Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

TEMMUZ 2018
KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURMAK MI AYAKTA ÖLMEK Mİ?

KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURMAK MI AYAKTA ÖLMEK Mİ?

5 Temmuz Perşembe Güneş- Jüpiter Üçgeni ve Merkür- Mars Karşıtlığı Güneş yengeçte, Jüpiter akrepte geri harekette, su üçgeni, bu açı bizi içsel olarak köklü bir değişime çağırıyor. Ev, aile, yuva temalarına mercek tutuluyor. Köklerimiz gündemimizi oluşturuyor. Bu bir yapının temelleri de olabilir, doğduğumuz topraklar da, ailemiz, aile olarak kabul ettiklerimiz de... Jüpiter şu soruyu soruyor: Burada neyin adını koymayı ertelemiş olabilirsin?


Merkür aslanda, Mars kovada geri harekette, ateş- hava karşıtlığı, eylemler ve fikirler, şimdi ve gelecek, sahip olunan ve potansiyel, ben ve biz... Ben kendimi nerede, nasıl ortaya koyuyorum ve bu beni nasıl bir sürecin akışına taşıyor? Bu beni nasıl motive ediyor? Burada neyi görmeyi reddediyor olabilirim? Nerede acele ediyor olabilirim? Nerede hırsım tutkumun önüne geçiyor olabilir?

8 Temmuz Pazar Güneş- Neptün Üçgeni
Güneş yengeçte, Neptün balıkta geri harekette, su üçgeni, mistik sularda kulaç atıyoruz. Neptün, sislerin içine girdiğimiz andır, batın esmasına karşılık gelir. Güneş derindeki gücü anlatıyor. Neptün ruhsal boyut! Yerle gök arasındaki bağlantı! Her şey nerede, nasıl bir ruhsal hikayeyle kendini göstermiş olabilir? Ne kadar geriye giderseniz, o kadar ileriye gitmenin sırrını elde edebilirsiniz. Tarih tekerrürden ibarettir. Bu döngüden çıkmanın yolu, bilinenin dışına çıkabilecek cesareti gösterebilmektir. İşte burada iç sese kulak vermek gerekir. Evren sırlarıyla birlikte sizde, sizinle olan her şeydedir. Ona gözlerinizi açabilir misiniz?

9 Temmuz Pazartesi Merkür- Jüpiter Karesi
Merkür aslanda, Jüpiter akrepte ve retro, bir yanımız parlamak, ortalığa kendini saçmak isterken, bir yanımız fırtınaların içinde, kapana kısılmış hissediyor. Kendi içinde büyümeye kendini açabilir misin? Daha derinden yükselen bir ışıkla hayata sevgini katabilir misin? Kalbini açabilir misin karanlığa? Olmaması, sana bir şeyi hatırlatmaya çalışıyor olabilir? Neyi abartmış olabilirsin? Nerede potansiyelini göz ardı ediyorsun? Nerede acele ediyorsun? Neye kapatmış olabilirsin kendini? Nerede neyi dost kabul etmek sürecin akışına yeni bir yön verme şansı kazandırır? Dost her zaman bizim işlerimizi kolaylaştıran olmayabilir. Orada bizim duracağımız yerin farkına varmamız gerekir. Böylelikle taşlar yerini bulabilecektir. Sizi zorlayanı reddetmeyin, onunla doğru bir tavırda birleşin. İşte bizi genişletecek olan budur. Bakmadığın bir yerden bakmak, görmediğin bir şeyi görmek...

