Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

OCAK 2016
"YENİ", ZORLU ENERJİLERLE GELİYOR!

"YENİ",  ZORLU ENERJİLERLE GELİYOR!

Ocak ayına toplumsal ve kişisel alanda önemli değişiklere yol açacak iki zorlu etki damgasını vuruyor. İlki Uranüs – Plüto, diğeri ise Satürn – Neptün karesi! Sinodik, yani kavuşumla start alan hareketlerine birlikte başlayan bu gezegenler, zamanla ileri geri hareketleri ve farklı hızları nedeniyle tam açı içine giriyor veya uzaklaşıyorlar. Bu ay etkileşimleri çok belirgin! Hayatımızda ciddi testlerden geçeceğimiz, dayanıklılığımızın ve sabrımızın ölçüleceği bir dönemdeyiz. Uranüs – Plüto karesi, 2011’den bu yana devrede. Toplumsal konular, toplumsal bilinç, haklar, özgürlükler, yeniden yapılanmalarla ilgili güçlü bir enerji yaymaya devam ediyor. Satürn – Neptün karesi ise, 2015 sonu itibariyle kendini hissettirmeye başladı. Temelde birbirine zıt iki prensibi temsil eden bu gezegenlerin macerası, 1989’da Berlin Duvarının yıkılması ile başlamıştı. Eski’nin köhnemiş sınırlarının (Satürn) çözülmesi (Neptün) olarak bu enerjiyi deneyimledik. Şimdi gerçekleştirdikleri son kare açıyla (küçülen kare) birbirlerinden uzaklaşmazdan önce, hayatlarımızdaki bizi “daha iyi”ye götürecek önemli ve nihai değişimleri yaratmak üzere, ivme veriyorlar.


Öyle görünüyor ki 2016’da gerek bireysel, gerekse de global anlamda pek çok meydan okumalar ve değişim dönüşümlerle baş etmek durumunda kalacağız.

Ocak Ayının Önemli Dinamikleri:

01 Ocak : Dengesiz Enerjiler!

Ayın, daha doğrusu yılın ilk gününe, Uranüs – Plüto karesinin istikrarsız ve sarsıcı enerjisiyle merhaba diyoruz! Bugün iç dengemizi tutturmamız bir hayli zor!

02 Ocak : Parlak Fikirler!
İletişim, mantık ve muhakemenin temsilcisi Merkür, Kova burcunda yol almaya başlıyor. Pek çok renkli ve parlak fikir üretebilir, hızlanan düşüncelerimize sözel olarak yetişmekte zorluk yaşayabiliriz. Geleneksel kalıplardan uzaklaşarak farklı ve ilerici düşünme, meselelere objektif bakma eğilimimiz güçleniyor. Bir düşünceden diğerine atlayabildiğimiz için ifadede kopukluklar, teorilerde kaybolma gibi sıkıntılar yaşanabilir. Kova’daki yolculuğu başlar başlamaz 5 Ocak’ta Merkür geri harekete geçerek 9 Ocak’ta yeniden Oğlak’a girecek.  25 Ocak’a kadar geri hareketini sürdüren Merkür,  direkt olarak ilerlemeye başladığında  14 Şubat’ta yeniden Kova burcuna girecek.

03 Ocak: Dürtülerimiz Güçleniyor!
16:34 itibariyle savaşçı Mars, yöneticisi olduğu burçlardan Akrep’e giriyor. Harekete geçme enerjimiz güçleniyor ve daha kararlı, cesur olacağımız bir sürece giriyoruz. İstenilen bir şeyin peşinden takıntılı bir şekilde gitme, manipülatif stratejiler kurma, arzu ve istekleri dayatma gibi gölge yönlerini de deneyimlememiz mümkün. Bu enerjiyi kendimizi yeniden harekete geçirme, güçlendirme bağlamında olumlu kullanabilirsek adeta bir yenilenme, tazelenme yaşayabiliriz.

Mars’ın Akrep’teki serüveni 7 Mart 2016’ya dek devam edecek.

05 Ocak: Sessizliğin Sesi!
Merkür’ün olağan geri gidiş süreçlerinin ilkine giriyoruz. İletişim, ulaşım, ticaret ve eğitim alanlarında geri gidişin yansımalarını güçlü bir şekilde hissedeceğiz. Hayat, bu ayın son haftasına dek yavaşlayacak. İletişim kanalları dışa kapanırken, içsel süreçlerimiz güçlenecek. Hepimizin biraz kendi sessizliğimize çekilip iç dünyamızla temasımızı arttırma ihtiyacımız yükselecek. Merkür’ün temsil ettiği konularda yeni adımlar atmak yerine, elimizdeki mevcut konuları değerlendirip toparlamak daha iyi sonuç verecektir. Her geri hareket, bitirilmemiş işlerin tamamlanmasına imkan veren fırsat dönemleridir.

