Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

MART 2016
RADİKAL DEĞİŞİMLER ZAMANI!

RADİKAL DEĞİŞİMLER ZAMANI!

Biri başında, diğeri sonunda olmak üzere iki tutulmayla bu ay bir hayli olaylı ve hareketli geçeceğe benziyor. Zaman zaman kendimizi halsiz, herhangi bir şey yapmaya mecalsiz hissetsek de, durum ve koşullar bizi zorunlu olarak harekete geçirecek.


Tutulmaların yanı sıra, Jüpiter - Satürn karesinin Plüto ile etkileşimi ve Satürn'ün geri gidişi de bizi önemli değişimlere taşıyacak.

Balık burcunda Güneş, Neptün, Ceres, Chiron ve Güney Ay Düğümünden oluşan ciddi bir gezegen birikimi var ve ay boyunca bu stelyum tetiklenip duracak. Geri giden Jüpiter'in Balık'taki bunca gezegen birikimine karşıt açı yapması yüzünden sorunlardan kaçıp saklanmak isteyebilir veya diğerlerinin bizim dertlerimize çare olacağı düşüncesiyle onlardan çok fazla şey bekleyebiliriz.  Satürn'ün Balık-Başak aksına yapacağı kare açıyla da, olan biten her şeyden kendimizi sorumlu tutup suçluluk duygularıyla boğuşmamız mümkün.

Sonuç olarak, kişisel doğum haritalarımızda Balık - Başak ve Terazi - Koç akslarının olduğu alanlarda ciddi anlamda olaylar, değişimler yaşayacağımız bir dönemdeyiz.

Bu Ayın Önemli Dinamikleri
05 Mart : Merkür Balık Burcunda!
"Tanrıların Habercisi" Merkür, bugün itibariyle düşük konumda olacağı Balık burcuna geçiyor. Detaylarla meşgul olan Merkür, bilgileri toplar ve tarafsız bir şekilde iletir. Ancak, Balık burcundayken tarafsız düşünme özelliğini yitirerek aleyhine olabileceği korkusuyla bazı bilgileri çarpıtır hatta diğerlerinden saklar. Gölge kullanımıyla bu konum dedikoduya eğilim, dikkatsizlik, ayrıntıları atlama, kafa karışıklığı ve  kararsızlık verebilir.

Merkür'ün Balık burcundaki serüveni 23 Mart'a dek sürecek.

06 Mart: Mars Yay Burcunda!
İyimser, hevesli ve inançlı hareket etme eğilimimizin güçleneceği, eğlenmek, gülmek, yeni yerler keşfetmek, yeni konular öğrenmek isteyeceğimiz bir sürece giriyoruz. Ancak bu süreçte Merkür'ün de Balık'ta ilerleyeceğini düşünecek olursak, evde sakin bir şekilde kendi kendimize kalmakla dış dünyaya açılarak sosyalleşmek arasında gelgitler yaşayabiliriz. Ancak her şartta daha sessiz ve iç yolculuklara yatkın olma ihtimalimiz yüksek.  Her şeyi geleceğe havale etmek, rehavet içinde olmak, boyumuzu aşacak işlere girişmek, enerjimizi çarçur etmek, patavatsız ve düşüncesiz davranmak ise bu konumun gölge yönlerinden! Mars'ın Yay'daki yolculuğu, geri hareketiyle birlikte, 28 Mayıs'a dek sürecek.