10 Temmuz Salı Venüs Başakta ve Jüpiter Geri Hareketinin Sonu
Canım Venüs, aslandaki tüm samimiyetiyle parladığı, assolist edalarıyla ortalığa hınzır bakışlar fırlattığı bir yolculuğun sonunda düşük konumda olduğu başakta karşımıza Külkedisi olarak çıkıyor.  Venüs bizim değerlerimiz, sevgimiz, buluşmalarımız, bu buluşma içerisindeki süreçlerimiz, uyum yeteneğimiz, denge kurabilmemiz, estetik anlayışımızla ilgilidir. Başak hep daha iyinin peşindedir; halbuki Venüs için güzellik olduğu halin içindedir ve sadece onu açığa çıkarmak gerekir. Daha iyi olanın, senin, olduğu haline kalbini açman olduğunu fark edebilir misin? En kutsal ışık olan emeği önce kendine akıtmaya başlayıp senden yükselenin hayata karışmasına izin verebilir misin? Sende ne varsa etrafında da o oluyor. Sevmek, beklentilerin karşılanması değil, beklentilerin ötesindeki bir deneyimin seni taşıdığı yerle ilgili! Var edeni, var olanı sev ve bu yolculuğun sana armağanı olan saflaşmayı! Her şey yavaş yavaş yerini bulur. Kusur bulma, çözüm bul! Kimsenin işine karışma, işine bak! Seçimlerine saygı duy ve birlikteliğinizi keyifli kılanın ne olduğunun farkına var.

Mart ayından bu yana sürmekte olan Jüpiter geri hareketi sona eriyor. Bir gezegenin geri hareketi, onun temsil ettiği boyutun içe döndüğü yerdir. Jüpiter, inançlar, deneyimler, zenginlik, ufkumuz, büyüme ve genişlemeyle ilgilidir. Geri hareket boyunca bu boyutu daha içsel olarak deneyimledik. Jüpiter akrepteydi, bizi bir şeylerin sonunun geldiğini, bazı şeylerin dönüşmesi gerektiğini, bitişlerin yeni başlangıçlara yer açtığını anlamaya çağırdı. Bırakamadıklarımız, vazgeçemediklerimiz, içinde kendimizi kaybolmuş hissettiklerimiz olurken geride bırakıp önümüze bakabildiklerimiz, yeni bir yolculuğun parlamasına izin verebildiklerimiz oldu. İleri hareket, geride bırakabildiklerimizin armağanını verirken bırakamadıklarımız kendimizi nasıl da boğucu bir kalabalığın ortasında bulacağımızın habercisi oluyor. Kendinize, yolunuza, armağanınız olan tüm bu deneyime, onun size anlatmak istediğine yer açın. Anla ki son yok, bitişler ve başlangıçlar, gelişler ve gidişler, uzaklar ve yakınlar, dün ve bugün, evrenin dansıdır. Bu dansı kendine lütfeder misin?

12 Temmuz Perşembe Venüs- Uranüs Üçgeni ve Güneş- Pluto Karşıtlığı
Venüs başakta, Uranüs boğada, toprak üçgeni, bizi farklı yorumlamalara çağırıyor, alıştığımız ölçütün biraz daha dışına çıkmaya, keyif almaya, gelişim sağlamaya, ayaklarımızı yere sağlam basmaya; bununla birlikte önce gökyüzüne doğru sıçrayıp sonra yumuşacık toprakla buluşmaya, eklemlerinizi yumuşatıp kaslarımızın gücünü keşfetmeye... Daha yumuşak olan, daha güçlüdür. Boş başak dik durur, dolu başak eğik durur. Hayatın güzelliği, bir araya gelerek ürettiklerimiz, buraya birlikte kattığımız, tetiklediğimiz, ilham olduğumuz farklılıklardır. Var olanın ötesine geçenler yaşayacak, var olana sıkışıp kalanlar eninde sonunda vadesini dolduracak. Bizden yaratıcı çözümler bulmamız isteniyor.

Güneş yengeçte, Pluto oğlakta geri harekette, su- toprak karşıtlığı, bazen öyle şeyler vardır ki ne açıklaması mümkündür ne adını koyması ne de bu durumun içinden çıkabileceğiniz bir çözüm yaratması... Bir şey vardır ve sizin sadece bu durumu kabul ederek o korktuğunuz şeyin içinden geçip devam etmeniz gerekir. Karşınıza dikilen çok güçlüdür, onunla savaşamazsınız, herkesi kendi yolculuğunda bırakır, kendi yolunuzda, geriye kalan seçenekler içinde kalbinizin sizi götürdüğü bir seçim yapar ve devam edersiniz. Birgün geriye dönüp baktığınızda gördüğünüz sadece bir dönemeç olur. Duygular çok yoğun ve güçlü olduğunda nefes alamazsınız. Suyu toprak dengeler. Hislerle boyut kazanan gerçekler... Toprağı da su, gerçeklerle beslenen hisler... Güçlenen sezgiler... Cehennemden geçerek kendinizi içinde bulduğunuz cennet... İşte o köprü, kıldan ince, kılıçtan keskin... Safsanız, korku ve öfkenin ötesine varmışsanız, geçersiniz. Bu olgunlaşmaktır.