08 Ocak: Merkür yeniden Oğlak Burcunda!
Merkür geri hareketine henüz geçmişken tekrar Oğlak burcuna geçiş yapacak. 11 Aralık’tan bu yana, Merkür Oğlak’tayken almış olduğumuz kararları yeniden ciddiyetle gözden geçiriyor, atlanmış bir konu varsa düzeltmeye bakıyoruz. O dönemde kariyerimiz ve yaşam yolumuz, hayattaki önemli seçimlerimizle ilgili almış olduğumuz kararları sorguladığımız bir süreç başlıyor.

İlişkilere Dikkat!
Aynı gün Yay burcunda Satürn ile Venüs kavuşum içine giriyorlar. Tam Yeniay öncesi yaşanan bu kavuşum, tüm ilişkilerimize verdiğimiz değere ve önceliklerimize dikkat etmemize işaret ediyor. Bugün para ile ilgili konularda da dikkatli olmak ve değerli herhangi bir şey satın almamaya çalışmak yerinde olacaktır.

10 Ocak: Oğlak Burcunda Dönüşüme zorlayan bir Yeniay!
03:32’de Güneş ile Ay, Oğlak burcunda kavuşum yaparak Yeniay fazını oluşturuyorlar. Yeniay’ın Plüto ile de bir kavuşumu var. Oğlak, kariyer ve yaşamdaki belli başlı seçimlerimizle (evlilik gibi) ilgili konuları temsil eder. Bu konularda şimdi yeni bir sayfa açma, bazı mevzuları dönüştürme zamanı geldi! Yeniay öncesinde gerçekleşen Merkür retrosu ve 7 Ocak’ta geri gitmeye başlayan Jüpiter, bizi ilerlemekten alıkoyan her ne varsa onları artık elimine etme zamanının geldiğine işaret ediyor. Uranüs’ün Yeniay’la kare açısı, son 4 yılın karmaşa ve türbülansını yeniden tetikleyip gündeme taşıyabilir!

20 Ocak: Güneş Sürprizlerle Dolu Kova Burcunda!
Bir ay boyunca Güneş “beklenmeyeni bekle” diyen bir enerji eşliğinde Kova burcunda parlamasını sürdürecek. Ekip çalışmasının, arkadaşlığın, toplumsal ve entelektüel konuların ön plana çıkacağı bir dönem başlayacak.

22 Ocak: İlişkilerde Zorluklar, Bunalma!
Bugün ağzımızdan çıkan her sözcüğe, kendimizi nasıl ifade ettiğimize çok dikkat edelim. Geri giden Merkür  ile Plüto’nun kavuşumu, konuşmalarımızın karşımızdakiler üzerinde bırakacağı izlere dikkat çekiyor.  Aynı açıyı 19 Aralık’ta da deneyimlemiştik. 30 Ocak 2016’da Merkür direkt harekete geçtiğinde yeniden böyle bir etkiyle yüzyüze geleceğiz.

23 Ocak: İlişkilere yaklaşımımız ciddi ve gerçekçi!
Sevgi, ilişki ve finansın temsilcisi Venüs, bu akşam itibariyle Oğlak burcuna giriyor. İş, kariyer ile ilgili konular öncelik kazanıyor. Öte yandan ilişkilerde sorumluluk alıp önemli, ciddi adımlar atılabilir. 18 Şubat’a dek devam edecek olan bu süreçte, sevgiyi emek emek ürettiğimiz ve geliştirdiğimiz, ya da benzer şekilde işimizde emek sarfedip başarılı olduğumuz taktirde kendimizi değerli ve iyi hissedeceğiz.

24 Ocak: Aslan – Kova Aksında Dolunay!
Toplumsal platformda bizden beklenenler (diğerlerinin ihtiyaçları)  ile kalbimizden geçenler (kendi ihtiyaçlarımız) arasındaki dengeyi tutturmakla ilgili bir Dolunay bekliyor bizi!

25 Ocak: Merkür ileri gitmeye başlıyor!
Dolunay’ın ardından Merkür direkt harekete geçecek. Ancak yaklaşık bir hafta kadar daha gölge dediğimiz olumsuz yönlerini güçlü bir şekilde hissettireceği bir zaman dilimine giriyoruz. Yeni adımlara hazırlanalım ama en iyisi bunları hayata geçirmek için Şubat ayını bekleyelim!

31 Ocak: Dikkat; kontak atabilir!
Bu ayı zorlu enerjilerle kapatıyoruz. Merkür ile Uranüs son kez kare açı içine girerek zihnimizin devrelerini adeta ateşe verecek. Eğer kendimizle bireysel olarak yeterince ilgilenmemiş, ihtiyaçlarımıza kulak vermemişsek, iyice zorlanabilir, kendimizi hüsrana uğramış hissedebiliriz.

Şubat ayının hemen başında Merkür direkt hareketteyken Chiron ve Jüpiter ile önemli etkileşimleri olacak. Bunlar sayesinde biraz olsun nefes alacak, daha rahat yol alabileceğiz.  
Hedeflerimiz ve yaşam yolumuzla ilgili zorlu bir ayı geride bırakıyoruz. Esen Kalın!

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.