Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

EKİM 2016
KARIŞIK BİR AY!

KARIŞIK BİR AY!

Ekim ayına Yeniay'ın verdiği ivme ve Jüpiter'in olumlu etkileriyle başlıyoruz. Ancak, bu ay Uranüs - Plüto karesinin son esintilerini de taşıdığından, gerek kişisel hayatımızda gerekse de global olarak radikal değişimler, kitlesel olaylar ve krizli durumlara açık.


Bu Ayın Önemli Dinamikleri
01 Ekim: Terazi burcunda Yeniay!

03:11'de Terazi burcunda ve Jüpiter ile kavuşum halinde bir Yeniay gerçekleşiyor. Yurt dışı, hukuksal konular, yabancılarla yapılan işler, seyahatler, eğitim, basın, yayın medya ile ilgili güzel gelişmeler yaşayabileceğiz.
Ayrıca bugünün enerjisi sevgi ve ilişkilere romantizmin rengi katarken, yaratıcılık ve vizyon isteyen her türlü sanatsal girişimleri destekleyecek.

06 Ekim: Mars (Oğlak) - Jüpiter (Terazi) Karesi!
Sabırsız Mars'ın, Jüpiter ile gerilimli açısı, ilişkilerde birikmiş sorunları ateşlemeye çalışacaktır. Neyse ki bu etki bugünle sınırlı. Bir kaç gün sonra Mars'ın alevli enerjisi Balık burcundaki Neptün ile söndürülmeye aday!

07 Ekim: Merkür Terazi Burcunda!
ve Güneş (Terazi) - Plüto (Oğlak) Karesi!
10:55 itibariyle daha adil ve eşitlikçi bir yaklaşımla kendimizi karşımızdakinin yerine koyacak şekilde bakabileceğimiz, barışçıl enerjilere sahip bir süreç başlayacak. Özellikle 22:33'te  gerçekleşecek Güneş - Plüto karesinin yakıp kül edebilme kapasitesini yatıştırması bakımından bu çok önemli!

11 Ekim: Merkür - Jüpiter Kavuşumu!
12:45'de Terazi burcunda Merkür ile Jüpiter enerjilerini birleştirecekler. İlişkilerimizde birbirimize kulak vermenin, anlamanın ne denli önemli olduğunun farkına varacağız. Dengeli ve uzlaşıcı düşünüp kendimizi yeni bilgilere, öğrenmeye açacağız. Olayları hem detaylı hem de bütünsel olarak algılama imkanımız olabilecek. Hem sosyal hem de profesyonel yaşam açısından olumlu gelişmelere açık olacağımız bir gündeyiz.  

13 Ekim: Merkür (Terazi) - Mars (Oğlak) Karesi!
23:59'da gerçekleşecek bu etkileşim, iletişimde sakin ve dikkatli olmamıza işaret ediyor. Kendimizi güvende hissetmediğimiz durumlarda öfke yükselebilir. Tartışmacı, sivri dilli veya sinirli olabiliriz.

15 Ekim: Güneş (Terazi) - Uranüs (Koç) Karşıtlığı!

İstikrarlı ve sakin kalmayı başarmak bugün pek kolay değil. Kontrolümüz dışında ani, beklenmedik olaylarla adeta cereyan çarpmışa dönüp zorunlu olarak değişmek durumunda kalabiliriz! Heyecanlı, huzursuz, sabırsız, her şeyi kendi bildiği gibi yapmak isteyen tavrımız ilişkilerde sorun yaratabilir. Büyük kararlardan önce mutlaka enine boyuna düşünmeli sonra harekete geçmeliyiz. Hayata serinkanlı ve olumlu bakmaya çalışalım.

16 Ekim: Koç Burcunda Dolunay!
07:24'te 23 derece Koç - Terazi aksında bir Dolunay deneyimliyoruz. Her Dolunay bir kutuplaşmaya ışık tutar. Şimdi Koç - Terazi aksında, "Ben - Sen" dengesini bulmaya çağıran bir enerjiyle karşı karşıyayız. Koç yeni başlangıçlar, girişimcilik, cesaret ve bağımsızlık temalarını içeren savaşçı bir ruhu temsil eder. Terazi ise, zıtlıklara karşın birarada olabilmeyi, uyum, denge, işbirliğini, diğerlerinin görüşlerine ve haklarına saygılı olmayı, barışı ve huzuru. Dolunay sırasında Koç burcundaki Ay'ın hemen yanı başında Uranüs ve Eris yer alacaklar. Dolunay'ın bizi duygusal anlamda değişimlere zorlayan enerjisini güçlü bir şekilde hissedecek ve gereksiz yüklerden hızlı bir şekilde kurtulacağız.