13 Temmuz Cuma Yengeç Burcunda Parçalı Güneş Tutulması (05:47) (20⁰ Yengeç 47')
Yengeç burcunda gerçekleşen bu tutulma bizi iç dünyamıza, ailemize, yuvamıza, çocukluğumuza götürüyor. Hemen karşısında Pluto duruyor, ebeveyn olmakla çocuk olmak arasında ince bir çizgi, sorumluluğu almakla sorumluluktan kaçarak birilerinin sorumluluğu almasını istiyor olmak, tam da bu yüzden suçlamak... Tutulma haritasında yengeç yükseliyor ve bizi kendisine götüren birinci evdeki Ay, anneler, ebeveynler, çocuklarla ilgili bir gündem veriyor. Derindeki bir şeyin farkına varmamız isteniyor. Ciddi bir eşik, önemli bir yüzleşme... Sorumluluğunu almak varoluşun... Benim üzerime düşen ne? Kötüyü kötü yapan ne? Kötü, onun etkisine girmiş olanları yok ederek ya da etkisizleştirerek etkisizleştirebileceğimiz bir şey mi yoksa görmek istemediğimiz daha derinde bir şey mi var?

Karşıt burç oğlak bizi Satürn'e götürüyor. Satürn, anlayışa karşılık gelir ki burada Uranüs ve Venüs'ün de içinde olduğu bir toprak üçgeni çıkıyor karşımıza, daha farklı, daha toplumsal bir boyut... İşlevini yitirmiş kalıplar, samimiyetini kaybetmiş değerler, yüzeysel ve çözüm olmaktan uzaklaşmış... Sevgisizlik... İlgisizlik... Beslenememe, besleyememe... Yetersizlik... Toplum bir tek bedendir, o bedende var olan her şey, bedenle ilgilidir. Kimse kendini bunun dışına taşıyıp beden içindeki bir şeyi suçlayamaz; çünkü iyileşme böyle gerçekleşmiyor.
Jüpiter ile yaptığı üçgen ile Neptün puslar içinden bize gülümsüyor. Tüm bu karmaşa içinde öyle bir şey var ki... Çok derinde bir şeyleri iyileştiriyor. Yapabileceğin ne varsa onu yap, tüm samimiyetinle, bu yeterlidir, ötesi haddi aşmak olur. Her şey bir anda değişemez, her şey bir anda da gelişmiyor, dün bugüne gebedir, doğum şimdidir, yarın şimdiye ekilir. Büyük resmi görmemiz, yolculuğun farkına varabilmemiz, bunun bizdeki karşılığının ne olduğunu anlayabilmemiz isteniyor.

Haritanın gölge burcu ikizler, bazen yapabileceğimiz en güzel şey bir an için durmak ve akıp giden zaman içindeki tüm hikayelere gözlemci kalarak tarafsızca, iyimize de kötümüze de eşit mesafede durmak ve işaretleri okumak... Her şey başladığı yere döner, her şey başladığı yerden uzanır. Her şeyin başladığı yeri bulmak, oraya dokunabilecek cesareti kendimizde bulmak, korkunun yerine sevgi, öfkenin yerine anlayış koymak, taşların yerini bulmasını sağlayacaktır. Açığa çıkan her şey, iyileşmenin bir parçasıdır.

