Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

HAZİRAN 2015
YENİ BİR AY, YENİ BİR VAROLUŞ BİÇİMİ!

YENİ BİR AY, YENİ BİR VAROLUŞ BİÇİMİ!

Bu ay Yay burcundaki Dolunay ile değişimler ve yeni bakış açıları getirerek başlıyor. Güneş İkizler’den Yengeç burcuna geçerken Yaz Soltisti (Yaz Gündönümü) gerçekleşiyor ve Kuzey Yarı Kürede ilkbaharı geride bırakarak yaz mevsimine giriyoruz.


İletişim, mantık, muhakemenin temsilcisi “Tanrıların Habercisi” Merkür, 12 Haziran’a dek İkizler burcundaki geri hareketine devam ediyor olacak. Mars da neredeyse tüm ay boyunca İkizler’de yolculuğunu sürdürecek. Bu ay zihnimiz aşırı aktif, koşuşturmamız çok.

2 Haziran: YAY BURCUNDA DOLUNAY! *
11 derecede Yay – İkizler aksında 19:18’de bir Dolunay gerçekleşiyor. Dolunay, içimizdeki iki farklı kutbu dengelemek üzere, en karanlıklarda gizlenmiş gölge malzemelere ışık tutup aydınlatarak bilincimize çıkaran zamanlardır. Bu dönemlerde aktivitemiz ve tempomuz artar. Bu seferki Dolunay bilgi paylaşımları ve genel anlamıyla iletişimle ilgili olduğu için, yaklaşık iki hafta boyunca muazzam bir bilgi yağmuru altında bunalabiliriz. Bu karmaşa içinde kaybolmayı mı, yoksa sözlerin ardındaki anlama yoğunlaşarak, hayatın bize ne söylemeye çalıştığını mı anlamaya karar vermek bize kalmış.

Yay burcunda deneyimlediğimiz Dolunay bize önyargılı olmamayı, bütün verileri topladıktan sonra adil ve tarafsız bir şekilde karar vermeyi, kendimizi açık ve net bir şekilde ifade etmeyi, karşımızdakini gerçekten dinlemeyi ve bizden farklı düşünenlere saygı göstermenin önemini ifade ediyor. 

Dolunay ve Yeniay zamanları niyet etme zamanlarıdır; bundan yararlanalım. Hayatımızda neyin olmasına ihtiyaç hissediyorsak ona niyet edelim!

5 Haziran: Venüs Aslan burcunda!
Venüs’ün Aslan burcuna girmesiyle birlikte, daha çok keyif alabileceğimiz, sosyalliğimizin artacağı, sevgi ve ilişkilerde daha sıcak, cömert olacağımız güzel bir döneme giriyoruz. Ama bunun için elbette ki öncelikle içimizdeki çocuksu ve neşeli yönlerle temasa geçip, kendimizden mutlu ve hoşnut olarak hayata coşku ve neşeyle katılmamız gerekli!

Venüs Aslan’dayken değerli objeler satın alma eğilimimiz artar. Ancak hemen yarın gerçekleşecek Venüs – Satürn üçgeni, bu etkinin hiç değilse ilk günlerinde bizi disipline edip, çok açılmamızı önleyecektir.

Venüs, 18 Temmuz’a dek Aslan burcunda ilerledikten sonra Başak’a geçecek ve hemen ardından 25 Temmuz’da 0 derece Başakta iken geri harekete başlayıp, 1 Ağustos’ta tekrar Aslan burcuna dönerek, 9 Ekim’e dek burada yolculuğunu sürdürecek. Önümüzdeki bir kaç ay boyunca hayatta bizim için ne önemli, ne değerli, yaratıcılık veya mutlu olmak, sevmek ve sevilmekle ilgili konular bizi meşgul edeceğe benziyor.

12 Haziran: Merkür Direkt harekete geçiyor!
19 Mayıs’tan bu yana İkizler’de geri hareketini sürdüren Merkür, 13 Haziran itibariyle direkt harekete geçecek. Ancak gölge etkilerini bir hafta kadar daha somut bir şekilde deneyimliyor olacağız. O nedenle, özellikle Haziran’ın üçüncü haftasında, iletişimde ve iletişim araçlarında, eğitim, seyahat, ulaşımla ilgili konularda her zamankinden daha dikkatli ve titiz davranmak gerekiyor. Merkür geri giderken 9 Mayıs itibariyle Neptün ile (Balık) zorlu açılar içine girdi. 23 Haziran’a dek, özel veya global anlamda, gizli kalmış bilgilerin ortaya çıkması veya iletişim kazalarının yaratabileceği karmaşalarla karşılaşmamız mümkün. 

