Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

MAYIS 2018
VADESİ DOLMUŞ OLANI ANLAMA

VADESİ DOLMUŞ OLANI ANLAMA

Küçülen ay fazındayız. Akrep dolunayının etkisi varlığını sürdürüyor. Akrep ‘’ölüm, veda’’ demektir. Köklü değişimleri temsil eder. Bırakmamız gerekenleri bırakma zamanı! Tüm gündemler vadesi dolmuş olanı anlamaya çağırıyor.


7 Mayıs Pazartesi Merkür- Pluto Karesi ‘’Alıştığımızın ötesinde bir dünya’’
Merkür, iletişim ve bilgi aksını yönetir. Pluto, akrebin ruhunu taşır, büyük değişim ve dönüşüm süreçlerinin temsilcisidir. Hayata bakış açımız, onunla iletişim kurma şeklimiz, onun bizim önümüzde açtığı pencere bazen öyle bir yerden, öyle bir etki uyandırır ki alıştığımızın ötesinde bir dünyanın varlığını hatırlamadan işin içinden çıkmak mümkün olmayacaktır.

8 Mayıs Salı Venüs- Neptün Karesi ‘’Sizin olan sizdedir’’
Venüs, sevgi, alma- verme ile ilgilidir. Neptün, Tanrının iklimini temsil eder. Yoğun bir şefkat! ‘’Bir şey, her şeydedir. Her şey, bir şeydedir. Her şey, her şeydedir.’’ Bu kare bizden büyük resmi görmemizi istiyor. Giden bütüne, gelen bütündendir. Bazen tüm hesaplara koca bir çizik atmak gerekir. Kalbinizin yolundan gidiyorsanız, sizin olan sizdedir ve mutlaka size gelir.

9 Mayıs Çarşamba Güneş- Jüpiter Karşıtlığı ‘’Korkunun ve öfkenin ötesinde bir yer’’
Güneş, kendimizi ifade yeteneğimiz, yaşamla kurduğumuz bağ, bizde olanın bu bağlantı ile yaşama aktığı yerdir. Jüpiter, akrepte ve retro, bize korkunun ve öfkenin ötesinde bir yerin varlığını hatırlatıyor. Orası bizim cehennemimiz! O cehennemin farkında olmadan, cenneti yaşamanın yolu yoktur. Cehennem, ondan korkup kaçmamız için değil, onu okuyup anlamamız ve bu bilinçle yarını inşa etmemiz için! Yarın, kartalın kanatlarında saklıdır. Kartal, varlığını başlatanı anladığında varlığından tüm yaşama akacak ve tüm yaşamla onurlandırılacaktır.

12 Mayıs Cumartesi Merkür- Mars Karesi ve Güneş- Pluto Üçgeni ‘’Fikir ve zikir’’
Mars, bizim enerji santralimizdir. Fikir, zikri içinde barındırır. Fikre hakim olan, zikre de hakim olur ve o, neyi neyle beslediğinin, neyden nasıl beslendiğinin, tüm bu sürecin nasıl işlediğinin bilincindedir. Pluto, köklü değişimlerin gezegenidir. Yaşama düşen ışığa (Güneş) etki ediyor. Her eylem, bizim o eylem içindeki duruşumuzla güç kazanır. Tüm bunlar ne için? Anlayarak adımlar atma zamanı… Yavaşlamak, hızlanmaktan daha büyük bir cesaret gerektirir.

13 Mayıs Pazar Merkür- Uranüs Kavuşumu ve Merkür Boğaya Geçiyor ‘’Onu var edeni okuyan kişiler’
Uranüs, özgürlüğün ve geleceğin ruhunu taşır. Gelecek bizde (bugünde) bilgi olarak kayıtlıdır. O kaydı açma ve okuma zamanı! Tüm kuralların dışına çık! Üzerine düşen her neyse onu yaptığından emin olmadan bunu başaramazsın! Kurallar, bilinç seviyesi yükseldikçe değişir. Her bir üst aşamaya, bir alt aşamada anlamını bulmuş deneyimle gelinir. Deneyim, onu var edeni okuyan kişiler için değerlidir ve insan bunu başardıkça zenginleşir. Merkür boğaya geçmesiyle keyif, konfor ve güven arayışı başlıyor.