14 Temmuz Cumartesi Venüs- Satürn Üçgeni
Venüs başakta, Satürn oğlakta, toprak üçgeni, sevgi ve sadakat, anlayış, yaşam şekli, yaşamdaki duruşumuz, kimliğimiz... Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Türk sinemasının o unutulmaz repliğini hatırlamalı: "Sevgi neydi? Sevgi emekti." Burada ince bir çizgi söz konusu! Sevgi kendini hırpalamak, kendini feda etmek, neyin varsa ortalığa saçmak, kendine hiç özel alan bırakmamak da değildir. Satürn, tek başınalık ruhu taşır. Sevgiyi, ilişkiyi sürdürülebilir kılan, tarafların birbirileri için mümkün kıldığı özel alanlardır. Her şeye burnumuzu sokmamayı öğrenmek! Had bilmek! İşte dönemin ruhu! İnsanları kendimize borçlandırıp sonra bize borçlu oldukları için bizim istediklerimizi yapmalarını bekleyemeyiz. İçinden geleni yap, içinden geldiği için yap ve akışın sana anlattıklarına kulak ver. Bu her şey için yeterlidir. Tüm buluşmalar hayatın çok önemli derslerini içinde barındırır. Dersi veren, diplomayı alma yani o sıfatı giyinme hakkı kazanır. Yolculuk budur.

22 Temmuz Pazar Venüs- Jüpiter Sekstili
Venüs başakta, Jüpiter akrepte, toprak- su desteği, sadık kalarak sürdürdüğünüz yolculuk, sizi saflaştırır. Bu saflık fırtınaların içinden geçmenizi ve derindeki bir hakikatin farkına varmanızı sağlar. Engeller, vazgeçmeniz için değil, onlardan büyüyerek özgürleşmeniz içindir. Bu iki iyicilin uyumlu açısı, her ne kadar Venüs güç kaybettiği bir konumda olsa da kalıcı işler yapmak için bize fırsat sağlıyor. Var olan potansiyeli, işlerinizi kolaylaştırmak için kullanma zamanı! Saldırmayın, savunmaya geçmeyin, uzlaşın ve birlikten doğan kuvveti keşfedin!

23 Temmuz Güneş Aslanda (00:00)
Güneş yengeçteki aile, yuva, kökler, atalar, bilinçaltı gibi başlıkların gündemimizi oluşturduğu bir süreçten aslandaki oyun, çocuk, kalp, samimiyet, dürüstlük, kendini ifade, tanınır olma gibi başlıkların gündemimizi oluşturacağı bir sürece geçiyor. Gölgesi egonun aşırı büyümüş halleri, assolist kaprisi, biz kral, kraliçeymişiz de etrafımızdaki herkes tebamızcasına tavırlardır. Kalbini açmak, kalbinden geçeni yapmak, şimdinin potansiyelini harekete geçirmek, eğlenmek, tutkuyla yol almak... Bu mihvalde bir ilerleyiş, parlamamızı sağlayacaktır. İçimizdeki ateşi yakma ve oradan hayata doğru genişleme zamanı...

24 Temmuz Salı Venüs- Neptün Karşıtlığı
Venüs başakta, Neptün balıkta, toprak- su karşıtlığı, bir yanımız sürekli bir şeyler yapma, bir şeyleri daha iyi bir hale getirme çabasındayken bir yanımız neden olduğu haliyle aslında her şeyin ne kadar değerli olduğunun farkına varmak istemiyorsun diyor. "Her şeyimi uğruna ben boş yere mi verdim?" Neden verdin şekerim? Yalvardım mı ben sana ver diye? Vermeyeydin sevgi olmayacak mıydı bu? O zaman sen kendi sevgi anlayışına kendini layık kılabilmek için verdin, ben aracıydım. Bana sordun mu istiyor musun diye? Ne istediğimi sordun mu? Sen ne istedin? İstediğin şeyin bende karşılığı olup olmadığını sordun mu bana hiç? Benim için ne olduğunu sevginin görmeye çalıştın mı? Herkes kendince sever. Kendini sevmeksizin birini sevmek, kendinden çaldığını birisinin kafasına geçirmekten öteye geçemez. İncelikten yoksun... Saklı hesaplar... Öyle bir mesafede durmalıyız ki orada ne sen kaybolmalısın ne de ben kaybolmalıyım. Su akmalı aramızdan, dans devam etmeli, birlikte büyümeliyiz, yapabildiklerimizle, yapamadıklarımızla, hoşgörü ve anlayış ile, haddimizi bilerek, buraya çağrılıyoruz.