09 Mart: Balık Burcunda Güneş Tutulması!
03:54'te 18 derece Balık burcunda bu yılın ilk Güneş tutulmasını deneyimliyoruz. Her Güneş Tutulması, güçlendirilmiş bir Yeni Ay'dır aslında ve bize benliğimizle daha derinden ilgilenme, kendimizi anlama ve değerlendirme fırsatı sunar. Yeni başlangıçlara ve bitişlere taşır. Bu kez Ay, Dünya'ya en yakın olduğu konumda (perigee) iken gerçekleşiyor olacak. O nedenle yeryüzü kabuğu ve ve ruhlarımızda ciddi anlamda sarsıntılar yaratacak. Tutulma yalnızca Endonezya ve batı Pasifik kıyılarından izlenebilmesine karşın, etkileri gerek kişisel hayatlarımızda gerekse de global anlamda çok güçlü olacak. Aynı derecede ve yine Balık burcunda 1997 yılında bir Güneş Tutulması gerçekleşmişti. O dönemlere dönüp baktığımızda ne gibi olaylardan geçtiğimizi ve bu seferki tutulmanın hayatımızda neyi ön plana geçireceğini anlamamız mümkün.

Tutulma sırasında değişken burçlarda tam yedi gezegen birden sıralanıyor. Bu durum yeni bir döneme hazırlanırken bir çeşit bütünlenme, adapte olma ve geçmişi şifalandırma sürecinden geçtiğimize işaret ediyor. Şimdi durma ve bekleme zamanı değil; ancak iç dengemizi bozmamak adına, ihtiyatla harekete geçme zamanı! Başak burcunda geri giden Jüpiter, Güneş Tutulmasına karşıt açı yaparak hayata daha geniş bir açıdan bakmamızı sağlayarak anlayışımızı genişletiyor. İçgörülerimizin, farkındalığımızın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlıyoruz.

12 Mart : Venüs Balık Burcunda!
Venüs'ün Balık burcuna girmesiyle birlikte değişken burçlarda bir T-Kare oluşacak. Buna ek olarak Uranüs ile Plüto da kare açı içerisinde olacaklar.

Balık burcundaki bunca yoğun enerjinin, bizi günlük hayatın gereklerinden geriye çekmemesine çalışmakta yarar var. Zaten biz ne kadar kaçmak istesek de, olayların bizi harekete geçmeye sürükleyeceği anlaşılıyor. Venüs, 6 Nisan'a dek Balık burcunda kalacak. İç dengemizi, kendi değerlerimizi korumaya çalışalım ve kimsenin bizi duygusal ya da maddi anlamda suistimal etmesine izin vermeyelim.

16 Mart:  Jüpiter - Plüto Üçgeni!
11 Ekim 2015'te aynı enerjiyi deneyimlemiştik. Şimdi Ekim'de yaşadıklarımızın ya da aldığımız kararların yeniden gözden geçirilme zamanı gelmiş olabilir. Özellikle iş, eğitim veya yurt dışı ile ilgili konularda bazı ayarlamalara gitmemiz mümkün.

20 Mart: İLKBAHAR EKİNOKSU/Astrolojik Takvimin Başlangıcı
Bugün Güneş Koç burcuna giriyor ve böylece astrolojik yeni yıl başlıyor! Bu seferki ekinoks çok önemli ve etkin. Venüs, Neptün, Chiron, Ceres, Merkür ve Güney Ay Düğümünden oluşan Balık burcundaki stelyum, halen çok güçlü bir akor veriyor. Geri giden Jüpiter ise, bu gezegen birikimine karşıt açı yaparken, Satürn ile Mars ve Uranüs ile Plüto da etkileşim içindeler. Bu tabloyla her şeyin istediğimiz gibi gitmediğini düşünüp gerilmemiz mümkün.  İçinde bulunduğumuz koşullara odaklanıp durumu değerlendirelim. Zarar görmemek adına, kendimizi zora sokacak işlere kalkışmamaya bakalım. Dikkat ve tedbir anahtar sözcüklerimiz olsun. Kendimizi güvende hissettirecek anlaşmalar yapalım kendi kendimiz ve diğerleriyle!