15 Mayıs Salı Boğa Yeniayı ve Uranüs Boğaya Geçiyor
Boğa ‘’çiftçi’’ arketipi ve ‘’besleyici inek simgesi’’ ile bilinir. Sadakatin burcudur. Toprağın ruhunu taşır. Ne ekersen onu biçersin! Akrep dolunayı, sahip olduklarımızı tekrar bir gözden geçirmemizi istemişti. Şimdi gerçekten değerli olan ile yolculuğumuz devam ediyor. Akrep dolunayında sekizinci ev vurgusu vardı. Ayağımızın altından halının çekildiği bir deneyim! Şimdi boğa yeniayını, dokuzuncu evi vurguluyor. Önümüze bakma zamanı!

Boğa bizi ikizler burcunda onuncu ev vurgusu taşıyan Venüs’e götürüyor. Toplumsal değerler! Bu kavramlar içinde bir cevap arıyoruz. Venüs, yeniay haritasının başak burcundaki yükseleni ile kare yapıyor. Bilgi dağarcığımızı ve yaşam pratiklerimizi sorguluyoruz. Herkes, herkesi ve her şeyi sorguluyor. Herkes, her şeyi biliyor! Bizim bu hengame içinde kendimize ait olanı bulmamız gerek!

Düzenleyici Merkür, Uranüs ve Mars’tan etki alıyor. Merkür- Uranüs kavuşumunu hatırlayın! Geleceğin bilgisi! Gelecek, korku ve öfkenin ötesinde gerçek gücüne ulaşır. Yükselmenin yolu budur! Aşağı çekilmek de bu eşikte mümkün olur. Benim önümde duran ve benim bunu aşmamı sağlayan! Ya bilinçli olarak var edersiniz ya da bilinçsizce yok edersiniz. Var ettiğiniz yarınınız, yok ettiğiniz kendinizden çaldığınız, ötesine geçtiğinizse zenginliğiniz olur. Tüm yolculuk, tüm deneyim bunun içindir. Bilinçle yarına tohumlar ekmek… İşte yeniayın anlatmaya çalıştığı!

Uranüs’ün boğaya geçmesiyle, yedi yıldır deneyimlemekte olduğumuz ateşin sırrı, yerini onun kapı açtığı toprağın sırrına bırakıyor. Hareket, cesaret gerektirir. Cesaret, tek başına yeterli değildir, strateji ile beslendiğinde, güç halini alır. Strateji geçmiş ile geleceği buluşturan anın bilincinde yol almakla ilgilidir. Güven anlayışı yıkılıyor. Krizleri fırsata çevirmek, kriz olarak tanımladığımız sürecin onun ötesine geçip dışarıdan bakabilmek ve dinamikleri başka bir boyuttan görebilmek ile ilgilidir. Tam da buradayız!

16 Mayıs Çarşamba Mars Kovaya Geçiyor ‘’Yarının inşası’’
Mars, yüceldiği oğlakta, bizi eylemlerimizin sorumluluğunu almaya çağırdı. Bu bilinçle adım atanlar, değerli bir yolculuğun kapılarını araladı. Mars- Satürn ve Mars- Pluto kavuşumu ile önemli bir temizlik yapıldı. Ölümün soğuk nefesini ensenizde duymuş olabilirsiniz. Ona yakın durabildiğiniz kadar değerini bulur hayat! Bu yakınlık, vazgeçiş değil, daha derin bir kökleniş içindir. Bitiştir başlangıca yer açan! Ateşin gücüne (Mars) hakim olmak! Ya seni yakar ya seni ısıtır. Azı karar, çoğu zarar! Çıplak elle tutamazsın, teknik geliştirmeyi gerektirir. Mars’ın kovaya geçmesiyle kartalın kanatları, geleceğin kapıları açılıyor. Gerekli teknik donanımı geliştirmiş olanlar, yarının inşasını sağlayacaklar. Gelecek, bilincin ürünüdür. Bunun temelleri atılıyor. Özgürlük, onun ne anlama geldiğini bilmeyenler için ateşten gömlek, onu anlayanlar içinse kalbin ateşidir.