25 Temmuz Çarşamba Güneş- Uranüs Karesi
Güneş aslanda, Uranüs boğada, ateş- toprak karesi, bir yanımız kıpır kıpır, bir yanımız bu kıpırtıyı daha sağlam ve farklı temeller üzerinde yükseltmek istiyor. İçimizdeki oyuncu, çocuk, aşık ile içimizdeki deli, dahi, mucit! Elle tutulur gözle görülür bir değişikliğe ihtiyacımız var. Nereden başlayalım?

26 Temmuz Perşembe Merkür Geri Hareketi
İçe dönüp bakma zamanı! Dış dünyaya olan dikkatimiz biraz daha içe dönüyor. İletişim ve haberleşme aksı yavaşlıyor, yeni girdiler değil de yapılmış girdileri ayrıştırma süreci! En son buna benzer bir durumu mart sonu- nisan ortası aralığında yaşamıştık. Bu kez mercek ifadelere tutulmuş durumda! Bu zamanlarda yeni başlangıçlar tavsiye edilmez, ayağımıza takılıp duran işlere öncelik verilir, yeni bir döneme hazırlanmak için zihnimizi boşaltma zamanıdır. Geciken, yarım kalan, yavaş ilerleyen işlerle ilgili bu dönem daha bir netleşmeler sağlanabilir. Bu dönemde her şey kötüdür diye bucak bucak kaçmaya kalkmayın, olan her şey bizde bir şeylerin tamamlanması adına bize bir bakış açısı sunuyor. İki kez Merkür geri ahreketinde ilişki başlangıcım oldu, ikisi de uzun soluklu olmadı; bununla birlikte ikisinde de kendimle ilgili çok şey keşfettim, bunlar sürecin akışında çok daha bilinçli hareket etmemi sağladı. Aman geri harekette bu yapılmaz, şu yapılmaz diye ahkam kesmeyi bırakın ve sadece sürecin size ne hatırlatmaya çalışıyor, bu yolculuğun sizi neye hazırlamaya çalışıyor olabileceğinin farkına varın. O meşhur geri dönüşler tabii ki gündemimizi oluşturabilir; zira her suçlu suç mahalline geri döner, bu bir yerde karmadır ve eksik kalan böylece tamamlanır. Buna helalleşme de diyebiliriz. Açık kalan hesaplar, eninde sonunda onları kapatmamız gerektiğini hatırlatacak olanla karşımıza çıkar. Hesabı kapatalım! Başka türlü yol açılmıyor. Çemberin içine sıkışılıp kalınıyor ve kendini tekrar eden olayların içinde buluyoruz kendimizi!

27 Temmuz Cuma Güneş- Mars Karşıtlığı ve Kova Burcunda Tam Ay Tutulması (23:20) (4⁰ Kova 44')
Güneş aslanda, Mars kovada geri harekette, ateş- hava karşıtlığı, eylem ve düşünce, ne yapmalıyım, neyi anlamalıyıma karşı; bununla birlikte desteklenen bir şeyler yapmak, ha nasıl yapmak, bir ideal doğrultusunda, özgür ve farklı bir bakış açısıyla... Tutku ve samimiyetimizi yitirmeden, acele etmeden, öfke ile kalkıp zarar ile oturmadan... Kendi yerimizi bulmak ve buradan sosyal hayatın bizi genişleten ruhuna uzanmak... Sosyal hayatın dinamikleri içinde kendimizi unutmamak... Bir çocuk kadar saf bir neşeyle buluşmak, anın tadını çıkarmak, kalbimizi dürüstçe açmak ve burada kalbimizin sesine kulak vermek... İçimizdeki vahşi hayvanın farkına varıp onun ehlileşme sürecine yatırım yapmak!
Tutulma Aslan- kova karşıtlığında yaşanıyor, ben ve biz, şimdi ve gelecek, kalp ve zeka... Gündeme damgasını kare açı ile Uranüs ve tutulma düzenleyicisi Satürn vuruyor. İkisi arasında gerçekleşen toprak üçgeni dikkat çekiyor. Uranüs deprem etkisidir, köklü değişimleri anlatır. Köklü değişimlerden bahsedebiliriz. Yeni bir yapı kuruluyor ve bizim bu yenilenen yapı içinde yerimizi bulmamız gerekiyor. Karmanın Efendisi Satürn geri harekette, ertelenmiş dersler! Haritada koç yükseliyor, savaşçı ruh, düzenleyicisi Mars geri harekette ve karmayla ilgili olan güney ay düğümü ile kavuşum halinde, bu durum savaşçı ruhun zarar gördüğü bir yerden geçtiğini gösterir, kovanın gölgesi olan kibri aşmamız gerekiyor. Baskın bir şekilde kime ne yapacağını söylemekten, her şeyi biliyormuşuz da kimse bunu anlamıyormuş gibi davranmaktan, kendimizi kurtarıcı ilan etmekten ya da bir kurtarıcıya işaret etmekten vazgeçmek...