18 Ekim: Venüs Yay'da!
Yay burcunun yöneticisi olan Jüpiter 9 Eylül'den bu yana Terazi burcundaydı ve 10 Ekim 2017'ye dek büyütecini Terazi burcunun konularına tutarak dikkatimizi bu alana yöneltmeye çağırmıştı. Bugün itibariyle Terazi'nin yöneticisi Venüs'de Yay burcunda ilerlemeye başlayacak. Astrolojide "karşılıklı ağırlama" denen bu durum, birbirlerini güçlendirici ve destekleyici olacaktır. Güzel gelişmeleri, yepyeni fırsatları kucaklayabileceğiz.

19 Ekim: Mars - Plüto Kavuşumu!
Çok önemli bir dönüm noktasına geldik. Dün başlayan karşılıklı ağırlama konumunun iyicil etkilerinin ardından, bugün 14:22'de Oğlak burcunda gerçekleşen Mars - Plüto kavuşumu, bir dizi olayın tetikleyicisi olacaktır. Bunların bazılarını özel ya da genel anlamıyla hayatımızda üstü örtülü veya açık seçik şekilde görecek, bizzat deneyimleyeceğiz.  

20 Ekim: Merkür (Terazi) - Uranüs (Koç  Karşıtlığı!
Zihnimizin aşırı uyarıldığı, enerjimizin dağınık olduğu  bir gündeyiz. Çarçabuk dolduruşa gelebiliriz. Tartışmacı kişiler ve zorlayıcı ortamlardan kaçınmamız gerekiyor. Günlük planlarımız, dışımızdaki nedenlerle değişime uğrayıp sinirlerimizi bozabilir. İyi düşünmeden kararlar almaktan sakınalım. Yoğun zihinsel enerjimizi yaratıcı konulara yöneltmekte yarar var.

23 Ekim: Güneş Akrep Burcunda!
02:45 itibariyle Güneş bir aylığına yoğun, derin, tutkulu, azimli ve güçlü istekleri olan Akrep burcunun konuğu oluyor. Dolayısıyla ölüm, doğum, dönüşüm ve gücün sağlıklı kullanımı konuları önümüzdeki dönemin temaları!

24 Ekim: Merkür Akrep Burcunda!
Daha sezgisel ve derin düşüp, derinden kavrayacağımız , aklımızın derin sondajlara yönelik çalışacağı bir döneme giriyoruz. 13 Kasım'a dek devam edecek bu sürecin gölge yönleri ise, takıntılı düşünceler, zehirli ya da öldürücü ifade tarzı, sabit fikirlilik olarak özetlenebilir. Bu enerjiyi kendimizin kötü diye niteleyip beğenmediğimiz yönlerimizi ıslah edip arıtarak dönüştürmek veya diğerlerinin dönüşümlerine yardımcı olmak şeklinde kullanabiliriz.

26 Ekim: Venüs (Yay) - Neptün (Balık) Karesi!
Aşk hayatımızda veya genel anlamıyla tüm ilişkilerimizde karmaşa veya belirsizliklerle mücadele etmek durumunda olduğumuz bir gündeyiz. Aşırı idealizm ile karşı tarafı gözümüzde büyüttüysek, objektifliğimizi bozan sis perdesi ortadan kaltığında hayal kırıklıklarıyla yüzleşmek durumunda kalabiliriz.

27 Ekim: Güneş - Merkür (Terazi) Kavuşumu!
Yazılı veya sözel olarak kendimizi rahat bir şekilde ifade edebiliyoruz. Düşüncelerimizi dürüstçe ortaya koyabilir, adil yaklaşımlarda bulunabiliriz.

30 Ekim: Venüs - Satürn Kavuşumu (Yay)
İlişkilerde ciddiyet, sorumluluk duygusu, gerçekçi yaklaşım ön planda!

Olumlu yönüyle, bir ilişkiden ne beklediğimizi, neyi isteyip istemediğimizi anlamayı sağlayan bu enerjiyle, mevcut ilişkiler olgunlaşarak daha sağlam ve kalıcı bir platforma oturabilir. Gölge yönüyle ise, kısıtlayıcı bulduğumuz bir ilişkinin içindeysek, mesafe ve soğukluk duygusuyla depresif bir moda çekilebiliriz.

Herkese iyi bir ay, güzel günler diliyorum. Esen Kalın!

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.