Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

KASIM 2016
SİZ HALA DEĞİŞMEDİNİZ Mİ?

SİZ HALA DEĞİŞMEDİNİZ Mİ?

Kasım ayına damgasını vuran bir kaç gökyüzü olayı var yalnızca! Kişisel gezegenlerden Merkür, Venüs ve Mars bu ay içinde burç değiştirecekler. Böylece tempomuzla birlikte hayatın ritmi değişecek, daha direkt adımlar atacak, önemli kararlar alacağız. Bu arada, Jüpiter (Terazi), Uranüs (Koç) ile karşıt açı içine girerek Plüto (Oğlak) ile zorlayıcı bir T-Kare'yi oluşturarak, bizi sevgi, ilişkiler ortaklıklar bağlamında ister istemez radikal değişimlere taşıyacak. Bütün bunların dışında Neptün, Balık burcunda Güney Ay Düğümü ile tam açıyla kavuşum içine girecek. Böylece algı ve sezgilerimiz inanılmaz bir biçimde keskinleşirken, hayatı algılayış biçimimiz de farklılaşacak. Ceres ise, geri hareketi sırasında Koç burcundaki Uranüs ile yakın kavuşumda olacak ve dolayısıyla Koç burcundaki Chiron ile de etkileşim içine girecek. Bu durumda, ilişkiler konusunda ciddi değişimler, karşımızdaki kişinin bireyliğini ve farklılığını kabullenme sonucunda gerçekleşecek muazzam bir şifalanma yaşanması da mümkün olacak.


Bu Ayın Önemli Astrolojik Dinamikleri:
03 Kasım: Merkür - Plüto uyumlu açıdalar!

Zihnimizin derin, yoğun ve sorgulayıcı çalıştığı bir dönemdeyiz. Araştırma, analiz yapmak, önemli kontratlar, anlaşma, sözleşmeler imzalamak için şartlar çok destekleyici, zira muhakeme gücümüz yüksek. Geçmişte bıraktığımızı sandığımız konuların tekrardan üzerinden geçmemiz mümkün.

09 Kasım: Mars Kova Burcunda!
08:51'de hareket ve enerjinin temsilcisi Mars Kova burcuna geçiyor. Bizi kısıtlayacak,  ya da bireyliğimiz, özgürlüğümüz üzerinde baskı yaratacak kişi veya ortamlara tepkili olabiliriz. Grup çalışmaları, toplumsal çalışmalar, organizasyonlar içinde yer almak, ideallerimiz için mücadele etmek isteyebiliriz.

12 Kasım: Venüs Oğlak / Merkür Yay Burcunda!
07:53 itibariyle Venüs'ün Oğlak burcuna girmesiyle birlikte sevgi ve ilişkilerde ciddiyet, sorumluluk duygusu, temkin ön plana geçiyor. Gerçekçi, sağlam, adım adım inşa edeceğimiz ilişkiler kurmak isteyeceğiz. Yolunda giden bir ilişkimiz varsa işi ciddiyete dökebiliriz. Öte yandan başarmak en önemli konu haline gelebilir. Bir ilişkiyi başarmak veya kariyer hedeflerimizi başarmak, kendimizi bir şey yaptığımız zaman değerli ve önemli hissetmek eğiliminde olabiliriz. Saygınlık, statü, maddi güvence arayışı belirginleşebilir. 8 Aralık'a dek, bu enerji kendini güçlü bir biçimde hissettirecek.

Aynı gün, 17:40'da Merkür Yay burcuna geçecek. Akrep'in derin ve yoğun çalışan, her şeyin altında başka bir şey arayan yorucu döneminden sonra, Yay'daki Merkür ile zihnimiz daha iyimser çalışacak. Meselelere geniş bir açıdan bakabilecek, ancak bu kez de ıvır zıvır her şeyi merak edip öğrenmek isteyerek dikkat ve enerjimizi çarçur edebileceğiz. Merkür'ün Yay'daki yolculuğu 3 Aralık'a dek sürecek.

