Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

TEMMUZ 2016
YAKIN İLİŞKİLERDE SICAKLIK ve DUYGUSAL TATMİN İHTİYACI!

 YAKIN İLİŞKİLERDE SICAKLIK ve DUYGUSAL TATMİN İHTİYACI!

Temmuz, ilişkiler bağlamında bizi oldukça etkileyecek bir Yeniay ile başlıyor. Bir ay boyunca yakın ilişkilerimizde özen, ilgi ile mutlu ve güvende hissetmek ihtiyacımız yüksek olacak. Bu ay Haziran'a oranla daha sakin ve az çalkantılı geçecek gibi gözüküyor. Özel hayatımıza, yakın ilişkilerimize odaklanacak, içimize sinmeyen, bize uygun olmayan ilişkilerden özgürleşeceğiz. Özellikle ayın ilk yarısında duygularımız, duygusal ihtiyaçlarımız ve ev hayatımıza yoğunlaşacağız. Ay boyunca Yengeç (anne) ve Aslan (çocuk) gibi duygusal ve kişisel burçlardaki vurgu güçlü olacak.


04 Temmuz:  YENGEÇ Burcunda hassas bir YENİAY!
14:01'de 12 derece Yengeç burcunda, ilişkileri ve duygusal güvenlik modellerimizi gündeme taşıyan bir Yeniay gerçekleşecek. Yeniaylar taze başlangıçları temsil eder. Bu seferki Yeniayla ilişkiler konusunda duygusal anlamda yeni bir safhaya geçmemiz söz konusu. Yeniay sırasında Venüs ve Merkür Yengeç'te, Mars Akrep'te ve Neptün, Chiron ve Güney Ay Düğümü de Balık  burcunda yer alacaklar. Su burçlarındaki bu yoğunluk bizi daha derin bir anlayışa ve içimizdeki dişil yönlerle bütünlenmeye götürecek. Ruhsal gelişimimiz açısından gökyüzündeki bu kombinasyon oldukça güçlü ve etkin. Su burçları alma, yansıtma ve bırakmayı öğrendiğimiz deneyim alanlarıdır. Bu Yeniay'da Chiron ile birlikte 6 gezegen birden su gruplarında bulunuyor. Haziran sonundan 22 Temmuz'a dek sırasıyla Venüs, Merkür ve Güneş, Akrep'teki Mars ve Balık burcundaki Chiron bir Büyük Su Üçgenini oluşturacaklar. Böylece kalbimizi sevgiye, kabule, eski yaralarımızı şifalandırmaya açabileceğiz. Yeniay'ın Oğlak burcundaki Plüto ile karşıt açısı var. Dolayısıyla ilişkilerdeki iletişim sorunlarının üstesinden gelmek, krizli konuları temizleyip arıtmak durumunda olacağız. Kendimizi baskı altında, taktik ve stratejilerle oyuna getirilmiş ya da güç savaşlarının ortasında hissedebiliriz. Gerilimi körükleyecek davranışlarda bulunmak yerine, sakinliğimizi koruyarak bu büyük dalganın içinden çıkabileceğiz.

05 Temmuz: İletişime Dikkat!
Merkür - Neptün etkileşimi, bugünü yanlış anlama ya da anlaşılmalara, alınganlık ve hassasiyetlere açık kılıyor. Olabildiğince net ve açık olmakta, gelen bilgilerin tarafsız bir kaynaktan olup olmadığını kontrol etmekte yarar var.
Öte yandan, sanat, müzik, resim, edebiyat veya dans gibi yaratıcı konularla ilgilenmek için enerjiler çok uygun.

12 Temmuz: Venüs Aslan'da!

Başta Aslanlar olmak üzere ateş burçlarının tümünün (Koç, Aslan, Yay) çekiciliğiyle birlikte organizasyon ve liderlik yeteneğinin, cömertlik ve harcama kapasitesinin arttığı bir döneme giriyoruz. Bugün 08:33 'te başlayıp, 6  Ağustos'a dek  devam edecek bu süreçte, fark edilmek, beğenilmek, onaylanmak ihtiyacımız artacaktır.  Sevgimizi cömertçe ve içtenlikle göstermek, keyifli sosyallikler yaşamak, yaratıcı yönlerimizi sergilemek için elverişli bir dönemdeyiz.

14 Temmuz: Merkür Aslan Burcunda!
Bugün 03:46 itibariyle, etkileyici, samimi ve esprili konuşup yazarak kendimizi dürüst ve sıcak bir şekilde ifade edip, yaratıcı yönlerimizi ortaya koyacağımız bir süreç başlıyor. Neşeli sohbetler, sanatsal veya çocuklarla ilgili etkinlikler yapabiliriz. 31 Temmuz'a kadar devam edecek olan bu dönemde fazla buyurgan, otoriter bir konuşma şeklimiz olabilir; buna dikkat edelim. Bugün Merkür ile Ceres arasında gerilimli bir açı oluşacak. O nedenle konuşmalarımızda özellikle çok özenli olmaya bakalım. Farkında olmadan kırıcı veya kibirli ifadeler kullanma ihtimalimiz var.

20 Temmuz: Oğlak - Yengeç Aksında Dolunay

Dolunaylar işe yaramayan, bizi yolumuzdan alıkoyan her ne varsa onlardan özgürleşmeyi getirir. Oğlak burcunda 01:56'da 27 derece Oğlak burcunda gerçekleşecek Dolunayla iş, kariyer ve hayattaki seçimlerimizle ilgili konular gündeme gelecek. Aldığımız sorumluluklar, attığımız adımların ne kadar gerçekçi ve bize uygun olup olmadığını anlayabileceğiz. Buna göre aile veya iş hayatımızda engelleyici ya da içimize sinmeyen koşullarda değişiklikler yapmamız gündeme gelecektir.

Kendi duygusal ihtiyaçlarımızla toplumsal platformda bizden beklenenler, görev ve sorumluluklarımız, ev ile iş hayatımız arasındaki dengeyi bulmak durumundayız.

22 Temmuz: Güneş Aslan Burcunda!

12:30'da Güneş kendi yönetimindeki Aslan burcuna, yani en parlak dönemine adım atıyor. Hayatın coşkusunu, neşesini hissedip, aşkla, güler yüzle, oyuncu taraflarımızla hayata yaklaşacağımız bir aylık bir dönem başlıyor.  Davet ve organizasyonların artacağı, nişan ve düğünlerin coşkulu kalabalıklarını kucaklayan bir zamana giriyoruz.  

30 Temmuz: Uranüs geri gitmek üzere durağanlaşıyor ve Merkür Başak Burcuna geçiyor!
Uranüs, 00:06'da 24 derece Koç burcunda geri gitmek üzere durağanlaşıyor. Kişisel düzeyde bunu hayatlarımızda hissetmesek bile, global anlamda bazı konularda başlangıç enerjisinin biraz yavaşladığını görebiliriz. Öte yandan iç görülerimiz derinleşecek. 21:18'de ise bu kez iletişim, haberleşme, mantık ve muhakemenin temsilcisi Merkür yine kendi yönettiği burçlardan ve güçlü konumda olacağı Başak burcuna geçiş yapıyor. Merkür Aslan'dayken cesur, hatta gözükara  kararlar alabiliyorduk. Ancak şimdi Başak'tayken daha dikkatli, temkinli, titiz ve seçici olacağız. Bunda Başak'ın endişeli, detaycı, kusur bulmaya yönelik ve çabuk vesveseye kapılabilen yapısının payı büyük.

Herkese iyi bir ay diliyorum. Esen Kalın!

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.