilişkin bilgileri, ilgili hafta yayınlanacak yazımda bulabilirsiniz.

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.