14 Kasım: Boğa - Akrep Aksında bir Süper Dolunay!
19:53'te 22 derece Boğa burcunda, güçlü bir süper  Dolunay gerçekleşiyor. Her Dolunay bilinçaltında gizlenmiş malzemelere ışık tutar ve duygusal gel gitler yaratır. Bu kez Ay yeryüzüne en yakın olduğu konumda iken gerçekleşeceği için (perigee), salt yeryüzü kabuğu üzerinde değil, bunu ruhumuzun derinliklerinde de Dolunay'ı oldukça şiddetli bir şekilde hissedeceğiz.

Boğa dişil, Akrep ise eril enerjiyi temsil eder. Bu Dolunayda her iki enerjiyi harmanlayarak dengelemenin önemini anlıyoruz. Dolunay sırasında Güneş, Uranüs ve Ceres ile 150'lik açı içinde olacak. Neptün ise Güney Ay Düğümüyle kavuşum içinde yer alacak. Bu tablo, güç savaşları ve kutuplaşma yerine aradaki dengeyi bulma, kriz yerine huzur, maddi ve manevi kaynaşmanın değerine dikkat çekerken, daha büyük bir gerçekliğe uyanmayı da getiriyor.

Boğa burcundaki Güneş'in yöneticisi Venüs ve Akrep burcunun yönetici gezegeni Plüto, Dolunay zamanı Oğlak burcunda yer alacaklar. Bu durumda, yolunda giden ve bizi güçlendiren her ne varsa onları elimizde tutacak ve işe yaramayanlardan özgürleşerek yolumuza devam edeceğiz.

22 Kasım: Güneş Yay burcunda!
00:22 itibariyle Güneş bir aylığına Yay burcununda parlayacak. Başta Yay'lar olmak üzere, tüm ateş gruplarının enerjisi yükselecek. İyimser duygularla geleceğe umutla bakabileceğiz.

25 Kasım: Jüpiter (Terazi) / Plüto (Oğlak) Karesi /
Venüs (Oğlak) - Plüto (Oğlak) kavuşumu
Venüs (Oğlak) - Jüpiter (Terazi) Karesi!

Gökyüzünün en hareketli olduğu günlerden birindeyiz.
Öncelikle 02:00'de Jüpiter ile Plüto karesi gerçekleşecek. Bu bir seri kare açının ilki olacak. Bundan sonrakiler Mart sonu ve Ağustos başında etkinleşecekler.Bu güçlü enerjiyi olumlu bir biçimde hayatımıza entegre etmeye çalışmak durumundayız. O yüzden de mutlu olabilmek adına arınmaya, değişim ve dönüşüme teslim olmaya, üzerimize olumsuzluk olarak çöken her yükten kurtulmaya niyet ederek işe başlamalıyız. Tedbir ve doğru stratejiler çok işe yarayacaktır.

14:50'de Venüs, Plüto ile kavuşum içine girecek. Bu muazzam enerjiyle salt ilişkilerde değil, maddi konularda da kendimizi güvende hissetmek ihtiyacında olacağız. İlişkilerde bastırılmış ama uzun zamandır kaynayan yaralar iyileştirilmek, dönüştürülmek üzere su yüzüne çıkabilir. İşbirliği ve anlayış içerisinde olmanın büyük yararını göreceğiz.

16:44'te ise Venüs, bu kez Jüpiter ile kare açı içerisine girecek. Hedeflerimiz konusunda aşırı iyimser bir yaklaşım içinde olup olmadığımızı sorgulayacağız. Bir anlık hevesle sonradan pişman olacağımız yükümlülükler altına girmekten kaçınmamız gerekiyor. Yeme içme dahil, her konuda aşırılıklara dikkat edelim.


29 Kasım: Yay burcunda Yeniay!
18:19'da 7 derece Yay burcunda bir Yeniay meydana gelecek. Bilindiği üzere, her Yeniay taze başlangıçlar, yepyeni girişimler, adeta bir resetlenme getirir. Yay burcu, tıpkı glifindeki ok gibi, gelecekle ilgili konulara, umut ve beklentilere işaret eder. Şimdi korkulara teslim olma zamanı değil, geleceğe umutla bakma ve ilerleme zamanı başlıyor artık!

Herkese iyi bir ay, güzel günler diliyorum. Esen Kalın!

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.