Merkür’ün gölge etkilerinin de biteceği zamana dek iletişimde temkinli, dikkatli olmak çok önemli. Gözlemlerde bulunalım, fark edelim ama konuşurken sözlerimizi iyi tartalım.

15 Haziran: Satürn yeniden Akrep burcunda!
15 Haziran’dan 18 Eylül’e dek Satürn geri hareketi sırasında yeniden Akrep burcunda olacak. Hatırlayacak olursak, Satürn Aralık 2014’te Yay burcuna girmiş ve Yay’da ancak birkaç derece kadar ilerleyebilmişti. 15 Haziran itibariyle yeniden Akrep’e geçerek o dönemdeki temaları gündeme getirecek. Hayattaki seçimlerimizi bir kez daha gözden geçireceğiz. Bir çeşit sınav zamanındayız. Yürümeyen, işlerliği olmayan veya içimize sinmeyen durum ya da koşulları yeniden ve bize uygun bir şekilde yapılandırma fırsatını yakalıyoruz. Eğer doğru seçimler yapmış ve doğru yolda ilerliyorsak, bunun teyidini alacağımız bir dönemde olacağımız kesin!

15 Haziran: YENİAY İKİZLER’DE!
Güneş ve Ay, İkizler burcunda kavuşum yaparak Yeniay’ı oluşturacaklar. İkizler iletişim ve haberleşme, kısa yolculuklar ve eğitimle ilgili konuları temsil eden zihinsel bir burç olduğu için, bu alanlarda yeni ve hareketli bir dönem başlıyor. Hayatımızı düşüncelerimiz, sözlerimiz ve edimlerimiz şekillendirir. Ne düşünüyorsak, nasıl hissediyorsak o duygu ve düşüncenin frekansını iletiriz çevremizdekilere de. Mars Yeniay’a çok yakın bir konumda olacak. Dolayısıyla sözlerimizi seçerken saldırganca ve yıkıcı bir ifade kullanmak yerine, sakin ve kontrollü olmak büyük önem taşıyor.

Yeniay bir ay boyunca etkisini gösterir. Romantizmden çok arkadaşlık, sohbet, paylaşılan hobilerin ön plana çıkacağı bir aya giriyoruz. Bu dönem alım satımlar ve taşınmak için de oldukça elverişli gözüküyor.

21 Haziran: Güneş Yengeç burcunda! YAZ GÜN DÖNÜMÜ!
Bugün 19:37’de Güneş Yengeç burcuna girerek astrolojik takvimin ikinci yarısını başlatıyor. Böylece Kuzey Yarı Kürede resmen yaz mevsimi başlamış oluyor. Gündönümü haritaları önümüzdeki 3 aylık dönemin ipuçlarını verir. Bu seferki haritada Ay boşluğa düşmezden hemen önce, Aslan burcunun son derecesinde gözüküyor. Bu durumda önümüzdeki aylarda duygusal anlamda iniş çıkışlar, önemli olmak, gurur, kibir gibi konulara dikkat etmek gerekiyor. Kimi zaman fazla eleştirel, fazla detaycı olunabileceği gibi, kimi zamansa aşırı buyurgan, dikkat çekmeye yönelik davranılabilir.

Güneş’in hava grubu bir burç olan İkizler’den, su gruplarından Yengeç’e girmesi duygusal, hassas, empatik, sezgilerimizin ve aidiyet duygumuzun güçlü olduğu bir dönemin eşiğinde olduğumuza dikkat çekiyor. İkizler’deyken dış dünyayı merakla izleme süreci artık iç dünyaya ve onun ihtiyaçlarına çevriliyor.

24 Haziran: Mars Yengeç’te!
Atılganlık, cesaret, enerji ve inisiyatifin temsilcisi savaşçı Mars Yengeç burcunda düşük olduğu bir konumdadır. 9 Ağustos’a dek Mars Yengeç’teki yolculuğunu sürdürecek. Bu zaman aralığında öfkemizi, arzu ve isteklerimizi doğrudan ifade etmek bizim için zor olabilir. Bilinçaltına atıp bastıracağımız her şey ani patlamalarla ortaya çıkabilecektir. Savaşma veya mücadele etme tarzımız duygusal sömürü, surat asma, suçlu hissettirme şeklinde görülebilir. Öfkemizi ifade ederken duygusallaşıp dağılabiliriz.

Hepimize hayırlara vesile olacak bir ay, iyilikler güzelikler diliyorum. Esen Kalın!

* Dolunay ile ilgili ayrıntılı bilgileri 01-07 Haziran 2015 tarihli haftalık yazımda bulabilirsiniz.

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.