18 Mayıs Cuma Merkür- Satürn Üçgeni ‘’Hassas bir tartı’’
Satürn, sorumluluk demektir. Merkür- Satürn üçgeni neyin sorumluluğunun bize ait olduğunu, neyin sorumluluğunu almamız gerektiğini hatırlatıyor. Ne bir eksik ne bir fazla! Satürn, terazide yücelir. Hassas bir tartı, kararını bulmamızı sağlar. Bizden tam da bu isteniyor.

19 Mayıs Cumartesi Venüs Yengece Geçiyor ‘’Saklı olanın bulunma zamanı’’
Venüs, sevgi, almak- vermekle ilgili demiştik. İkizlerde daha çok sevilen, alınan- verilen fikirler idi. Şimdi yengeç bizi en derine götürüyor. Her şeyin başladığı yere! Duygular… Yeni bir döngü başlıyor. Daha derin, daha yoğun! Bu bizde bir şeyleri harekete geçiriyor. Yenilenen bir yolculuk! Su elementindeyiz. Su, insanın kaynağa, öze dokunuşudur. Su üçlüsünün ilk burcu! Aile, anne, atalar, doğduğun topraklar, genetik kodlar, aile programı… Suyun akmasına izin verin. Su, bilgidir. Akan su berrak olur. Yaşam, bilgi akışıdır. Her şey bilgidir. O bilgi, bizim tarafımızdan derinleştirilir ve yönlendirilir. Şimdi bu derinleşme ve hatırlama yolculuğu içindeyiz. Romantizmin tadını çıkarın. Hissetmek güzeldir. Bizi yaşıyor kılan bu tat alma duyusudur. Tadına bakın içinden geçtiğiniz deneyimin… Tatlı, ekşi, acı… Her şey yeteri kadar olduğunda, tam da damak tadımıza uygun olan çeşni ile buluşulmuştur. O bizde saklı ve şimdi saklı olanın bulunma zamanı!

21 Mayıs Pazartesi Güneş İkizlere Geçiyor ‘’Neye ihtiyacımız olduğunu anlamak’’
Güneş, deneyimi aydınlatan bilinçtir. Bu oluşum, ikizler vurgusuyla hayatımıza doluyor. Boğada, keyif, konfor ve güven peşindeydik. Bunu var edecek süreçleri gözden geçirdik. Şimdi ikizlerde, daha farklı olasılıklara açıldı gözümüz! Bilgi her yerde! Doğru bilgiye, doğru yerde! Neye ihtiyacı olduğunu bilen, bu ihtiyacı giderecek olanın yerini de bilir. Tüm bilgi bizde kayıtlıdır. Açıp okumak gerekir. Neyin nerede olduğunu biliyorsak, önceliğimiz neye ihtiyacımız olduğunu anlamak olacak gibi gözüküyor. İletişim kurduğumuz hep parça, bütünü içinde barındırır. Bunu anladığımızda, kapılar açılır.