Her şey oldukça içsel deneyimleniyor. Bastırılmış öfke tetikleniyor, yıkıcı bir ruh hali içinde bulabiliriz kendimizi, hem camiyi hem kiliseyi yakabiliriz, temkinli olmakta fayda var. Öfke baldan tatlıdır da bu işin bir de sonrası var! Farklı bakış açılarına ihtiyacımız var ve bir yolsa çizdiğimiz o yolda olmanın sorumluluğunu almaya! Yarınımızı yarattığımız bir yerden geçiyoruz. İhtiyacımız olan, işleri daha da karman çorman bir hale getirmek değil mümkün olduğunca fark etmek ve özgürleşmek... Olduğun hale, seçimlerine saygılıyım. Bu bana olduğum hali anlayarak daha özgür seçimler yapma şansı kazandırıyor.

28 Temmuz Cumartesi Venüs- Pluto Üçgeni
Venüs başakta, Pluto oğlakta geri harekette, toprak üçgeni; derindeki korkuların açığa çıkışı, sağlamlık arayışı, tek başınalık ile bir arada olma arasındaki ince çizgi, ilişkinin güç kaybettiğimiz noktaları, sorumluluk duygusu altında ezilirken ruhu yitirdiğimiz yerler, taşlaştığımız süreçler, maddi dünyanın manevi dünyaya baskın gelişi, burada yitirilenler, geri dönüşü olmayanlar, hatırlanması gerekenler, sevginin gerçek dediğimiz boyutu ile kafa karıştıran yanılsamalarının ayırt edilişi... Kendimizi ifade edebilmek, kaçtığımız derslerle yüzleşmek, kalbimizi bilinmeyene açarak erteleyip durduklarımızın içinden geçebilmek... Bizden daha net olmamız isteniyor. Süzgeçten geçiyor her şey... Kalan sağlar bizimdir.

Dosta selam olsun,

Hüseyin Akdağ

Bireysel Doğum Haritası Analiziniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz:

0212 274 08 47 / 0544 798 52 07
www.heraakademi.com

Doğum haritası analizimiz ile kim olduğunuzu, dışarıdaki kişinin sizi nasıl gördüğünü, neyin size iyi geldiğini, bunların bir araya geldiklerinde birbirlerini nasıl etkilediğini, sahip olduğunuz potansiyelleri, yakın çevrenizi, ailenizi, iç dünyanızı, aşkın sizin için ne olduğunu, yaşama nasıl hizmet edebileceğinizi, partnerinizden aslında ne beklediğinizi, onunla olmanın size sağladığı fırsatları ve bu durumun sizi karşı karşıya bıraktığı sınavları, yaşamda sizi neye çağırdığını, neyin sizin ufkunuzu genişletebileceğini, iş ve kariyer hayatınızın önemli sırlarını, arkadaşlık ilişkilerinizi, neye teslim olmanız gerektiğini ve ruhsal olarak nereden nereye ilerlemenin önemini bulabilirsiniz.

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.