22 Mart: Merkür Koç Burcunda!
Merkür'ün Koç burcuna girmesiyle birlikte Balık'taki gezegen birikimi yavaş yavaş çözülmeye başlıyor. Merkür Koç'tayken meseleleri kişisel algılama, ben merkezci düşünme söz konusu olabilir. Ancak daha hızlı, spontan ve rekabetçi düşünürüz. Yeni düşüncelerin, yeni yolların peşine düşeriz. Merkür 6 Nisan'a dek Koç burcunda ilerleyecek. Bu süreçte aceleye getirilmiş kararlardan, birden alevlenip tartışmaya dönebilecek konuşmalardan kaçınalım. Kendimizle temasımızı güçlü tutup gerçek düşüncelerimize kulak verelim, an'da olalım ve karşımızdakini gerçekten dinleyelim.

23 Mart : Jüpiter (Başak) - Satürn (Yay) Karesi
Bugün gökyüzünde arka arkaya iki önemli etkileşim gerçekleşecek. Bunlardan ilki 12:15'teki Jüpiter - Satürn karesi!

Bu açının verdiği etkiyle günlük rutinimizi nasıl yaşadığımıza ve hedeflerimizi gerçekleştirmemize yardımcı olacak, içinde kendimizi rahat hissedeceğimiz bir düzeni kurup kurmadığımıza dikkat ediyoruz. Sağlık ve ekonomik durumla ilgili olarak da dikkatli olmamız gereken bir dönemdeyiz.

Jüpiter - Satürn karesi, 26 Mayıs 2016'da tekrar gerçekleşecek. Şimdi gereken önlemleri alıp kendimize uygun bir sistem kurmadığımız taktirde, Mayıs sonunda daha zorlanarak bu işi halletme yoluna gideceğimiz görülüyor. Öte yandan, doğru adımları atmışsak, hayatımızda güzel gelişmeler bekleyebileceğiz.

23 Mart: Terazi Burcunda Ay Tutulması!
12:15'de gerçekleşen Jüpiter - Satürn karesinin ardından 14:00'te Terazi burcunda bir Ay Tutulması gerçekleşecek. Ay tutulmaları Dolunay'ın çok daha güçlü bir versiyonudur. Korkularımız ve karanlık yönlerimizle birlikte sezgilerimiz ve içgörülerimiz de açığa çıkar; kendimizin daha çok farkında oluruz. Bu tutulmanın ilkbahar ekinoksunun hemen ardından, zodyaktaki "yeni başlangıçları" temsil eden Koç burcunda gerçekleşmesi, ilişkiler alanında ciddi anlamda bir değişim ve yenilikler zamanına işaret ediyor. 27 Eylül 2015'te aynı aksta bir başka Ay Tutulması deneyimlemiştik. O dönemde özellikle ilişkiler (aynı zamanda ortaklıklar ve para) ile ilgili konularda almış olduğumuz kararların şimdi bizi hangi noktaya taşıdığını gözlemliyoruz.  Nerede ve hangi koşullarda risk alarak daha inisiyatifli ve güvenli bir şekilde adım atmak, nerede daha uzlaşıya ve işbirliğine açık ve biz bilinciyle davranmak durumunda olduğumuzu anlıyoruz. Kendi kendimize ve diğerlerine karşı olabildiğince dürüst davranmalı ve gerçekten ne istediğimize karar vermeliyiz. Zaten öncü burçlardaki beş gezegenle hiç bir şey yapmadan oturup kalmamız pek mümkün değil!

25 Mart: Satürn Durağanlaşıyor!
12:00 itibariyle Satürn Yay burcunda geri gitmek üzere durağanlaşıyor. Kendimizi bir miktar enerjisiz, bir şeyler yapmaya gönülsüz hissedebiliriz. Yeni fikirler ya da görüşler bize yorucu gelebilir. Yine de bu enerjiyi olumlu anlamda kullanmak mümkün. Bunun için yalnızca biraz yavaşlayıp, gelecekle ilgili doğru adımlar atıp atmadığımızı kontrol edebilme imkanımız var.

Mart ayının hepimizi güzel gelişmelere, olumlu değişimlere taşıması umuduyla. Esen Kalın!

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.