23 Mayıs Çarşamba Merkür- Neptün Sekstili ve Merkür- Jüpiter Karşıtlığı ‘’Yaşamın saklı gücü’’
Merkür- Neptün sekstili bizden hayalgücümüzü, hayallerimizi gerçekleştirmek için kullanmamızı istiyor. İmkansız diye bir şey yoktur, imkan sağlayacak potansiyeller vardır. Merkür- Jüpiter karşıtlığı abartıdan kaçınmamızı ve madalyonun iki yüzünün de farkında olarak durduğumuz yere bakmamızı istiyor. Planlar, her şeyin planlandığı gibi olması için değil, plan yaparken zihnin duvarlarının yıkılması içindir. Burada açığa çıkan olasılıklar, yaşamın saklı gücünü harekete geçirir. Engeller, onları engel olmaktan çıkaracak büyümeyi gerçekleştirmek içindir.

24 Mayıs Perşembe Güneş- Mars Üçgeni ‘’Yaşamın ve yaşamda kendimizi getirdiğimiz yerin anahtarı’’
Fikirler, enerji taşır. Tasarlamak, yaratmanın bir parçasıdır. Parçalar bir araya gelerek büyük resim oluşur. Kelebeklerin yaptığı, çiçekleri tozlaştırmaktır. Yaşam binlerce rengi içinde barındırır ve burada oluşan etkileşim, yaşamın ve yaşamda kendimizi getirdiğimiz yerin anahtarıdır. Ne aldın, ne verdin? İşte o kadarsın! Ne kadarına yer açtın, ne kadar ileriye kanat açtın?

25 Mayıs Cuma Merkür- Pluto Üçgeni ve Jüpiter- Neptün Üçgeni ‘’Hayatın sırlı sokakları’’
7 Mayıs’ta açığa çıkan güç, onu inşa eden yolculuk, burada gerçekleşen yüzleşme ya da veda, bizi daha üst bir noktaya taşıyor. Jüpiter- Neptün üçgeni bizi hayatın sırlı sokaklarıyla buluşturuyor. Bazen bir şeyler yapmak gerekir, bazense sadece olana izin vermek ve kaçınılmaz değişimlerin farkına varabilmek… Ok, yay gerilmeden fırlatılmıyor. Yay gerilirken insan, derindeki gücün ne olduğunu hatırlıyor. Mutlak olan tek şey, dur durak bilmez değişim! Her şey, her şeye dönüşür ve mutlaka başladığı yere geri döner. Her şey tam da burada anlaşılır.

26 Mayıs Cumartesi Venüs- Satürn Karşıtlığı ‘’Hissettiklerimizi anlama’’
Sevmek, hissetmekle ilgilidir. Sevmek, aynı zamanda anlamakla ilgilidir. Anlamadan hissedilenlerin, hissetmeden anlaşılanların pek de bir değeri yoktur. Bu karşıtlık bizi hissettiklerimizi anlamaya ve anladıklarımızı hissederek yaşamaya çağırıyor. Toprak su ile, su toprak ile buluşmadan insan kendini yaratamaz. Toprak hakikatin görünen, suysa saklı boyutudur. Suyun toprağa, toprağın suya ihtiyacı vardır. İkisinin birbiri ile olan yolculuğunu ve bu yolculuğun nasıl da muhteşem bir uyum içinde olduğunu anladığımızda kapı açılır. Buradayız.

29 Mayıs Salı Yay Dolunayı ‘’Kadersel bir eşik’’
Yay, yarı at yarı insan olarak karşımıza çıkar. Ateş üçlüsünün son burcudur. Cesaret (koç) ve açık yüreklilik (aslan) giyinilerek buraya gelinmiştir. Akrepte yaşanan suyun en zorlu deneyimi bizi daha yüksek hedeflerin peşine düşürür. Burası hayatın bizim için anlamının değiştiği yerdir. Dolunayda iki zıt tema birbiri ile çarpışır. Güneş (dışa vurulan) ikizlerde yüzeysel ve gürültülü ya da basit ve değerli olur. Ay (içeriden beslenen) yayda küstah ve abartılı ya da inançlı ve adil olur. Bu iki kutba ne kadar bir mesafede durduğumuzun önemlidir. Vurgu ikinci- sekizinci ev aksında, benimsediklerimiz ve uzak durmayı seçtiklerimiz… Bilinçli ve gölge kimliğimiz… Gördüklerimiz ve yüzleşmekten kaçtıklarımız…

Düzenleyici Jüpiter akrepte, birinci evde ve retro, Venüs ve Neptün ile büyük su üçgeni açı kalıbı içinde, duyguların yoğun ve güçlü olduğu bir eşik! Abartıya açık! Yayın ateşli ruhunu dizginleyebilecek bir bilince ihtiyaç var. O zaman ateş yolu açar. Değilse yakar. Büyük resmi görmek, eyleme geçmeden önce durmak ve düşünmek, çözüm odaklı kalabilmek… Venüs- Satürn karşıtlığı etkisini koruyor. Kendimizi gereksiz alınganlıklar içinde bulabiliriz. Birbirimize karşı duyarlılığımızı korumak kolay olmayabilir. Ölçülülük, iç sesimize kulak vermek, soğukkanlılık ve sağduyu görmemiz gerekeni görmemizi sağlayacaktır.

İlişkiler cephesi, önemli çözülmelere işaret ediyor. Alınacaklar alınıyor, verilecekler veriliyor. Hepsi bir bilincin uyanışı adına! Bilincin kanatlarını açması! Kuzey ay düğümü ile güçlü bir üçgen çıkıyor karşımıza, bu dolunay bize kadersel bir eşik atlatıyor. Bilen siler ve yazar, bilmeyenin yazılanı kabul etmekten başka şansı yoktur. Şansı var edecek dinamiklerle iç içe gözüküyoruz.

30 Mayıs Çarşamba Merkür İkizlere Geçiyor ‘’Parçaları bir araya getirme’’
İletişim ve bilgi aksı güç kazanıyor. Her şey yerini buluyor. Daha kıvrak bir zeka, daha açık bir algı, daha parlak ifadeler… Sabırsızlık ve gevezelik güç kaybettirebilir. Çok konuşma değil, yerinde konuşma bizi çok daha iyi noktalara taşır. Reklam ve tanıtım için iyi bir zaman! Algı bulandıracak bir kalabalıktan kaçınalım yeter! Merkür, Tanrılar Habercisi Hermes’tir. Özel mesajlardan bahsedebiliriz. Rüyalarınıza dikkat edin! Tamamen tesadüf eseri olduğunu düşündüğünüz buluşmalar, aslında hiç de öyle olmayabilir. Parçaları bir araya getirme zamanı! Zamanın bulmacası şimdi çözülüyor. Tali yollarda kaybolmayın! En kolay yol, bildiğiniz yol olabilir. Pratik çözümler şans kazandırıyor.

Dosta selam olsun,

Hüseyin Akdağ

Kaynak: www.anneoluncaanladim.com

Bireysel Doğum Haritası Analiziniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz:

0212 274 08 47 / 0544 798 52 07
www.heraakademi.com

Doğum haritası analizimiz ile kim olduğunuzu, dışarıdaki kişinin sizi nasıl gördüğünü, neyin size iyi geldiğini, bunların bir araya geldiklerinde birbirlerini nasıl etkilediğini, sahip olduğunuz potansiyelleri, yakın çevrenizi, ailenizi, iç dünyanızı, aşkın sizin için ne olduğunu, yaşama nasıl hizmet edebileceğinizi, partnerinizden aslında ne beklediğinizi, onunla olmanın size sağladığı fırsatları ve bu durumun sizi karşı karşıya bıraktığı sınavları, yaşamda sizi neye çağırdığını, neyin sizin ufkunuzu genişletebileceğini, iş ve kariyer hayatınızın önemli sırlarını, arkadaşlık ilişkilerinizi, neye teslim olmanız gerektiğini ve ruhsal olarak nereden nereye ilerlemenin önemini bulabilirsiniz.

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.